Турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара

Ердоган наложи цензура в социалните мрежи и медиите
17 фев 2016 21:01,
352
Турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара
Снимка: Reuters

Първоначалните доказателства показват, че зад терористичния акт в Анкара от днес стои Кюрдската работническа партия, твърдят турските власти, цитирани от агенция Ройтерс.

Още по темата
Властите потвърдиха, че цел на терористичната атака са били автобуси, превозващи военни. Турският президент Реджеп Ердоган обяви спешна среща във връзка с трагедията.

При експлозията днес бяха убити поне 20 души, а поне 61 пострадаха. 14 от тях вече са настанени в болници. Кола бомба се взриви пред военна сграда, като от взрива се запалиха автобуси с военни. Мястото на експлозията се намира на по-малко от километър от турския парламент.

Властите ограничиха достъпа до социалните мрежи Facebook и Twitter. Именно там се появи документ, за който се твърди, че налага рестрикция върху отразяването на новини за атентата в медиите.

Това е трети атентат в турската столица за последните 6 месеца.
Миналият октомври при терористичен акт по време на шествие в Анкара загинаха 99 души. В началото на годината пък в Истанбул загинаха 10 туристи при самоубийствен атентат.

Турските власти са заплашвани от различни групи, в това число Кюрдската работническа партия и "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 197Няма да искат. Там е проблемът. Иначе си струва да ги натирим, барабар с депесета, мепесета и други пceта. Ама тогава нашичките управници може и да продължат да им плащат песиите, както се случва сега.
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е кой друг ако не кюрдите? Нали трябва да си обосноват бомбардировката на северната граница на Сирия. Няма да се учудя ако са си направили атентата те самите. Нещо като 11 септември.
121
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 8 години
Колкото повече, толкова повече. Все добри новини за нас. Време е да се разтурят тур4лята.
120
4
 
6
 
! Отговори
До FBI преди 8 години
Прав си, не точно за папата, но в НРБ по живково време се обучаваха кадри на ПКК(терористи, естествено) по линия на коминтерна.
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 187За нищо на света няма да се отделят! Господарите им, Дог и Мес може да са нагли, но не са ***. Кой ще си зареже милионите и ще зареже келепира?
118
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Русия подкрепя тези терористи...
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските агенти са подкрепени от газовата мафия която продава скъпичко на България. Най-добрата новина за България е враждата между турци и руснаци. И двете националности са еднакво вредни за нас...
116
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tikvo...kak vurviat offshorkite??...Malko info ot dnes....googleto vi v pomost...В Китае казнили миллиардера Лю Ханя, который брал взятки и продвигал на должности родственников и друзей...na bas ,ce Elka taz novina niama da ia publikuva....;))
115
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На руснаците приятелчетата, кюрдските и хизбула терористите, барабар с новите им братя сирийците, отврат
114
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руски агенти върете си в вашата държава ако продължавате хибридната война срещу Бг ще има последствия
113
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите явно ще са първият народ изчезнал поради глупостта си.
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КърджалиецАркадашлар, да си ни жив и здрав и да пълниш гушката на Доган и Местан! Утре си на обекта, затова си лягай вече! И кой те пусна на компютър, бе трудовак?
111
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОМУНИЗЪМ + ПКК = ТЕРОРИЗЪМ
110
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да някой руснак ще стане на кайма до 24 часа залагам д то на путин за това
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мюсулманин ли е ,бой по канчето докато омекне.
108
0
 
11
 
! Отговори
ГРУ преди 8 години
До FBI 177Грешка, моето момче. С подобни подмятания се опитваш да хвърляш прах о чите на слепите, а?Мехмед Али Агджа е от турската терористична организация "Сивите вълци". В момента тези сиви мacтии се бият на страната на ИД в Сирия. Член на "Сивите вълци" стреля по руския пилот, който се спускаше с парашут.
107
16
 
11
 
! Отговори
Кърджалиец преди 8 години
За кой път се уверявам, че в нашата родина не живеят нормални хора. Явно такива са българите - злобни до дъното на душата си. Добре, че в Кърджали българи няма и си живеем чистичко.
106
0
 
9
 
! Отговори
177 преди 8 години
За Войтила измамника ли се сети? Този който игра на лошо ранен изгубил много кръв и по чудо оцелял,а във болницата на следващият ден бе сниман със превързани ръце до лактите,хахаха,атентат със хаосни патрони във който Агджа е жертва а Войтила измамник,ама как го изигра само а ? Ако искаха да го ковнат щяха да го направят както убиха Кенеди ,нямаше да пращат някакъв никаквец със интересен цвят на кожата
105
9
 
5
 
! Отговори
FBI преди 8 години
ПКК нямаше ли някакви контакти с Тайните служби на България по време на КОМУНИЗМА на Живков , там с следата за убийството на Папата в Италия
104
0
 
9
 
! Отговори
До 2013 преди 8 години
Точно!!!!!Малко преди "извънредните" избори за президент миналата година имаше взривове, обвиниха ПКК и Ердоган спечели изборите с мнозинство, което му позволи да състави самостоятелено правителство с министър председател Давотоглу.Скоро след това се почна.... обявявайки сирийските кюрди за терористи Ердоган се чувстваше в правото си да нахлуе в северна Сирия под претекста, че воюва с ИД.Уви, руснаците го изпревариха.Последва свалянето на Су 24 от тур. ВВС