В ход е брутална операция на Русия, заяви Ердоган

Офанзивата в Сирия целяла създаване на коридор за кюрдските бойци
17 фев 2016 09:52, Елка Василева
265
В ход е брутална операция на Русия, заяви Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че "бруталната операция" на Русия и сирийския режим в Северна Сирия, където техните сили настъпват към турската граница, цели създаването на коридор за бойци на кюрдска милиция, предаде Ройтерс.

Ердоган осъди критиките на съюзниците на Турция заради нейния артилерийски обстрел срещу кюрдските "Сили за защита на народа" (YPG) в Сирия, като заяви, че кюрдската милиция и нейното политическо крило PYD (Партията "Демократичен съюз") са творение на правителството на президента Башар Асад.

"В момента е в ход брутална операция на Русия, съвместно със сирийския режим, срещу цивилното население. Подобни атаки целят да създадат пояс (коридор) за PYD и сухопътният елемент за това се осгурява от YPG. Бих искал да се обърна към нашите западни съюзници за пореден път: YPG и PYD са терористични организаци и историята няма да прости на онези, които им помогнаха да сформират такива структури", каза Ердоган на пресконференция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
50
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гаврата с Русия е пълна!
11
14
 
78
 
! Отговори
Хайдрих преди 8 години
Крайно време е Русия да удари не само ИД ,а да нанася удари директно по нужника Турция и личният нужник на Ердоган . Турция е клоаката ,от която излизат всички нечистотии и зловония вредящи на нормалните страни и като цяло на Европа.
10
42
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що така говорите бе, нали доскоро беше стратегически приятел на родината ви Расия? Когато ви отърваше, се гушкахте с турците и целувахте обрязания член, а сега бил дивак? Що така бе?
9
25
 
34
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Ивинете, сутрин от рано ли се дрогирате?.
8
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местя го
7
42
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6Я разгледай пак картата да видиш какво владеят ДАЕШ и ела пак ни обяснявай за успехите на Русия в Сирия. Свободните ти съчинения са много смешни :)
6
12
 
74
 
! Отговори
Дадо преди 8 години
Подлеците винаги търсят други виновни. Безсрамник.
5
11
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При една евентуална войно между Турция и Русия може и България да го отнесе. Почне ли НАТО да използва България за логистичен център и тил във войната руснаците изобщо няма да се замислят да изпратят ракетите.
4
10
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха,ха хаааааа.Значи до оня ден тия позиции там се държаха от ИД ,която ама хич не е терористична.Но тагава амуджите не стреляха по тях а им пращаха оръжие ,пари и хора..Кюрдите са си в Сирия и този кандидат за падишах да не се меси на съседните държави.Той си трепе всеки ден кюрдите дето са си в Турция и никой нищо не му казва.И те са терористи.Ама от лошите терористи ,не от ония добрите от ИД
3
70
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това го знаем. Нищо ново. Русия винаги е била на страната не тероризма.
2
14
 
99
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Вовата трябва да си свърши работата до край! Интересно ми е,че краварите и еврогейците две години бомбардираха с модерните си оръжия и идил се разрастна, а братушките за 5 месеца им разкатаха фамилията на джиходистите! И тея зелките да спрат да реват ами да си налягат миризливите парцали!
1
55
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде се скрика кремълските хулигани?