Сирийски бежанец стои зад кървавия атентат в Анкара

Салих Неджар е влязъл в Турция в началото на юли 2015-а
18 фев 2016 09:14,
72
Сирийски бежанец стои зад кървавия атентат в Анкара
Снимка: Twitter

Зад кървавия атентат, който отне 28 живота вчера в Анкара, стои сирийският бежанец Салих Неджар, съобщиха турските медии, като се позоваха на информация от полицията.

Още по темата

Според говорителя на полицията Асуман Аранджък, атентаторът е загинал на място.

Смята се, че Неджар има връзки със забранената в Турция прокюрдска работническа партия (ПКК). Той е влязъл в страната в началото на месец юли 2015 г.

Идентификацията е направена по пръстови отпечатъци, взети от тялото на предполагаемия атентатор.

При кървавия взрив снощи загинаха най-малко 28 души, а над 60 бяха ранени. Повечето убити и ранени са турски военни, включително офицери.

Турските власти заявиха, че зад терористичния акт стои Кюрдската работническа партия. Веднага след атентата турският президент Реджеп Ердоган свика спешна среща във връзка с трагедията.

Властите ограничиха достъпа до социалните мрежи Facebook и Twitter. Там се появи и документ, според който се твърди, че турските власти налагат рестрикция върху отразяването на новини за атентата в медиите.

Това е трети атентат в Турция за последните 6 месеца. Миналият октомври при терористичен акт по време на мирно шествие в Анкара загинаха 99 души. В началото на тази година пък в Истанбул загинаха 10 туристи при самоубийствен атентат.

Турция е заплашвана от различни групи, включително Кюрдската работническа партия и "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
18
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Ердога така направи, че ще имаме повече туристи!УРААААА
22
0
 
20
 
! Отговори
гьобелс преди 8 години
Ердоган да провери пак: Има съмнения че атентата е дело на Ван дер Любе!!! Така мисли и Гьоринг!
21
1
 
15
 
! Отговори
2013 преди 8 години
Аха, не само от ПКК, ами и сирийски кюрд. Сега очаквам следващата информация от рзследването да бъде че е от град Азаз, което напълно да оправдае мераците на Ердоган за сухопътна операция. Все пак логистиката на ИД трябва да се поддържа някак.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей да му се не види!*** се садраха да бомбят ИДИЛ, пък дори едничка закана не сме чули от страна на терористите срещу Русия!
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джудже е виновен
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой може ли да обясни чисто технически как се вземат пръстови отпечатъци от подобен взрив и то от точният "предполагаем" атентатор? Май "отпечатъците" удобно са взети от базата данни с няколко клика.
17
2
 
21
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Поредния кървав атентат, поръчан от диктатора Ердоган. С над 28 жертви. За да бъде приписан на кюрдите. Следващия атентат ще бъде приписан на сирийците. По-следващия ще бъде приписан на комунистите, по-следващия на руснаците. Явно Ердоган има график за атентатите.
16
14
 
4
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Този е бил пратен от рашките!!!
15
3
 
29
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Това е чиста ердоганска провокация, за да надъха собствената си армия срещу кюрдите. Пък и Европа не дава 5 пари за тях. Само определени малцинства са със "специални права".
14
0
 
15
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Тия като АМЕРИКА бутат някакъв избранник за виновник и правят нашествие в неговата държава !!! Нали са "партньори" и ползват едни и същи мръсни номера за да постигнат целите си !
13
15
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Рашките са виновни!!!
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реджеп провежда етническо прочистване и геноцид над кюрдите и леле- мале те му отвръщат, вместо да умрат безропотно в негова падишахска чест, на този кюпек мустакат.
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правят ни на *** управниците от Турция!!!В момента най-малка полза имат кюрдите от дискредетиране чрез извършен от тях атентат!!!За какво и за чий им е атентат точно сега при положение,че Обама преди седмица дръпна ушите на Ердоган за агресията му срещу кюрдското население като каза че са бойци срещу тероризма!!И къде???В центъра на Анкара!!!!Кой са жертвите-до един военни!!Тези военни разузнаване и охрана нямали ли са на това събиране за форум?? Прилича ми на театрална постановка на МИТ!
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НАТО ще подкрепи ли радикално-ислямската турска военна агресия срещу кюрдите,християните и свободните светски сирийци в Сирия?НАТО ще подкрепи ли задаващия се нов кървав турски геноцид над други етноси и народи в суверенни държави 100 години след арменския геноцид започнал още през 19 в. от османската империя,когато около 1.6 милионна арменци предимно жени и деца са изклани?P.S.Според НПО-грантовите експерти в МОН:Арменския геноцид всъщност е толерантност и мирно съжителстване."
9
2
 
35
 
! Отговори
Mimi преди 8 години
Нещо много бързо и удобно го идентифицираха този бомбаджия!
8
2
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Ердухане, мъдрият български народ е казал: "Да би мирно седяло, не би чудо видяло !"
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"След агресивната политика на режима на ердоган в ислямска турция последвалите заплахите и търсене на ПОВОД за турска военна агресия срещу кюрди,християни и свободни светски сирийци в Сирия изведнъж в най-подходящия момент беше създаден атентат в турция,както беше създаден атентата през есента за вдигане на падащия рейтинг на режима на ердоган преди парламентарните избори в ислямска турция?"
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички управляващи партии ни проглушиха ушите с възхвали на НАТО-то. Нато-то такова, онакова, извор на сигурност, благоденствие, нон-стоп гей-парад. Турция - като типичен натовец - гражданска война, агресия към всички съседи. Къде ссе завряхте антланти-аналитици с модерно мислещите си зад.н.ици? Консуматори на сигурност ли сме или пред прага на война?
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откакто имаше едно обесване на британска журналистка от ВВС на тяхно летище, не им вярвам за нищо. Тия хората ги нямат за нищо пред личните интереси.
4
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще искат да окупират северна Сирия. Няма да е заради петрола там или за територия, а само за да озъптят атентите. Политическите игрички на тия ман*али са ми до болка познати. Турция трябва да бъде изключена от НАТО най-накрая, че ще запали 3та световна война.