Китай вини САЩ: Милитаризират Южнокитайско море

Преди дни бе съобщено за ракети на Пекин на оспорван остров
Обновена: 19 фев 2016 14:41 | 19 фев 2016 14:37, Елка Василева
72
Китай вини САЩ: Милитаризират Южнокитайско море
Снимка: архив, Reuters

Китай обвини САЩ в милитаризация на Южнокитайско море - само дни след като беше съобщено, че Пекин е разположил ракети земя-въздух на остров в оспорвания район, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Патрулите на военни самолети и военноморски съдове на САЩ, както и съвместните учения с регионалните партньори повишават напрежението и представляват истинска милитаризация, заяви пред медиите Хун Лей, говорител на китайското външно министерство.

Представителите на САЩ и Тайван потвърдиха тази седмица автентичността на снимките, направени от търговски сателит и показващи ракети, разположени на остров Уди, един от оспорваните Парацелски острови. Китай не отрече наличието на оръжейните системи.

Разполагането на ракети беше извършено след строителни работи, при които Китай построи нови острови, изсипвайки пясък върху коралови рифове. След това бяха построени писти на летища и военни обекти. Строителните работи се смятат за част от опита на Пекин да предяви претенции към практически цялото оспорвано море и неговите ресурси.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в УСА много ценят и редовно посещават театър, опера, балет, художествена гимнастика, фигурно парзаляне и т.н.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неразбирам тук защо всички спорите и за какво????Тези неща които се случват ще навредят на всички ни един ден.Ние хората се избиваме,и тогава няма Русия няма САЩ.Печеливши накрая НЯМА да има,как не го разбрахте!!!!!Всички живеем на една земя.....
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен58,59Абе *** като четете лозунги сетете се че сме 2016 а не 1965!!!!Започнете да четете книги,статистики образовайте се.И пиите по-малко!!Има един технологичен лидер и това е ЗАПАДА начело с САЩ!!Даже и мужиците се налага да купуват технологии за да съществуват.Иначе и нефта няма да могат да си извадят.Учете се не боли!!
40
0
 
3
 
! Отговори
az преди 8 години
Да пребъде демокрация и в Южнокитайско море.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напоследък флотът на САЩ минава на ориентиране по звездите, а сухопътните им части отново се връщат към добрия стар компас. Сайтове споделят, че джи-пи-ес сигналът се приема дори от американската армия все по-некачествено, изместват го ГЛОНАСС и китайската система за глобално позициониране, която към момента се разгръща. Истината е, че ГЛОНАС има възможности да заглушава американците. Що се отнася до техниката им, тя се нуждае от подмяна, но няма нито ракети, нито нови спътници. Паре нема!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 54: пак да повторим, ширпотребното на изброените страни не е "високотехнологично". Не бъркай Техномаркет и Технополис с голямата техника. Руснаците са първи технологично във военната област, в космическите технологии, в ядрените технологии за мирни цели. Това е достатъчно, за да наведеш смирено глава! Да не говорим, че пропагандата на США е удобно насочвана само в руслото на икономика и технологии. Във всички останали области американците са гола водица.
37
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До наблюдателТия глупости от върха на носа ли си ги наблюдаваш?
36
1
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
точно преди месец в южно китаско море цяласедмица стояха една срещу друга американската и китаиските армади спорът го реши руският ту доближил самолето носача роналд реигън на 700 метра американците се изтеглиха благоразумно за съжаление военно икономическата мощ на групировката на БРИКС вече е с унищожително превъзходство до края на годината влизат в пълномащабна хегемония св корея ха ха само трън в петата
35
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайците защо си мислят че други държави не могат до си построят изкуствени острови в международни води и след това да претендират за собственост? Знаем че са много народ, знаем че са пренаселени, но на север от Китай има толкова пустеещи земи да започват да усвояват тях.
34
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Според Американците всяко оръжие разположено някъде стига да не е Американско е милитаризацияЗащитни системи ПВО определено когато е неподвижно но качено на Крайцер или друг голям кораб е нападателно оръжие защото прикрива мобилни ударни частиСъщо Противокорабни ракети с обсег до 50км (толкова е далечината до хоризонта) са защитно оръжие. Комплекс с обсег 500км е за контрол на международни води и би трябвало да се смята за нападателно оръжиеЕ Американците имат кораби с Противоспътникови раке
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не са индийци, китайци, руснаци, США и Запада няма откъде да гепят високоподготвени специалисти.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
47, ширпотребната електроника не е единственият индекс за развитие. Русия е висококултурна страна, освен че е и технологична, а тия какви са?!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи излезе новина, че поне 22-*** военни пилота на Турция са убити в атентата в Ангора. Дали обаче това е така? Днес сайтове излязоха с предположение, че така турският ГЩ прикрива свалени турски самолети от руската авиация и ПВО над Сирия.
30
3
 
19
 
! Отговори
Хитлер беше кaзaл преди 8 години
"Русия е еднa пaянтовa дървенa бaрaкa,сaмо трябвa дa ритнем врaтaтa и бaрaкaтa ще се рaзпaдне !"....Е кaкво стaнa после знaем....
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 33Чичо сам пляска "партньорите" по ръчичиките ако се опитат да посегнат към руските облигации -затова.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От краварника винаги правят така!Пускат снимки и после отиват с армадите да "противостоят на запахата"!Знаем им кравешките мозъци!
27
0
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Е що ни познаваш добре , виждам че знаеш и чужди думи...поклон , само където според твоите стандарти съм преуспял там...не ми хареса след това...оказа се че съм човек
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото покритие на долара са правителствените облигации на САЩ, които представляват обещание да се изплати друго обещание. Нали Одисейчо!
25
18
 
2
 
! Отговори
брикс валутата преди 8 години
Руските *** винаги се активират покрай новини от китай, все китай им е в главите, само дето китай не иска русия, с изключение на сибир, в действителност причината да няма БРИКС за който ни пеете от последните десетилетия на миналия век е самата русия, ако Русия не се напъваше за БРИКС валутата до сега да има БРИКС без Р разбира се
24
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До буммммАми какво чакат, вие все чакате нещо...влака ли чакате, поинтересувайте се преди да се излагаш, китайците са около 40 години по назад във военно отноше, това е анализ на американски военни, значи ако САЩ спрат да се развиват военно китайците ще ги стигнат след 40 години към 2050 ще се изравнят но ако САЩ спрат да се развиват военно