Китай вини САЩ: Милитаризират Южнокитайско море

Преди дни бе съобщено за ракети на Пекин на оспорван остров
Обновена: 19 фев 2016 14:41 | 19 фев 2016 14:37, Елка Василева
72
Китай вини САЩ: Милитаризират Южнокитайско море
Снимка: архив, Reuters

Китай обвини САЩ в милитаризация на Южнокитайско море - само дни след като беше съобщено, че Пекин е разположил ракети земя-въздух на остров в оспорвания район, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Патрулите на военни самолети и военноморски съдове на САЩ, както и съвместните учения с регионалните партньори повишават напрежението и представляват истинска милитаризация, заяви пред медиите Хун Лей, говорител на китайското външно министерство.

Представителите на САЩ и Тайван потвърдиха тази седмица автентичността на снимките, направени от търговски сателит и показващи ракети, разположени на остров Уди, един от оспорваните Парацелски острови. Китай не отрече наличието на оръжейните системи.

Разполагането на ракети беше извършено след строителни работи, при които Китай построи нови острови, изсипвайки пясък върху коралови рифове. След това бяха построени писти на летища и военни обекти. Строителните работи се смятат за част от опита на Пекин да предяви претенции към практически цялото оспорвано море и неговите ресурси.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
31
 
8
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
Китай ще настъпят мотиката и Америка именно ги тласка към това. Америка ще си остане световен хегемон за следващите 200 години поне - никоя друга държава няма капацитета да осигури световния ред, свободната търговия и пр. Силата на Америка се дължи на това, че 80% от фундаменталните науки и горе-долу същия процент нови материали и технологии се правят в Америка. Понеже, САМО СВОБОДНИЯТ ЧОВЕК в СВОБОДНО ОБЩЕСТВО създава новите неща.
2
31
 
8
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
САМООО САЩ!!!! Китай никой не ги слуша!!!
1
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Началото на края на Хамериканците започва , не е лошо човек да знае кога да спре....