Светът е срещу Русия, отсече Сергей Лавров

"Води се безпрецедентна антируска информационна кампания"
Обновена: 20 фев 2016 12:31 | 20 фев 2016 12:30,
789
Светът е срещу Русия, отсече Сергей Лавров
Снимка: Reuters

В света се наблюдава безпрецедентна антируска информационна кампания, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров на заседание на попечителския съвет на Фонда за подкрепа на съотечествениците, живеещи в чужбина, предаде ТАСС.

"В последно време работим в усложнена ситуация, включително при безпрецедентна антируска информационна кампания, насочена срещу гражданите на нашата страна, при рестрикции. Още един проблем - миграционната криза, която заля Европа и започва да засяга вече и интересите на рускоезичните общности, живеещи в държави от Евросъюза", каза Лавров.

Той припомни, че в речта си пред Петия конгрес на съотечествениците през септември миналата година руският президент Владимир Путин е потвърдил, че гарантирането на правата и свободите на руснаците в чужбина, защитата им от всякакви форми на дискредитация са сред "безусловните приоритети" на Русия.

"Важна роля в това отношение има Фондът за подкрепа на съотечествениците, живеещи в чужбина, каза Лавров".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


789
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
14
 
40
 
! Отговори
НЕПОБЕДИМА БЪЛГАРИЯ преди 8 години
гооолям майтап тука няколко перхидролчовци и болшевики се имат за Българи и говорят от едва ли не името на народа смях а в същото време хвалят россия и путин даже го пишат галено "вовка" искат може би да го целуват по коремчето за копейчици
26
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ТО ВИЛАЕТА НИ Е НА 2 КРАЧКИ ОТ НАС ДА СЕ ПОКЛОНИМ НА ТЯХ ЗА "ПРИСЪСТВИЕТО" ИМ И ДА ГИ ПОКАНИМ ДОБРОВОЛНО ЧЕ НЕ НИ ХАРЕСВА ДА ПОМНИМ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ ОТ МИНАЛОТО НИ ЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ОБИДЯТ ОТ САЩ????? ХАХАХАХА ДЕ Е ЛЕВСКИ ДА НИ СЕ ИЗСМЕЕ НА ПАМЕТТА
25
13
 
40
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
"В любимата ти Русия руснаци са продавали руснаци като роби."Много си се объркал.
24
16
 
45
 
! Отговори
papi преди 8 години
ГРЕШИШ,не света е против Русия а НАТО и САЩ И още някои подлизурковци около тях които нямат мнение а правят каквото им се нареди от тях,но пък обикновения човек е със Русия,това е по важно и по ценно.БЪЛГАРИЯ като държава може и да тръгне срещу Русия но народа никога
23
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България погрешно се тълкува съдържанието на понятия като братски и братушки. В Русия техният смисъл се свързва единствено с отношението на по-големия, по-силен и по-мъдър брат към по-малкия, по-слаб и по-уязвим съседен народ. Този патернализъм е разпространен не само спрямо българите, но и към всички народи от близкото зарубежие
22
10
 
40
 
! Отговори
от 27 до 9 преди 8 години
И същият французин Бернард Лори на младини е присъствал на среща по случай 700 години от основаването на Османската Империя в Анкара заеднхо с тогавашният турски президент Сюлейман Демирел.Сега виждаш ли какви хора пишат за "присъствие" и "владичество".
21
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия тръгна срещу всички и ще свърши като ссср. ще има още много нови държави и между тях ще бъде и втората Българска държава- Волжка ългария
20
12
 
33
 
! Отговори
светът преди 8 години
не е черно-бял . така , че доста европейци не харесват особено путин(който притиска ес с газта и определено не е демократ нито добър управник ,понеже не разви икономиката докато нефта беше скъп) НО не са срещу руснаците . както и НИКОЙ европеец не харесва меркел...но и не мразим германците . а това , че политиците на ес играят срещу ес и гражданите му в интерес на щатите или компаниите искащи да намалят заплатите наемайки камилари е вярно
19
11
 
48
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Само дето няма "османско владичество", ами си е турско робство. Препогледни си историята написана от французина и туркофил Бернард Лори писал новата българска история, където има "присъствие", "владичество" и тем подобни. А аз ще си прегледам стихотворенията на Ботев къде се пише за ИГО, РОБСТВО и РАБСТВО.
18
10
 
35
 
! Отговори
21 преди 8 години
говори само от свое име
17
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че кой е срещу Русия. и Наполеон и Хитлер тръгнаха на походи и се видя че в тая пустош се затъва.
16
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Царска Русия наистина помогна за Българското Освобождение, но ... Комунистическа Русия пороби и провали България.Кое е по-важно преценете сами.
15
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Днешните българи са в дълг единствено пред собствените си деди и прадеди"Никой не може да избие от главите на руснаците мисълта, че Русия е освободила Европа и затова европейците трябва да са и вечно благодарни. Напъните на Кремъл да реанимира руското имперско величие не са случайни, защото в несекващите за Русия времена на суров деспотизъм това чувство е било единственото лепило, което е предпазвало страната от разпад. Всъщност към съседите си руснаците се отнасят по същия начин, по който се отнасят един спрямо друг в собствената си страна грубо и агресивно, според правилото на по-силни
14
23
 
54
 
! Отговори
шипка преди 8 години
българският народ обича и уважава русия
13
31
 
46
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Точно обратното е: руснаците пуснаха 1-2 бомби над Ракка(ИД) от кумова срама след натиск от коалицията, иначе само тормозеха цивилни и протестиращи срещу режима в Алепо и пр. - на стотици км от ИД. Те се интересуват само от Асад и базата им на морето - нищо друго.
12
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев съзира в честите нападки на Кремъл срещу България по темата за историческата памет и признателност един от пропагандните ходове на Путин и неговия режим. Призванието му е да обясни на руснаците защо репутацията на страната им зад граница е срината и защо политиката на Кремъл среща сериозен отпор в близки и далечни страни.
11
19
 
50
 
! Отговори
"Вечната благод преди 8 години
Бившият български посланик в Москва Илиян Василев е категоричен, че съвременните поколения българи не дължат нищо на връстниците си в Русия. Сегашните българи са в дълг единствено пред собствените си деди и прадеди, чиито имена и дела са в пъти по-малко увековечени в сравнение с невижданото никъде по света, освен в България, изобилие от паметници и имена на улици и площади, посветени на дейци на Руската империя.
10
24
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бой се, Лавра, България е с вас!
9
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-късно пред подобен формат Путин се оплака, че Русия била измислила Южен поток за да помогне на България, но в замяна получила неразбиране, граничещо с глупост заради огромните пропуснати ползи за българската икономика.
8
24
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се, че в България има хора, които не са забравили кой е помогнал на българския народ да се отърси от османското иго, кой е помагал на страната и в други тежки моменти. Българите трябва да следват националните си интереси и не трябва да допуснат това, което се случи с любимата ни братска Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на състоялата се наскоро традиционна годишна пресконференция на подопечното му ведомство.