Асад: Ако изпратят военни от Анкара и Рияд, ще са терористи

Тези страни нямат право да нахлуват в Сирия, смята той
Обновена: 21 фев 2016 15:03 | 21 фев 2016 15:00, Петя Славова
89
Асад: Ако изпратят военни от Анкара и Рияд, ще са терористи
Снимка: архив, Reuters
Дамаск ще разглежда военнослужещите на Турция и Саудитска Арабия като терористи, ако двете страни решат да изпратят свои войски в Сирия, заяви сирийският президент Башар Асад в публикувано днес интервю за испанския в. "Паис", предаде ТАСС.
Още по темата
 
"Ако това се случи, ние ще се отнесем с тях както се отнасяме с терористите. Ние ще защитаваме страната си", подчерта Асад, цитиран от БТА.
 
Той каза, че Турция и Саудитска Арабия нямат никакво право да нахлуват на територията на Сирия и това би било нарушение на международното право.
 
По-рано Анкара и Рияд споменавах възможността да изпратят сухопътни войски в Сирия за създаването на така армия за борба с терироризма в региона, в която да бъдат привлечени военни формирования на 34 страни с главно сунитско население, посочва ТАСС.
 
Башар Асад в интервю за испанското издание "Пайс", че след 10 години иска да е успял да спаси Сирия, дори да не бъде президент на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
43
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 8 години
Единствено Русия има законното право да избива сирийци. Путин е получил лиценз от Балар Асад за отстрел на 20 000 жени и. 10 000 деца. Сафарито на руските космически войски ородължава с активната поддръжка на руофилите с български паспорт, които вият от възторг след всяко убийство.
18
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не му се радвайте този е пътник Само той не го осъзнава още
17
38
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Путин е далеч от тила си. Това за руснак е фатално. Не може да използва почти нищо от остатъка от авиацията си. В Сирия летищата са смотани. При война с Турция шансовете му са нулеви. Турците веднага затварят Босфора и малкото руснаци в Сирия, с 10 самолета и 5 ракетни обстановки са обречени. На Путин му остава да обстреля с ракети турските чукари, щото и на ракетите му видяхме каква е точността. Да целиш Сирия, не обект в Сирия и да праснеш Иран се иска да си....просто руснак.
16
5
 
31
 
! Отговори
реално преди 8 години
Те досега изпращаха също терористи--само че сега искат това да е офицялно....
15
39
 
15
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 8 години
Асад е толкова "законно избран", колкото правешкият *** - Тодор Живков беше в България! В Сирия, от както съществува, като страна, никога не е имало демократични избори! Хафез Асад, дойде на власт с подкрепян от СССР преврат! Башар Асад го наследи! Никаква законност няма в неговото възкачване на власт! Все едно ония корейският дебелак, да е законно избран...
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е *** Елк.Еас? На инструктаж в турското посолство?
13
13
 
15
 
! Отговори
Дават Османоглу преди 8 години
Вова ми направи дълбоко проникване в стратегическата дълбочина. Обиди ме много на дълбоко.
12
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези които плашат, че Путин ще си позволи някога да нападне Турция. Путин няма икономическата мощ за водене на конвенционална война, а за ядрена, даже не мисли. В света има 9 ядрени държави и Русия е една от тях. Ако Путин натисне копчето, какво ще направят другите 8 ? Жалко е, че петролни и егоцентрични интереси избиват маса народ в Сирия и отправят огромно количество мигранти в Европа, но и на това ще се сложи край!
11
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес Сирийската армия успешно е затворила чувала, в който бяха обградени терористите, източно от Алепо. Странно защо българските медии не отразяват тази победа срещу черните пижами. Такова филтриране на информация не е имало и по бай Тошово време. Докато се чудите коя новина е политически коректна, сирийската армия вече гледа към столицата на ИД - Ракка.
10
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня кравар Обонго скоро ще го вадят от някоя канавка както вадиха полковник Кадафи, давай Тръмп.
9
34
 
8
 
! Отговори
:) преди 8 години
Русия покачи напрежението като се намеси в конфликт с неясен край за който също няма готова рецепта, ръководена единствено от съображението да докаже собствената си значимост. Метода на създаването на проблема и после решаването му, като се представя за "миротворец", е познат вече. По същият начин постъпи и в Украйна като остави след себе си един разрушен район. Същото ще се случи и в Сирия.
8
8
 
23
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
до анонимен 4Обама може единствено да си удари главата в стената ,краварите не смеят вече и носа да си подадат над Сирия.
7
9
 
35
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Време е да ударятОбама както си седи в бялата къщурка. Дри Тръмп призна че оръжия в Ирак не бяха намерени. А ако Тръмп стане пезидент Турция ще изхвърчи от НАТО като тапа от шаманско.
6
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най- доброто решение - Москва си прибира гьоновете и осигурява дача на Асад в изгнание, съседна до тази на Бандюкович. ООН се заема със Сирия за да я умиротвори и федерализира. Така ще намалеят и бежанците.
5
6
 
43
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Ало, ДНЕС защо не пишете нищо за изгонването на турският консул от Бургас?
4
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Обама да не се скатава кротко в бялата къщичка, а да удари двореца на Асад и всички правителствени сгради в Сирия! ООН обяви Асад за Престъпления срещу човечеството! Това е достатъчен мотив, да се оправдае неговото ликвидиране!
3
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците и арабите са си терористи, в тази връзка и Асад е терорист, както и всички останали мюсюлмани. На мюсли вяра нямайте
2
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирия стана битка за "кой го вади по-голям". Както е било едно време Сталинград. Путин ще направи всичко възможно да не загуби или поне да не изглежда като губещ. НАТО ще загубят тази война според мене.
1
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция иска Сирия и Ирак за колонии за да им краде петрола, а България е хубава колония заради водата която не достига в пустините.