Асад иска да е човекът, спасил Сирия

80 страни подкрепят терористите, смята той
21 фев 2016 09:15, Петя Славова
164
Асад иска да е човекът, спасил Сирия
Снимка: архив, Reuters
Сирийският президент Башар Асад заяви в интервю за испанския в. "Паис", че след 10 годи ни иска да бъде човекът, спасил своята страна, предаде Франс прес.
 
На въпрос къде се вижда след 10 години, Асад отговаря: "След десет години искам да съм успял да спася Сирия, но това не значи, че ще бъда още президент".
 
"Сирия ще бъде добре, а аз ще бъда човекът, спасил страната си", каза държавният глава, който е на власт от 2000 г.
 
Асад признава, че помощта, която му оказват Русия и Иран, е решаващ фактор в успехите на армията му срещу силите на опозицията.
 
"Имаме нужда от тази по мощ, по простата причина че 80 страни подкрепят по различни начини терористите, пише БТА. Някои го правят с пари, с логистична помощ, с оръжия или с бойци. Други предлагат политическа подкрепа в различните международни организации", каза Асад

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е тази народна подкрепа за Асад?Откога Путин, иранците, хизбула и кюрдите станаха сирийски народ?
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей много руски ***, много нещо. Преди поне ги подбираха що годе със сносен български , а сега дори и езика не владеят както трябва.
50
4
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
честни и съвестни хора не остана в света малцина са в бг това ако беше унас в бг как щяхме да реагираме .щяхме да се радваме че ни помага русия важното да се освободи страната от тези проклети терористи.а останалото лек по лека ще си дойде на мястото всичко въпроса да няма жертви децата да имат бъдище.наще деца в бг малко или много все пак са щастливи че живеят вмирна страна
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вива Асад Вива Персия.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SIRIA li, che ima li takava darjava ,toya na snimkata ne go li razrushi zaedno s rusnaci i iranci
47
3
 
10
 
! Отговори
петров преди 8 години
ЗА ТИЯ ГОДИНИ ВОЙНА ЩОМ НЕ ИЗБЯГА А ОСТАНА С НАРОДА НА СИРИЯ ЗАСЛУЖАВА УВАЖЕНИЕ ДРУЖКИТЕ НА А-КА ТУРЦИЯ И БЕДУИНИТЕ ОТ ЗАЛИВА НЕ УСПЯХА НАМЕСИ СЕ РУСИЯ И РЕЗУЛТАТА Е ВИДЕН ЖАЛКО ЗА ИРАК ЛИБИЯ И АВГАНИСТАН А НАШ ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ ПРЕМИЕР В СЛУЧАЙ НА ВОЙНА ЩЕ ИЗБЯГЪТ КАТО ПЛЪХОВЕ ЗАД ОКЕАНА
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....prosto za moment si predstavih nasheto......OFFshornaliev na miastoto na Asad....;))....na 5-ta minuta ot voinata da sa mu nahluzili burkata...
45
2
 
9
 
! Отговори
до 99 преди 8 години
Излез на терасата и викай Ислямска държава и оОбама вие сте моите кумири пък да видим.
44
4
 
17
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Асад е законно избрания президент! А страните, които подкрепят терористите и искат да свалят Асад са също терористи и то не по-малки от тези в Сирия.
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Асад , мисли първо за страната си и народа, а след това за него , достоен президент
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
човека го казва без заобиколки , който може да мисли ще разбере кой иска да разцепи Сирия на части и да я владее , до като има такива президенти ката Путин и Асад в света има още някаква стабилност , ако и двамата изчезнат света ще е контролиран от сащ а народите ще страдат
41
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Само Асад с помощта на Русия може да стабилизира Сирия и да остане една не разпокъсана държава. Иначе САЩ ще направят това, което направиха с всички държави от близкия изток. Разцепване на малки фракции и поставяне на техни хора на ключови позиции, които да обслужват американските интереси за овладяване на природните ресурси. Същото стана и в България. Никой не повдига въпроса за изчезващата българско злато.
40
1
 
11
 
! Отговори
a преди 8 години
taq amerika obarka sveta nacqlo, po tochno edni ot aziq koito jiveqt v amerika
39
1
 
20
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Честно казано, криво ми е за американците, ще се съсипят още няколко държави - ще се появят няколко милиардери повече в Америка, е и какво, в замяна вълна от терористи - ами нали и при вас ще дойдат, както сега напълниха Европа. Не се учудвам, че Меркел пипа меко , тя с женския си усет усеща последствията, ако ги ядоса, ама хак да и е.
38
1
 
17
 
! Отговори
шипка преди 8 години
баба меца е строга,но справедлива--нема живи,нема терористи
37
0
 
21
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Не мога да разбера, турците не четат ли историята си и как са свършили , когато слушат бритите, и сега искат да загубят нови територии, ЕРДОГАН, СЪБУДИ СЕ, мамят те твоите "приятели", по същият начин измамиха опозицията в Ирак, Либия, Сирия и виж до къде стигнаха тези цветущи държави.Аз съм ти комшия, не ти мисля злото - осъзнайте се,турки. Къде сте верни на цивилизацията турски офицети, не вярвам да са ви смачкали, въпреки репресиите.
36
2
 
11
 
! Отговори
Дават Османоглу преди 8 години
Вова ми направи дълбоко проникване в стратегическата дълбочина Обиди ме.
35
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асад в интервюто отново каза самата истина: режимът във Фашингтон причинява хилядите цивилни жертви в Сирия - тия дни американците избиха стотици невинни цивилни, бомбардирайки болници и училища в района на Алепо.
34
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асад воюва срещу турски и саудитски наемници, не срещу народа си. Последните дни това се показа нагледно - бандитите вече плашат с пряка интервенция. Тия митове, че уж в Сирия имало гражданска война, ги пускат черните станции на бритите. Има си необявена агресия на ислямистка Турция и заливните абсолютистки сунитски режими.
33
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западът е с главорезите. Така е откак свят светува. А това създава вечни затруднения.