ИД отряза маршрута за снабдяване на сирийската армия

Силите на Асад се готвят за контраоперация
22 фев 2016 10:35, Боряна Павлова
90
ИД отряза маршрута за снабдяване на сирийската армия
Снимка: архив Reuters

Бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" са поели контрола над единствения маршрут за снабдяване на сирийската армия в северната провинция Алепо. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на изданието "Ал Масдар".

Внезапно атакувани от джихадистите, правителствените войски били принудени да се изтеглят от изоставеното с. Расм ан Нафал и сега подготвят контраоперация за освобождаване на селото.

Според изданието "нереалистично изглежда терористите да успеят да задържат селото за дълго време", пише БТА.

През Расм ан Нафал минава единственото трасе за снабдяване на армията в Алепо; това е и единственият начин за достъп до някои северни райони на Сирия, отбелязва ТАСС.


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 82
За по-малко от 24 часа Сирийците са си върнали контрола. Е Джихадистите са оставили подаръци под формата на мини но една по една се обезвреждат или унищожават. Има само една височина от която могат да обстрелват пътя до колкото разбрах но днес и от нея ще ги изгонят или ония ще се запознаят със СОЛНЦЕПЕК ...
77
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 81
Границата се блокира за да не преминават ИДилци. Не само пътищата а цялата граница. Тоест имаме линия на защита. или Фронтова линия защото всеки ден се правят опити да се премине или просто да се пробва отбраната.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навлезли са в Ханасер и държат участък от 17 километра от общо 360 дамаск алепо има и свалени самолети най вероятно дрон
75
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 75
Еххх Умни Стратего в Сирия няма фронтова линия(освен границата с Турция). Има точки на интерес(населени места) съединени с пътища. Когато пътя се охранява по него лесно минават конвои. Ако пътя не се охранява пред конвоя минава група за зачистка. Подкрепена от САУ, Мобилни минохвъргачки, Самолети и хеликоптери и да не забравяме дронове. Ако групата за зачистка открие ИДИЛЦИ конвоя чака на безопасно разстояние да се елиминира опасността под опеката на група за защита.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата става мама си джас ИСИЛ са свалили и самолет ще се види дали е Руски или Сирийски
73
1
 
1
 
! Отговори
Къро Русия преди 2 години
До Анонимен 75

А твоят прадядо май е носил вода на изжаднелите аскери на Сюлейман паша на Шипка, а?
Май тука повечето доста се кефите на успехите на ИД в Сирия?
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71

Ти май много се кефиш, а? В тая България верно вече останаха само фе-сове!
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби Вземането в котел си е ФАКТ както и при Диенбиен фу във Виетнам както и при АЛЕПО сега ликвидацията на КОТЕЛА е ДРУГА РАБОТА исил нямат огневата мощ нито брой хора да го направян но самото Отрязване е факт при това с около 200 души сериозен успех си е а руската стратегия бе направена смешна не забравяй че държат в котел и Дейр аз зор МОЖЕ него да вземат ПРИ ТОВА сега там има пясъчна буря
70
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 72
Да там са съоръжени със сбирщайн от всякакви коли, камиони, техникали, пленени все още работещи танкове и прочие на руски ХЛАМ
Ползват се докато върви като спре се зарязва.
Армията на АСАД вече след доставка на резервни части са отремонтирали 50 танка и не знам колко си бронетранспортьори. Това е разликата между казионна армия и Партизани.
69
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 71
Абре УМНИКО за да вземеш в КОТЕЛ Една Войнска ЧАСТ ти трябва да имаш поне 3-5 пъти повече военни и да имаш превъзходство във въздуха.
Виетнам База на Морската Пехота. Обсажда се от Виетконг мисля 3 години. Жертвите сред виетнамците са тотални. Авиацията и Артилерията на САЩ стрелят по площи всеки ден около базата. Ползват се включително Б-52 стратегически бомбери. Базата се евакуира чак при започналото общо отстъпление на САЩ. Виетконг влизат в празна база и обявяват "ПОБЕДА"
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби ИСИЛ къде са бе жокер В ПУСТИНЯТА явно последните тенденций са руски нищо чудно че не работят
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69 Като толкова питаш далеч не е само разцепването на две армията на асад и взимането на половината в КОТЕЛ срещу кюрдите ИСИЛ са пленили около 120 от КЮРДСКИТЕ ти пилци и ги показват в клетки в РАКА искаш ли да знаеш и край Палмира какви добри новини са ви надробили русначе
66
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 68
Абре хора вие от последните тенденции в армията четете ли?
1. В пустинята няма как да се скриеш от автоматичен гранатомет и/или малокалибрено автоматично оръжие. Всеки нов БТР е оборудван с това и мрежи срещу Прурс и РПГ.
2. Вече и Талибаните могат да си позволят безпилотници. От инфрачервената камера на дрон е почти невъзможно да се скриеш. Ако си направил Бункер няма да го правиш в пустинята, а покрай асфалтов път.
Сори но вече почват и БТР да ползват за поддръжка не камиони
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе за потурнашките лалугери поктай границата що не пишете.Скъсват ли им задницит.е кюрдските орли.
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби пожелавам ти успешно минаване през пустинята с натоварен камион - хъм дали няма да затънат у пясъка- и напълно открити за стрелба по флангове без кпп и кашишко прикритие където всеки може да сложи някоя мина НАПРАВО МЕЧТА за халифата Сега се стрелят в Ханагер и то ли е изоставено ФАКТ Е ЧЕ ИСИЛ взе в котел ПОЛОВИНАТА армия на асат барабар с иранците и ВЪПРЕКИ руската авияция
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби

а ! има, има - мюзлитата се крият под земята като лалугери!
62
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 64
Партизанска Война може да водиш ако има 2 неща Пари - определено ги има и Място където да се скриеш като избягаш от селото - е те това в Сирия го няма по-голяма част от терена е полупустинен или пустинен. От Хеликоптер се вижда цел на 20-25 километра от Самолет и на повече.
61
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Чета коментари и се убеждавам че хората коментиращи тук нямат никаква представа как се води война. Да заели едно изоставено село е и какво от това. Следващия конвой подкрепен от Хеликоптери и Самолети за 2 часа ще унищожи всички които имат неблагоразумието да останат в селото.
"Единствения път" - означава единствения асфалтиран и удобен за придвижване път не означава че има само тоя път. През пустинята пътища много стига да си с високопроходима техника.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А партизанската война тепърва ще започва.Не разбраха рашките, че ИД не може да се победи толкова лесно.Американците им казаха ама кой да слуша.Обичат си Афганския сценарий и това е.
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСИЛ навлезе и в ХАНАГЕР разширяват пробива са