Трафикантите на мигранти спечелили €6 млрд. през 2015-а

Европол: Каналджийството е най-бързо растящият престъпен пазар
23 фев 2016 09:22, Елка Василева
11
Трафикантите на мигранти спечелили €6 млрд. през 2015-а
Снимка: архив, Reuters

Престъпните организации, занимаващи се с каналджийство, са спечелили миналата година до 6 милиарда евро, най-вече от трафика на мигранти в Европа, съобщи в доклад полицейската агенция на ЕС Европол, цитирана от Ройтерс.

Каналджийството е най-бързо растящият престъпен пазар в Европа, се казва в доклада. "Този оборот (от 6 милиарда евро) ще се удвои или утрои, ако мащабите на сегашната миграционна криза се запазят идната година".

От 2015 г. Европол и полицейските сили в европейски и други страни са идентифицирали над 12 000 заподозрени членове на банди, участващи в незаконното превеждане на мигранти.

Европол има информация за близо 40 000 души, заподозрени в участие в трафика на мигранти. Заподозрените са от над 100 страни, основно от България, Египет, Унгария, Ирак, Косово, Пакистан, Полша, Румъния, Сърбия, Сирия, Тунис и Турция, предаде Франс прес. Те извършват широк спектър от криминални дела, включително правене на фалшиви документи и подкупване на длъжностни лица, се допълва в доклада.

Според Европол няма много доказателства, че заподозрени в тероризъм лица използват масово мрежите за трафик на мигранти, за да стигнат в Европа. "Много под 0,01 процента от заподозрените в тероризъм са мигранти", каза на пресконференция директорът на Европол Роб Уейнрайт.
 

/БТА/
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
НАП преди 2 години
До Анонимен

Дали декларират доходи? Донякъде. Имигрантите си казват колко им излиза. Или се изчислява без тяхно свидетелство колко струва. После се умножава по броя на имигрантите.
7
0
 
2
 
! Отговори
Ангела преди 2 години
Със съучастничеството на мути Меркел.
6
0
 
3
 
! Отговори
Балъци преди 2 години
По интересното е кой плаща тия пари на бежанците и трафикантите
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен5

Щото насреща си имаш един твърде апетитен и доходоносен бизнес, който се разплаща щедро с всички по веригата...
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой точно ги пресметна, че не се сещам?аааааааа, сетих се!По данъчните им декларации.
3
0
 
4
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 2 години
Разпределението пак е по братски(еврпейски) по-големия брат обира парсата.
У нас за 300евро минават границата и в което влиза рушвета за паспортен контрол и доставка до Сърбия а в Австрия от Инсбрук до Залцбург е 1500 евро без другите разходи!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доходи ли декларират?
1
2
 
5
 
! Отговори
еделвайс преди 2 години
В Гърция скоро баха хванали нашенец, който превозва " бежанци". Защо се сърдите на гърците че задържат движението?! Защото в камиони често пъти се превозва и такава стока ли?! Българите са се доказали в някои области, с което са сринали и доверие и авторитет. Съжалявам. Много.