Дамаск ще отговаря със сила при нарушаване на мира

Споразумението влезе в сила в полунощ
27 фев 2016 08:37,
29
Дамаск ще отговаря със сила при нарушаване на мира
Снимка: архив, Ройтерс

Сирийската армия има право да отговори на всяко нарушение на споразумението за прекращаване на враждебните действия, което влезе в сила в полунощ, предаде ТАСС.

Сирийските въоръжени сили си запазват правото да отговарят както на нападения, извършени срещу тях, така и на нападения срещу сирийски граждани, заяви постоянният представител на Сирия в ООН Башар Джафари.

Той подчерта, че режимът в Дамаск е готов да помогне за изпълнението на споразумението и добави, че е от особено значение да се засили контрола над сирийските граници, за да се спре подкрепата за въоръжени групировки.

Сирийската делегация е участвала "с пълна искреност" в предишния кръг на мирните преговори и е готова да продължи да го прави, подчерта Джафари. "Потвърждавам готовността на сирийското правителство да участва активно във всички искрени усилия за достигане на политическо решение, при което самите сирийци да определят бъдещето си без чужда намеса", заяви той.

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура отказа да отговори на въпрос дали сирийските кюрди ще участват в преговорите в Женева, отбелязва ТАСС. "Дайте ми възможност да съобщя плановете си след 7 март", когато би трябвало да започне следващият кръг на преговорите, заяви специалният пратеник. Това означава, че проблемът с отсъствието на кюрдите няма да бъде решен при подготовката за втория кръг на преговорите, тълкува ТАСС думите на Де Мистура.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ДамаскпримириеСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите ДГД.ТУРЦИЯ , ШЕ ИМ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА..!Това е равносилно , мургавелите да искат НЕЗАВИСИМОСТ от БЪЛГАРИЯ!
23
3
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименОтдавна щеше да има мир ако ги нямаше фашагите от сащ. ..САЩ създадоха хаоса сред арабите за да ударят и Европа. ..
22
5
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа...КЮРДИТЕ имат право на държава.трябва да се отцепят от Турция.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dokato ima ruski i iranski okupacionni voyski tam koito izbivat civilnoto naselenie se samnqvam da ima mir
20
3
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ЩОМ ШЕ ОТГОВАРЯ НА ВСЯКА ПРОВОКАЦИЯ ......ЗНАЧИ , НЕМА ПРИМИРИЕ..!!!ЗА РУСИЯ ---САМО ВОЙНА ДО ДУПКА .....ЗА ДА ИМА С КВО ДА СЕ ЗАНИМАВА В ПУСТИЯТА НА СИРИЯ!
19
3
 
3
 
! Отговори
тини преди 8 години
Често срещам някаква или някакво "Булава".Това бульон ли е или халва ,или квас техен някакъв?
18
1
 
9
 
! Отговори
Ивсинамангистия преди 8 години
На снимката виждаме бъдещето на Европа! Сещате се нали?!
17
4
 
16
 
! Отговори
Руснаци преди 8 години
Добре че Руснаците влезоха в конфилкта и за няколко месеца оправиха нещата, щото американците 4 години не могат да се справят. А пък след свалянето на Кадафи, Садам и т.н, нищо добро не стана. Просто те не са като нас, там където живота нищо не струва, а на жените се гледа като ***, трябва си силна ръка.
16
2
 
13
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
На добър час, Сирияяяяяяяяя!!!!!!!!!!
15
7
 
19
 
! Отговори
До 15 Анонимен преди 8 години
Путин никога не греши!Ясно ли ти е бе? Или трябва да ти го обяснят с някоя Булава?
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма грешка правят Асад и Путин. Никакво примирие, бой до последният умерен и не умерен терорист.
13
3
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
И в събота сутрин ли се дрогирате?. Нямате ли почивен ден?.
12
2
 
25
 
! Отговори
Мир да е! МИР! преди 8 години
До лошоЧасове след влизането на примирието терористите от Джебхат ан Нусра обстреляха Алепо, но тези техни действия няма да спрат мирния процес и няма да ги спасят от дългата ръка на САР и ВКС РФ. Тези тяхни провокации обслужват пиндостанския план "Б".
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво ще правим ние с режима на Борисов?
10
2
 
14
 
! Отговори
лошо преди 8 години
Часове след влизането на примирието,в Град Хама САР е извършен атентат от терористи има жертви и ранени.
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ,сега видяхте ли защо тези държави трябва да се управляват със здрава ръка .Така както Кадафи управляваше Либия ,Садам-Ирак и т.н. 97 групировки подписали още неизвестен брой групировки пък не подписали.Значи един квартал воюва против друг,един род против друг род ,едно племе срещу друго племе ,една групировка против друга.Един град срещу друг град.А кой ги въоръжи всичките е отделен въпрос
8
4
 
33
 
! Отговори
Честит празник! преди 8 години
За пръв път от 5 години насам сирийските граждани се събудиха с радост от настъпилият в родината им мир. Забележете, че 27.02. беше избран от Путин неслучайно. Днес е празникът на силите за специални операции на Русия или вежливите хора, с което име станаха популярни в цял свят след фантастичната по своите резултати операция в Крим точно преди 2 години
7
4
 
53
 
! Отговори
слава преди 8 години
Преди на пишете глупости срещу Русия,мислете какво би се случило в Сирия без Руската подкрепа!?,сега вече страната щеше да е под пълната власт на терористи и убийци и то съвсем близо до нас,това щеше да е пагубно и за нас и за Европа и Балканите!така че Русия спасява поливната свят от убийци и терористи.
6
1
 
41
 
! Отговори
Асад преди 8 години
Мир за Сирия и нейния смел народ.
5
2
 
33
 
! Отговори
мир преди 8 години
Дано най после настъпи мир в тази изстрадала страна,нападната от терористи оказа се че в Сирия има над 120 "опозиционни" терористични групи който се бият срещу властта в страната!!!