Мерки за сигурност: В затвора будят Ел Чапо на 4 часа

Съпругата му заяви, че се страхува за живота му
2 мар 2016 16:44,
4
Мерки за сигурност: В затвора будят Ел Чапо на 4 часа
Снимка: bgonair.bg

Служители на мексиканския затвор с максимална сигурност "Алтиплано" будят наркобарона Ел Чапо на всеки 4 часа. Така надзирателите се презастраховат, след като лидерът на картела успя да избяга от килията си в същия затвор през юли миналата година.

Още по темата

Регламентът във федералните затвори в Мексико позволява извършването на проверка на всеки четири часа. Според правилата затворникът може да бъде събуждан веднъж през нощта, за да се установи дали е жив.

Съпругата на Ел Чапо, който бе определен като най-опасния и най-издирван престъпник на Земята след ликвидирането на Осама бин Ладен, нарече мерките за сигурност в "Алтиплано" "нечовешки".

"Хоакин има права като човек. Подобно отношение спрямо него е недопустимо. Обвиненията срещу съпруга ми дори не са внесени в съда. Престъпленията, в които го обвиняват, не са доказани. Страхувам се за живота му", коментира съпругата на Ел Чапо Ема коронел.

Ел Чапо успя да избяга в средата на юли 2015-а от килията си в затвора "Алтиплано" по дълъг километър и половина тунел, изкопан на дълбочина 10 метра.

Той бе заловен при специална операция в град Лос Мочис в Синалоа през януари тази година. Това бе второто му бягство от затвора за Гусман, който преди това се укриваше от властите в продължение на 13 години.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Тервел преди 8 години
Права? А правата на момчетата и момичетата станали жертви на наркотиците които тоя разпространява? За тях няма права а бавна деградация и смърт. Съпруга ти Хоакин е изверг хранещ се от трагедията на хората и ти не си много по-добра от него, защото се облагодетелстваш от мръсните му кървави пари заради които сигурно си с него.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каке, подай жалба в Брюксел, Хелзинки, ООН , КОНКАКААФ и ЮНЕСКО. Все отнякъде може да те огрее.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви права като човек бълнува тая? Да се мъчи, малко му е.