Обезвреден е един от атентаторите в Брюксел

Един от нападателите се е бил барикадирал в апартамент
Обновена: 15 мар 2016 20:23 | 15 мар 2016 20:23,
4
Обезвреден е един от атентаторите в Брюксел
Снимка: Reuters

Полицейски спецчасти са обезвредили при щурм един от престъпниците, барикадирали се в частен дом в брюкселския квартал Форе, предаде телевизия RTBF, цитирана от "Фокус".

Още по темата

По информация на вестник Soir, един от нападателите, въоръжен в автомат "Калашников", се барикадирал в частно жилище, а друг се скрил в близък пустееща зона. Престъпниците са блокирани от полицията, която не потвърждава какъв е техният брой.

Припомняме, че трима или четирима полицаи са пострадали при стрелба в Брюксел днес, като според прокуратурата те са получили леки наранявания, но някои медии твърдят, че единият е с опасност за живота.

Полицаите са отишли да проверяват сграда в квартал "Форе", а не да издирват заподозрян. Те са очаквали в сградата да няма хора. Уточнява се, че проверката е била свързана със задържаните предполагаеми съучастници на терористите, извършили ноемврийските атентати в Париж.

Още при пристигането им на адреса полицаите са били обстреляни през затворената врата на сградата. Според експертите от контраразузнаването изненадата се потвърждава от това, че специалните части са били изпратени на място едва по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Кой е той преди 8 години
Име, презиме, фамилия моля!
3
1
 
9
 
! Отговори
alabala преди 8 години
Има ли още някой, който не счита, че Европа трябва да бъде разграден двор
2
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
На тебе какво ти пука?Ти нали мразиш Обединена Европа? Нали мразиш европейските ценности? Нали мразиш Европа въобще?Какво ти пука тогава какво ще правят с атентаторите в столицата на Европа?
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обезвреден -застрелян или просто заловен и ако евентуално го осъдят ще прекара няколко месеца в затвор с условия като на тризвезден хотел?