Съболезнования от Путин: Обърнете внимание на близките!

Семействата на загиналите ще получат по 1 милион рубли компенсация
Обновена: 19 мар 2016 10:47 | 19 мар 2016 09:58,
62
Съболезнования от Путин: Обърнете внимание на близките!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин е бил подробно информиран лично от губернатора на Ростовска област за всичко около самолетната катастрофа на дубайския самолет, разбил се тази нощ в южния руски град Ростов на Дон, съобщи ТАСС.

По предварителни данни загинали са всичките 62 души на борда - 55 пътници и седемчленен екипаж.

Още по темата

Путин е изразил съболезнования на близките и е казал, че сега най-важното е да се обърне внимание на работата с близките и роднините на загиналите, съобщи пред журналисти губернаторът на Ростовска област Василий Голубев.

По думите му семействата на загиналите ще получат по 1 милион рубли компенсация.

Боингът 737-800 на нискотарифната авиокомпания "Fly Dubai", изпълняващ полет от Дубай за Ростов на Дон, се е разбил при повторен заход за кацане и сложни метеорологични условия - силен страничен вятър и дъжд, на около 250 метра от пистата и се е запалил.

Според руски медии заради лошото време преди катастрофата няколко други полета са били пренасочени към близкото летище в Краснодар, където успешно са се приземили, съобщиха Франс прес и БТА.

Телевизия "Россия24" цитира мнението на Жана Терехова от министерството на транспорта, че катастрофата може би се дължи на грешка на пилота.

"Fly Dubai" е нискобюджетна компания, създадена през 2008 година от правителството на Дубай, едно от седемте емирства в ОАЕ.

Първият й полет е извършен през 2009 г. Тя разполага със сравнително нови самолети от типа, който катастрофира - Боинг 737-800 и обслужва по над 1400 полета на седмица.

Нейни самолети досега не са катастрофирали и не са имали сериозни проблеми със сигурността. Авиокомпанията бързо е разширила дейността си в Русия и други страни от бившия Съветски съюз, тъй като Дубай е популярна дестинация сред руските туристи.

Освен това там живеят и работят много руснаци. Това е град, в който съотношението на чужденците към местните е 4 към 1, отбелязва Асошиейтед прес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 години
....da pochivat v mir dushite na zaginalite...saboleznovania kam semeistvata im...da se iziasniat prichinite za tragediata i ako ima vanshni prichiniteli da si ponesat otgovornostta...ako pak e samo pilotska greshka...na liche e tragediata i tsenata e mnogo visoka...kolkoto do Putin..ami ne sluchaino e svetoven lider nomer edno...adekvate ,logichen,tochen i t. n....za tova horata go podkrepiaat i obichat..
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2Е и? Тиквата ще даде ли на всяко семейство у нас по 25 бона заз подобна катастрофа?
5
0
 
17
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
Съболезнования и от нас , често пътувам със самолет и преди да се кача се моля за безаварийно пътуване. Пътуващитесъс самолет ,и нас близки ни чакат .
4
18
 
6
 
! Отговори
Фес преди 8 години
Браво но Путин но да беше толкова справедливи и в Сирия
3
25
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
РУСИЯ се грижи за своите. Не е като мизерна британия, която третира поданниците си като ***, а емигрантите като врагове.-----------------------------------------------------------------------Интересно защо тогава всичко живо бяга към Англия, а за Русия никой не иска и да чуе?!
2
4
 
15
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 8 години
Here comes the shitstorm.14000 евро не са много, но са по-добпо-от колкото да ти кажат "дай застраховка, искай си обезщетение от Дубай" а арабите да ти кажат "не можем да ви дадем обещетение" ... Русия е Русия!
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 1 1000000 по 0,025 е равно на 25000лв.