Взривове на летището в Брюксел, има ранени и загинали*

По първоначални данни са загинали 11 души
Обновена: 22 мар 2016 10:20 | 22 мар 2016 09:32, Екип на Dnes.bg
207
Взривове на летището в Брюксел, има ранени и загинали*
Снимка: Twitter

Две експлозии избухнаха на международното летище в Брюксел.

Снимки в социалните мрежи показват издигащ се дим от сградите на терминала.

Причината за експлозията са неизвестни. Очевидец съобщава, че е видял няколко ранени. Според вестник Laatste Nieuws има загинали.Според телевизия NBC News са загинали няколко души. Според "Соар" загиналите са най-малко 11.

Взривовете са избухнали в залата за заминаващи пътници на летище "Завентем" в Брюксел, съобщиха междувременно свидетели пред местни медии.

От мястото се разпространяват кадри, които показват сринатата стъклена фасада на терминала.

Първоначалната информация сочеше, е първият взрив е бил на 200 метра от входа на терминала, а вторият – с много по-голяма сила, в самата сграда на терминала.

Летището се евакуира, всички полети са отменени. Летището е напълно блокирано, спрян е целият транспорт към летището.

Взривовете станаха 4 дни след ареста в Брюксел на Салах Абдеслам - главния заподозрян за атентатите в Париж през ноември 2015 г.


Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: брюкселлетищевзрив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
53
 
! Отговори
евроскептик преди 8 години
Не е далече времето, когато западняците ще драпат да дойдат в България, а не ние там. Да бъдем расисти и да не целуваме черните *** на тия арабски боклу...ци, както правят те, не ги искаме в страната си!
82
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нито един бежанец отвъд границите на европейския съюз,а който се опита да ги пресече нелегално да се стреля на месо.....и не разбирам защо тези от ислямска държава ги търпят още и не ги сравнят със земята...не разбирам и друго....как така някой от западните държави ще стане джихадист и после може спокойно да си се върне в държавата си,а трябва веднага да го приберат и в кауша...поне за 20 -тина години.....
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Антоний ТодоровБраво Антоний, браво Тодоров! Ето нова тема за разтягане на локуми - "Ислямисткият болшевизъм, новото лице на комунизма"! Нямам претенции за авторски права, подарявам ти идеята! Отявленият ти дивашки антикомунизъм те прави жалък в очите на читателите. Подобен подход, да виждаш навсякъде и винаги "комунисти" си е проява на вроден ***.и.з.ъ.м. Отвори си очите, комунистите комай свършиха! Сега са на ход ония, другите, дето Меркелица ги кани да се заселят у дома и...
80
35
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яростта ,с която говорите за бежанците доказва ,че сте най-обикновени безбожници.Та нали християнството проповядва "ако ти ударят едната буза,дай другата".Как да спрем злото.Екзистенциален въпрос.
79
22
 
3
 
! Отговори
Стефчо Цанев преди 8 години
Моля ви ,пощадете ме,аз не исках да предавам Г.Марков,но комунистите ме накараха.Разбира се и нуждата от средства . В социализма бяхме много глупави хорица,а само алчността ни утешаваше и предателството към някой другар надраснал и време и място .Тогава се обединявахме и го гонехме и доносничехме.Какво да се прави времето беше такова ,а аз съм иначе смел ,останах тука,но само децата им казах да се махат щото БГ не става.
78
0
 
28
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Предполагам че тия още не са започнали!Такива атентати ще са ежедневие съвсем скоро!Меркел дали ще изпрати съболезнователна телеграма?
77
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЯЗЪК ЗА ХОРАТА...А ВИНОВНИТЕ СИ СЕДЯТ ОБКРЪЖЕНИ ОТ ОХРАНАТА И В СИТОСТ...И СИ ИГРАЯТ НА ХУМАННОСТ ДОКАТО ЗАГИВАТ НЕВИННИ ...
76
2
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Крайно време е света да спре да прави разлика между Терорист и обикновен Мюсюлманин.На всички трябва да е ясно че двете думи на СИНОНИМИ!!!
75
1
 
15
 
! Отговори
Жалко без малко преди 8 години
Иначе хубаво летище. Беше.
74
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък един християнин не се взриви и не утрепа 200 човека. Как не я видях тази работа. Може би има нещо общо с религията, а? Айде да не продължавам, че ще стана политически некоректен.
73
0
 
22
 
! Отговори
Съчувствие преди 8 години
Моите съболезнования. Ужасно е.Но се очакваше. Който не сложи с цената на всичко край на ужаса, живее в ужас без край. Как да им го обясниш това на западняците. Надявам се поне ние да успеем да се опрем на шизофренията.
72
10
 
1
 
! Отговори
до 113 преди 8 години
Комунизъмт, който е базиран на Марксизъма е измислен от Карл Маркс, който е НЕМЕЦ, а не англосаксонец! Руснаците го приемат, защото виждат невероятната възможност да прикрият диктатурата зад комунизъма! Защо не взеха режимите на Западна Европа, а?
71
8
 
1
 
! Отговори
Тони Тодоров преди 8 години
Аз ти казах навремето ,стой си в БКП И НЕ ОТИВАЙ В сдс ,НЕ .ИНАК ОБЩОТО НИ Е ЧЕ И ДВАМАТА БАЧКАХМЕ ЗА дпс.и РАЗБИХМЕ И ЛЕВИЦА И ДЕСНИЦА.тРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕМ В ИМЕТО НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ -ТРОЦКИСТИ.
70
0
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Не мога да разбера -- защо ми изтрихте коментара ?? Жалко е такива като вас да прикриват истината - Утре може вашите деца да са там ---,,,,, на летището --- тогава дали ще триете пак ??
69
19
 
3
 
! Отговори
Евгений Дайнов преди 8 години
Всъщност като се замисля Тони шизофрениците сме ние троцкисто болшевиките приели исляма,но го правим в името на злото и парите.Какво ти разбират тези малки и глупави българи ......... Ех ,СССР какво време ,какви школи . А сега един университет на околовръстното ,едвам идвам по пътя с ислямския си ГОЛФ правен от турци .Нещо не бачка,няма ги вече онези немци със супер колите .Но нали това искахме в СССР.
68
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
По това ще познаете тук пишещите турци- те винаги защитават терористите и обвиняват Русия.
67
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е възможно да проникнат в залата за пътници при тези драконовски мерки.Необяснимо.А що се отнася до религии нека ония ,които се правят на големи християни,не пред другите,а пред себе си да си признаят колко от десетте божии заповеди спазват.Вярно е,Европа се опитва да бъде добра.Но не плаща ли за стари грехове.И както винаги страдат най-невинните
66
4
 
8
 
! Отговори
Евгений Дайнов преди 8 години
Години наред работех под прикритие и ислямизирах България .Разправях ,че исляма е мирна религия .Да,а сега ще спасяваме републиката на олигархията и мафията на ДСс ,която ние отгледахме .
65
1
 
32
 
! Отговори
до 96 преди 8 години
Резултатите от Меркел ще се видят след 20 години! Това са натурално отгледани араби в Европа. Родени и отгледани ТУК! Това е политиката на Франция, не на Меркел! Дано Меркел и немците гледат и се учат. Защото след 20 години и в Германия ще гърми! Те турците не можаха да интегрират, които поне знаят какво представлява понятието държава, а тези, които хиляди години се бесят и колят и прекрояват границите си ще ги интегрират. Третата световна война ще е джихад! То се е видяло!
64
1
 
13
 
! Отговори
миро преди 8 години
Хора светът се побърка, откачи. Кой е виновен, кой не е, не се знае. Само едно се знае. Човечеството днес трябва да бъде бдително в която и да е част на света. Виждате, всеки ден загиват невинни хорица. Хора пазете се!!!