Германия: Не бива да се забранява свинското у нас

Всеки има право да яде онова, което е свикнал, убеден е министър Шмит
Обновена: 26 мар 2016 12:00 | 26 мар 2016 11:57, Анисия Иванова
212
Германия: Не бива да се забранява свинското у нас
Снимка: Reuters

Не бива да се ограничава употребата на свинско за приготвяне на храна в обществените и училищните столове в Германия. Това заяви германският министър на прехраната и земеделието Кристиан Шмит в интервю за издания от медийната група "Функе", извадки от което са публикувани днес, предаде ТАСС.

"Тревожи ме, че махат свинското от менютата на училищните и обществените столове", каза Шмит. "Не бива да тръгваме по пътя, на който културните разлики в храненето се свеждат до търсене на най-малкия общ знаменател", смята той.

Министърът очаква "растящото културно разнообразие да разшири избора, а не да го свие". "Храненето в детските градини и училищата не бива да се ограничава чрез критерии като "халал" и "кошерно" или пък ей тъй да се маха свинското от менюто", подчерта Шмит.

"Да, разнообразието в хранителните продукти предполага по-големи разходи, но искаме ли обществото ни все тъй да зачита културните усещания и традициите, трябва да приемем тези трудности", добави той.

"Всеки има право да яде онова, което е свикнал", каза германският министър на прехраната и земеделието. В случая става дума не само за свинското, а за опазване на различните традиции в храненето, допълни Шмит.
През 2015 г. в Германия пристигнаха близо 1,1 милиона кандидати за бежански статут, повечето от Сирия, Ирак и Афганистан.

В началото на март т. г. в страната пламнаха оживени дискусии във връзка с тенденцията свинското месо да изчезва от менютата на все повече заведения за обществено хранене.

Според местния печат, кафетата, столовете и закусвалните гледат да не засягат чувствата на клиентите мюсюлмани, тъй като свинското е под забрана в ислямския свят, обяснява агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пиене на уиски, в Саудитска Арабия традиционното наказание е 18 удара с камшик. Скоро в западна Европа?
108
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайният ислям и комунизмът си приличат. И двете идеологии не толелират нищо друго освен своя ред и го налагат на други къде с агресия къде с пропаганда и закони.
107
2
 
44
 
! Отговори
Националист преди 8 години
Тези шваби да не са се побъркали???!!! Каква забрана на свинско???!!! Те скоро и фесове и потури ще почнат да си шият!!! Сигурен съм,че "оня" ,с мустачките, съвсем скоро ще излезе от гроба!
106
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТе обикновените немци не са като теб, на всяка манджа мерудия.Слушат лидерите си.
105
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия продължава да изумява с престъпната си малоумщина! Първо оставиха 1000 *** маймуни да насилват жените им, опитаха се да го скрият от света, и до днес няма нито един осъден! После пуснаха официален сайт към мигрантите как да правят секс с германките. Сега обсъждат промяна на кухнята си, за да видиш ли не им накърнят лесно ранимите им души на тия животни!!!! :@:@:@ Не проумявам как обикновените немци допускат това да се случи в собствената им родина.
104
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БолдиКакъв шериат ти е наложен на теб бе *** ?Трябва им евтина работна ръка, затова ги приемат. Ти ли ще учиш западните политици какво да правят.
103
1
 
30
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ТАКА СЕ ПРАВИ "ИНТЕГРАЦИЯ":СЛАГАШ НА МАСАТА ПРЕД КПП-то НА ГРАНИЦАТА ...ШИШЕ С РАКИЯ И СВИНСКА ПЪРЖОЛА!!ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА --ДА ПИЕ ПО ЧАШКА И ХАПНЕ ОТ ПЪРЖОЛАТА !КОЙТО НЕ ИСКА ---НЕМА ВЛИЗАНЕ ,БАКЕ.....!!!!ОБЯСНЕНИЕТО Е ПРОСТО И ВЪЗПИТАНО ......."ТУКА Е ТАКА"!!УВАЖЕНИЕ --ВСЕКИМУ!ИЗКЛЮЧЕНИЕ --НИКОМУ!!!!
102
0
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХАХ преди 8 години
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХ АХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана с рефрена на хибридите: Меркел в Сибир Путин в Берлин ?
100
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха,ручайте козя лой шваби а биричката с вурсчетата оставете на нас случайно да не ги обидите тия смрадове.
99
1
 
29
 
! Отговори
Браво бе! преди 8 години
Само така г-да германци, след като свалихте кръстовете от някои църкви, сега забранете и свинското:(
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой питал ли го е прасето какво иска?Как може да сте толкова коравосърдечни към горкото животно!
97
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия това, Германия така, само си чешите езиците напразно. Първо вижте ние как сме, дори бягащите от ада във Сирия и Близкия изток не искат ,даже да минават през България. Гладна кокошка просо сънува.
96
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като отида на гости ям каквото ми сложат. Ако не ми хареса не ям и си ям в къщи.Който не му харесва храната -айде у дома.
95
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е претъпник, е продажница, която вкара арабите и ислямистите в Европа. Трябва да бъде наказана. Националистите трябва да се организират в целия континент и да прогонят арабските нахални нащественици. Трябва да се създадат граждански патрули, които да ги прогонят, както в Дания и Финландия. Трябва да се сложе край на либерастията на европопулистите ида сеотворят концлагерите и урановите мини, задасе осигури работа на мигрантите. На снимката: Ангела Меркел, канцлер на Германия
94
4
 
40
 
! Отговори
S преди 8 години
Това просто не може да е истина ! Какво доживях ! Пълен ужас ! Ще се моля всеки ден да изберат Доналд Тръмп за президент, след това ще видим кой какво месо ще яде ...Вече искам да има 3-та световна война - час по-скоро ! Един жив камилар няма да оставим !
93
2
 
40
 
! Отговори
Богослов преди 8 години
Фрау Меркел е на път да отмени германската конституция и да установи шерията. Запътила се е да донапише Корана и да стане най-популярното име в ислямския свят след това на Хатиджа (първата жена на пророка Мохамед).
92
2
 
44
 
! Отговори
Оптимист преди 8 години
Все си мисля, че скоро в Германия ще има избори и недоразумението Меркел ще бъде пратено посланик в някоя "Ислямска държава" завинаги барабар с цялата ***, която си покани в Европа.
91
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходил съм в Дубай и съм се съобразявал с техните традиции. Те като идват в Европа ще се съобразяват с европейските традиции. Дали им харесва? Боли ме .....
90
1
 
28
 
! Отговори
В Германия след 15г. преди 8 години
На германската граница двама граничари проверяват документите на пътник и разговарят:- Ахмед, я го извикай тоя Ханс от колата и го питай от коя държава идва.- Добре, Али, и да не забравим да му вземем пръстови отпечатъци, че като го гледам какъв е рус и синеок, ми прилича на терорист.