Руски оръжия за $56 млрд. са били поръчани през 2015 г.

Изглежда, че износът на оръжия в страната процъфтява
29 мар 2016 21:36,
208
Руски оръжия за $56 млрд. са били поръчани през 2015 г.
Снимка: архив Reuters

Руският оръжеен износ за изминалата 2015 г. възлиза на 14,5 милиарда долара, което е повече от планираното, заяви руският президент Владимир Путин на заседание на президентската комисия за военно-техническо сътрудничество, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Руска оръжейна продукция е била изнесена миналата година в 58 страни по света, а като цяло партньорите на Русия в тази сфера надвишават 100 държави, каза Путин.

Поръчките от чужбина за руски оръжия възлизат на над 56 милиарда долара, съобщи още президентът.

Той каза, че министерството на отбраната на Русия е започнало подготовката за разминирането на сирийския град Палмира, освободен от групировката "Ислямска държава" преди броени дни.

Пред комисията Путин каза, че военно-техническото сътрудничество на Русия с европейските страни на практика е преустановено, но това не отговаря нито на интересите на Русия, нито на интересите на Европа.

Путин добави, че сътрудничеството е почти прекратено не по руска инициатива и изрази увереност, че в интересите на всички държави на европейския континент ще се възстанови откритото и продуктивно взаимодействие във всички сфери, в това число и по линията на военно-техническото сътрудничество.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен122Изглежда показването на мускули от Русия освен негативи изглежда че е ползотворно за руския оръжеен бизнес..............................Обратното. През 2014 г. и 2015 г. обемите на продажбите са намалели , връщайки се на нивото на 2006-2010. Основен купувач на руско оръжие е Индия - 39%.Ръстът е от периода 2011-2013г. Преди агресията в Украйна.
89
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Ха-ха-ха 192Умнико аз съм си селско момче даже бях изчислил че докато влезна в казармата 1/4 от живота ми мина на село. Две неща от селскостопанските не съм/мога да правя да израждам животни и да разфасовам нещо по-голямо от кокошка.Така че знам какво говоря умнико.
88
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 189Погледни всяка година от 1990 до сега кои са приоритетните пера в Министерството по земеделие и в последствие разните там Агенции. Чак 2015 година се започна реално да се прави нещо за всичко друго освен зърнопроизводство. А кои са най-големите поддръжници на зърнопроизводството - ГМО компании като Монсанто и Производители на селскостопанска техника.все западни компании
87
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 187Одисей дай да си говорим с Истински ЦИФРИКАКВО БЕШЕ СЕКТОР СЕЛСКО СТОПАНСТВО ПРИ СОЦА И КАКВО Е СЕГА1985г България произвежда 510 000 ТОНА КОНСЕРВИ тогава имаше 500мл и 750мл стъклени консерви малки и големи бурканчета2012година - 511 милиона лева е оборота като част от консервената промишленост работи с вносни материали. като тук разнообразието е по-голямо от литър натурален сок, през литър кетчуп до 500мл люти пикантни чушлетаНо определено е много по-малко от 510 000т
86
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 183Ано Умни какво означава комунистическо Мислене?Да няма богаташи всеки богаташ да се разстрелва. е не става. Доказа го историята. Всички хора са малко или много ЕГОИСТИ.Да се намери начин от БОГАТИТЕ да се ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ. Е добре тук проблемът е КАК ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ГОРНАТА ГРАНИЦА когато ДАНЪКА ще стане 90% и дори повече процентаКакаото и Комунистическо мислене да имаш докато не разрешиш няколко практични въпроса с изнасяне на средства зад граница и данъците - ИОК не става
85
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 182По принцип САЩ затриват всякакво производство в страните които са определили като:А) Бананови републики или просто малък или голям пазар на своите мулти национални фирмиБ) Ресурсно депо/Бензиностанция или евтина експлоатация на местните ресурси.Ето за това сме на това дередже. Русия се възползва да си продава нефта и Газът защото в БГ НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ - каква воля няма политици които да мислят за България
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е нужно да си комунист или атакист за да виждаш нещата реално! По скоро ти си извади главата от пясъка и се огледайте! Не живей в матрицата спусната отГоре!
83
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
До Анонимен 122Ако не вервам на западните средства за промиване на плиткоумни ***,значи не съм загубеняк.
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България имаше 3 стратегически отрасли селско-стопанство, оръжейно производство и енергетиката.Кажете ми днес по заповед на американците кой отрасъл не е унищожен?
81
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора КЪДЕ СМЕ НИЕ? Знате ли че по време на социализма завод Фридрих Енгелс сегашния Арсенал в Казанлък правеше милиони долари от продажби на оръжие.Тези пари влизаха в държавата и осигуряваха безплатно здравеопазване обучение, всички учебници бяха безплатни. Билетчетата в градския транспорт бяха 6 стотинки! Сега повечето цехове са разрушени и печалби ниски щото сме в НАТО!Америка продава ние не.
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Покрай демото, което направиха в Сирия, Русия явно ще увеличи в пъти износа си на оръжие.
79
1
 
5
 
! Отговори
fripp преди 8 години
Това да не е като да си купиш чушки и ***. Договорите имат срок, от който се изпълняват.Например този с Китай за C-400 ще почне да действа от 2017г., така че продаденото е едно, а поръчаното - друго. Явно им е добра продукцията и нещо правят, щом са продали за 15млрд$ през 2015г., а за 2000г. продажбите им са били 5 пъти по-малко.
78
1
 
1
 
! Отговори
Alastair преди 8 години
Но знаят Едно: 17 Ноември 1993 г. - "Парк Де Пренс", всички французи гледат умно ;)
77
5
 
4
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
Да им завиди човек на русофилите...сякаш парите са влезли в техните джобове. И за по долу пишещите, че икономиката на любимата им матушка се оправя - ще трябват много пъти по толкова :)
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересна държава сме!След 1989г ни управляват адвокати от националната бракоразводна мафия в компания на международно признати комарджии,наркотрафиканти,икономически и финансови престъпници,рекетьори,наркомани и номенклатурни чочковци и Чичолинки!Докога ли?
75
3
 
4
 
! Отговори
ТСВ преди 8 години
Някой може ли да ми покаже снимка на американски самолет, който поне да ролира (не казвам да лети, щото тоя от снимката, след минутка излита) в такъв порой и локви.Или глупавите *** си мислят че ТСВ, ще се води само в слънчево време и могат да я почнат когато си искат!За справка: Ф-22 и Ф-35 в такова време няма да ги изкарат даже от хангарите, пак ще залагат на последните истински самолети, който са правили краварите - Ф-15, за това и не смеят да ги свалят от въоръжение.
74
3
 
16
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Е не, как ще напишете такава статия! Това някак си не съответства на дълго развиваната теза, че Русия нищо не произвежда и изнася освен суровини.
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като е минало тестове с животни (ИД) руското оръжие е със сертификат за ефективност и бие конкуренцията отвсякъде! И ко стана със изолацията на Русия? Отиваме на положителен търговски баланс а?
72
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 153Аман от тъпотии. Не предполагаш ли, че може да има поръчки за повече от 1 година. Руският оръжеен износ за изминалата 2015 г. възлиза на 14,5 а остават 41,5 за 2016 - 2017 и т.н.
71
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от тъпотии. Поръчки за 56 а продали 14. На джуджето не може да се вярва.