51 световни лидери са в САЩ за срещата за ядрена сигурност

Владимир Путин бойкотира срещата на върха
31 мар 2016 17:01, Анисия Иванова
36
51 световни лидери са в САЩ за срещата за ядрена сигурност
Снимка: Bulgaria On Air

Среща за ядрената сигурност започва днес във Вашингтон. В нея ще участват 51 световни лидери. Форумът е под егидата на американския президент Барак Обама. На двудневната конференция в американската столица ще присъстват и представители на "Интерпол", ООН, Международната агенция за атомна енергия и ЕС.

Това е четвъртата и последна подобна среща след форумите във Вашингтон през 2010, в Сеул през 2012 и в Хага през 2014, на която ще присъства Обама, чийто втори президентски мандат изтича през февруари следващата година.

Преди седем години американският държавен глава обеща „свят без ядрени оръжия“ по време на реч в Прага.

В чешката столица Обама предложи орязване на бюджетите на военни програми свързани с ядрено оръжие с цел спиране на разпространението му. Владимир Путин, президентът на Русия, която разполага с едни от най-големите запаси от ядрени материали с гражданско предназначение, реши да бойкотира срещата на върха.

Путин ясно показа, че няма да участва в усилия за ядрено разчистване, провеждани от САЩ. Други държави, които все още разполагат с ядрен арсенал са враждуващите от десетилетия Индия и Пакистан, както и Северна Корея и Иран. За първи път ядреният форум включва специална сесия, посветена на реакцията на терористични нападения в градска среда, както и симулация за справяне със заплаха от непосредствен ядрен тероризъм.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еее, кефи ме Путин !!!!все повече ми харесва!!пак ги направи на ***!!нека "решават! без него каквото си искат! ха хааа
22
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Докато има санкции към Русия, американците нямат никакъв шанс да се разберат с руснаците и никакъв шанс да влияят в света както преди. Какъв е смисъла от тази среща щом най-мощната ядрена държава не участва. Путин им казва "без нас сте непълноценни".
21
4
 
14
 
! Отговори
атакист преди 8 години
путин нее длъжен да се хваща на пропагандни номера на мизерниците защо не поканят ким чен и тои нямаше да се хване ха ха ха
20
4
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До ТурчинаОт теб е направо комплимент. Слагай станиолената шапка и бегом в мазето. А не е лошо и буквар да вземеш с тебе.
19
0
 
5
 
! Отговори
дидо преди 8 години
Добре,как може така да заблуждавате?Блокирана е предната среща в Прага преди 7 год.Тази тепърва се състои,ще вкарате човек в затвора бе журналета???????
18
23
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Миникът Путин приключи Русия, но какво са виновни милионите руснаци, 90 % от които живеят в мизерия и дезинформация ????!????
17
21
 
3
 
! Отговори
евгени преди 8 години
ЗА РУСИЯ ИЛИ ДОБРО , ИЛИ НИЩО !!!! ПРИКЛЮЧИ ГИ ДЖУДЖЕТО !!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
резерват сверозапад преди 8 години
"...както и Северна Корея и .....Иран...." ! ???Абе ей, знаете ли колко уши имате по главата или превеждате наслепо каквото са ви подали за новини!
15
2
 
23
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо няма санкции срещу Турция? Заради бруталната окупация на Северен Кипър? Заради грубите нарушения на човешките права в Турция, за липсата на демокрация, за липсата на свобода на словото и за войната, която режима на диктатора Ердоган води и срещу опозицията и срещу кюрдите?
14
3
 
27
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Диктаторът Ердоган ли е световен лидер? Или шефът на фашистката хунта в Куев, Пороченко?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анисия, поразходи се малко,подишай чист въздух....Не така бе,МОМЕ,,,.И да триеш......пари няма...сори ,,,девойко,,,,
12
0
 
18
 
! Отговори
Църо преди 8 години
До Анонимен 10Ми щом е нежелан, дано измислят как да спечелят ядрената война срещу Русия! Това е все едно да някой да направи среща за съдбата на шоколада без Белгия или за добива на диаманти без Южна Африка
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали краварите продължиха санкциите срещу Русия преди няколко седмици?Сега защо мучат?
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали са му наложили санкции, нали е пътник, нали е диктатор - чий да го ърви там Путин? Да се оправят без Русия - най-голямата ядрена държава в света! Иначе 51 световни лидери - много внушително!!! И кои и чии ядрени лидери са тези 51 бройки? Сигурно и наш Гуджо Плювнаделиев е там? Наш Мъш и наш Лидер - ще решава ядрената сигурност! Утре с Порошенко и Наакашвили сигурно ще въртят пак пруст на Путин.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вовата ,ще ви обича до края на живота си.ЗАПОМНЕТЕ....
8
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак по дипломатичните канали са му подшушнали, че е нежелан и той се е направил на обиден и е бойкотирал. Типична инфантилна реакция която някои ще обявят за гениален шахматен ход.
7
35
 
7
 
! Отговори
воин преди 8 години
С намесата и башибозушките бомбардировки по опозицията и цивилни в Сирия Путин направи ИДИЛ по силни !!!! Това може да го направи само увреден милиционер !!!
6
39
 
8
 
! Отговори
геро преди 8 години
За Путин или добро, или нищо ! *** се в Сирия с избитите хиляди цивилни и краят му беше ясен !!!!
5
39
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
КАК ПУТИН ДА ОТИДЕ , КАТО ЧАКА ВСЕКИ МОМЕНТ ДА ГО ОКАЧАТ НА ВЪЖЕТО ПРЕД КРЕМЪЛ И ДА СПАСЯТ РУСИЯ !!!!!!!
4
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече изолацията бойкот ли се казва?