Охраната на Ердоган блъска журналисти във Вашингтон

Телохранителите нарекли "(уличница) на ПКК" репортерка
36
Охраната на Ердоган блъска журналисти във Вашингтон
Снимка: Reuters

Визитата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган във Вашингтон, където участва на среща на върха по ядрената сигурност, започна вчера с напрежение и спречкване на телохранителите му с няколко журналисти, дошли да отразят негова реч, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Турски служители по сигурността опитаха да изгонят журналиста Адем Явуз от института "Брукингс", където Ердоган държа речта си. Охраната на института обаче се намеси и помоли турските представители да напуснат залата.

Друг турски журналист каза, че бодигардовете на Ердоган са го изритали в крака и не са му позволили да присъства на събитието, въпреки че бил в списъка с поканените.

Журналистката Амберин Заман, бивш кореспондент в Турция на сп. "Икономист", каза, че пред залата турски служители по сигурността са я нарекли "(уличница) на ПКК". ПКК или Кюрдската работническа партия е кюрдска войнствена групировка, смятана за терористична организация от Турция и САЩ.

Ердоган е обект на все повече критики заради репресии срещу свободата на словото у дома. Арслан е работил в медии, свързани с базирания в САЩ мюсюлмански духовник Фетхуллах Гюлен, отявлен критик на Ердоган. Турското правителство го обвинява, че Гюлен крои заговори за свалянето му от власт.

Преди пристигането на Ердоган пред сградата на института "Брукингс" се събраха демонстранти, за да протестират срещу лошото отношение към кюрдското малцинство в Турция.

В речта си Ердоган засегна широк спектър от въпроси на външната политика. Той изрази надежда за подобрение на отношенията с Израел и за воденето на преговори за обединение на Кипър. Президентът разкритикува подкрепата на Запада за кюрдските бунтовници в Сирия, които Турция смята за терористи.

Макар че бе приет хладно от правителството на Обама, Ердоган каза, че двустранните отношения с Вашингтон са добри. "Връзките между Турция и САЩ са достатъчно силни, за да могат различията да бъдат преодолени чрез диалог", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯОхо ще те разберем от кой кран на анадола си... Там дискриминация няма. Свободата на словото е гарантирана. Опозицията е равноправна на оправляващата партия. Рози по улиците. Мед и масло в чешмите. Рая на земята.
19
10
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
Преди пристигането на Ердоган пред сградата на института "Брукингс" се събраха демонстранти, за да протестират срещу лошото отношение към кюрдското малцинство в Турция.Е КАКВО ПО-ДОБРО ОТНОШЕНИЕ ИСКАТ ТЕЗИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ НАСЕЛЯВАЩИ ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ / ТЕРИТОРИИ НА ТУРЦИЯ,СИРИЯ,ИРАН И ИРАК / ?! В ТУРЦИЯ ИМАТ НЯКОЛКО ПАРТИИ, ТЕЛЕВИЗИИ И ВСИЧКО ТОВА СЕ ПЛАЩА ОТ ТУРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ! СЪЩО ТАКА НЕ СА ДИСКРИМИНИРАНИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА РАБОТА КАКТО СА ДИСКРИМИНИРАНИ РОМИТЕ И ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек води Турция към пропаст. Това вече цял свят го вижда.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Страх ме е след смъртта му да не потопят Турция в анархия и гражданска война" Турция в момента е в гражданска война. Вече никой не чака смъртта му, защото ножът е опрял в кокъла. Сляп ли си!?
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съсипа свободата на медиите ама друг път особено тия заман които хвалят терора а терор там има от 30:години със съдействието на тия дет ги гърмят сега и всичко е за безбройните блага на полуострова нищо общо с де
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 16"Г-н" Ердоган съсипва страната си - унищожи свободните медии, потъпква свободите, праща в затвора всеки критик... Видно е, че си анти-запад-анти-еврейн-анти-демокрация.Не е господин, а ***. Обувка, прасе, куче, и каквото там друго в близкия изток намират за обидно. Той цели да направи нова османска империя, и България е в опасност, или поне турско-говорящия югоизток.
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страшно ме съмнява че с г-н Ердоган мръсниците сега ще се опитат или покушение да извършат над него, или просто да го отровят и след смъртта му да потопят Турция в анархия и гражданска война. Турската държава трябва страшно много да внимава точно в този критичен момент. Американски анализатори изказват прогнози за военен преврат в Турция, Обама се прави на капризна госпожица, няма да се срещна с Ердоган, ще се срещна с Ердоган. Америка реве срещу Ердоган за гюленджиите че г-н Ердоган им е пръснал заманските панаири. Евреите скърцат със зъби че им провалиха плановете за Сирия да я до прочистят
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9С такъв пост да се съгласиш ли, да го отречеш ли... И в двата случая е релевантно.
12
1
 
5
 
! Отговори
местан ага преди 8 години
българин не може да казва кое е зло тъй като е безгласна буква дори и в собствения си двор ок
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако се случи нещо от сорта на Сирия къде искат да стане и в Турция България ще остане само на хартия вие как я мислите ще ни подминат ли аха
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези ционисти са замислили нещо пъклено срещу Турция и сега бързат да си изтеглят персонала от предполагаемите части на Турция, където може би ще се водят по широко-мащабни бойни действия, между турската армия и ПКК-терористите. За луд ме сметнете ако искате. Но Ердоган е под лоша угроза. Интуативно усещам че г-н Ердоган е под заплаха. Опитаха се да го свалят с военен преврат през 2007-*** година не успяха. Опитаха се чрез икономически кризи да го свалят чрез разочарованите му привърженици не успяха. Опитаха се чрез бунтове в по големите градове на Турция да го свалят 2013-та година принуждавай
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами така трябва те сащ Франция Германия спонсорират от 30год терора срещу Турция сега им стана мрачно КАТ разбраха какво е да те гърмят
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само правилни въпроси за този фалшив исполин на държавното управление и схващане за света.
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е заразно зло, което може да се лекува само с руско оръжие!
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пресконференцията на Путин как мина? Имаше ли аплодисменти?
5
8
 
5
 
! Отговори
Минко 47 - fake преди 8 години
Снощи И аз блъсках една кака - доволна остана , каза че утре ще доведе и приятелки , защото като им разкаже какви работи правихме няма да й повярват ..Не се притеснявам - има класа за всички
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПКК си е нормална партия обаче Едгоганя го е страх от кюрдите. Същото което стана и с ХАмаз и евреите...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнтропологЧе той отказа да се среща и с него и с жидо-бандерата Потрошенковска.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Визитата на турския президент не започна вчера, а още онзи ден и беше ознаменувана с интересен, показателен и унищожителен факт. Пердо беше посрещнат на близката до Вашингтон авиобаза от няколко офицера, а вчера цял ден обикаляше около вратите на тоалетните в надежда да срещне Бардак Обмана.
1
3
 
25
 
! Отговори
ogin преди 8 години
Фесове