Северна Корея изстреля отново балистична ракета

Вероятно е била с малък обсег, от типа земя-въздух
1 апр 2016 09:25, Елка Василева
18
Северна Корея изстреля отново балистична ракета
Ким Чен Ун наблюдава изстрелване на ракета. Снимка: Reuters

Северна Корея извърши поредно изпитание на балистична ракета, предадоха световните агенции.

Ракетата е била изстреляна в 12,45 ч. местно време (3,45 ч. по Гринуич) по посока на Японско море от крайбрежната севернокорейска провинция Южен Хамген.

Точният тип на изпитаната ракета засега не е установен, но тя е балистична, поясни представител на министерството на националната отбрана на Южна Корея, цитиран от ТАСС.

Ракетата е била вероятно с малък обсег, от типа земя-въздух, пък твърди друг неназован представител от южнокорейските въоръжени сили, цитиран от Ройтерс.

Ракетата е паднала във водата, край източните брегове на Северна Корея, посочва Асошиейтед прес, като се позовава на южнокорейската агенция Йонхап.

Пускът става в момент, в който във Вашингтон се провежда среща на върха, посветена на ядрената сигурност. В навечерието на срещата вчера американският президент Барак Обама се срещна с лидерите на Южна Корея, Япония и Китай и обсъди с тях начините за разубеждаване на Пхенян да продължава да работи по програма за ядрени оръжия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕРВЕНИ, РЕВОЛЮЦИОННИ СЛАДУРИ, - скоро ще ги видите и в Брюксел. Некакви арапи гръмнали две-три ранички,по цял свят шаш и паника! Я си представете червен революционен сладур пред централата на НАТО. На картата, разбира се, пред него червеното сладурско копче. Ужас, нали? Не, близка реалност. Засега Путин удържа положението, но това не е безкрайно. Ким просто изчаква. Времето е пред него.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕРВЕНИ, РЕВОЛЮЦИОННИ СЛАДУРИ, ДЕТО ПРОСТО ЕЙ ТАКА СИ ИЗСТРЕЛВАТ ТУЙ УНУЙ ПОНЯКОГА ЕЙ ТЪЙ ЗА КЕФ- КАЗВАТ ГОЛЕМ ГЛАД ГИ ГОНЕЛ И ИМАЛИ САМО ПО КАТ ДОЧЕНИ ДРЕХИ, Е ДА ДЕ АМА ИМАТ РЕВОЛЮЦИОНЕН БЛЕСЪК В ОЧИТЕ ОСОБЕННО В ЕДНОТО. ДА ЖИВЕЙ КОМУНИСТИЧЕСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ДРУГАРИ- УЖ РЕВОЛЮЦИЯ, А КОЯ ГОДИНА СТЕ ВЕЧЕ ВЪВ ВОЙНА- И НИЕ БЕХМЕ КАТО ВАС - 45 ГОДИНИ УЖ РЕВОЛЮЦИЯ, А КОМУНИЗМА ВСЕ НЕ ИДВАШЕ, АМА КОЙ ДА НИ КАЖЕ КЪДЕ ДА ГО ЧАКАМЕ- КОЙ ЗНАЕ ГО СПЪНА И СТАНА ЧЕРВЕН МИЛИОНЕР МИЛИАРДЕР.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение "балистична" (тези ракети си имат точна дефиниция, ама трябва да се знае!), "земя - въздух" (също!) или фойерверк! Важно е да се разлайват ку.четата! Нищо, че в този момент поне 10 страни разработват нови ракети. И непременно да се каже нещо за ядрената програма!
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
51 световни лидери са в САЩ за срещата за ядрена сигурност. В тяхна чест другарят Ким прави малък фойерверк, и се извинява за отсъствието си на форума, поради лични причини - не бива да изоставя хубавата си съпруга за дълго време. Не бива да се тълкува отсъствието ме по друг начин - нахпример "Кои сте бе, вие *** да се мешам с вас?Миршат ви краката!"
9
7
 
35
 
! Отговори
Бъзикат ви преди 8 години
Към Брюксел града голяма? Ил към Фашингтаун - центъро на демокрадцията?
8
3
 
34
 
! Отговори
глеи ти преди 8 години
Е те ше стреля до едно време скоро ше ги свърши и ше спре .
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терзае ме това фрапиращо несъответствие:1. Ракетата е била изстреляна в 12,45 ч. местно време (3,45 ч. по Гринуич);2. Ким Чен Ун наблюдава изстрелване на ракета.В Северна Корея тъмно ли е в 12,45 ч.? Или Ким Чен Ун стои и наблюдава някъде около Гринуич?
6
0
 
44
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Много са напред тия севернокорейци! Нито една друга държава не разполага с такова съвременно (и сигурно много страшно) оръжие. Ракета хем "земя - въздух" хем "балистична". Браво на техните инженери... Или на нашите "журналисти"!
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АстронавтАко ракетата е била от типа земя-въздух, тя нямаше да пада в морето, а щеше да порази специално баражираща въздушна мишена (безпилитен самолет). Ракетите от типа земя-въздух не падат във водата, а поразяват въздушни цели.
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Вашингтон се провежда бутафорна среща на върха, посветена на ядрената сигурност, която нищо няма да реши. Ще завърши с незадължителни за изпълнение апели.
3
1
 
44
 
! Отговори
SS преди 8 години
Бе тиа севернокорейци били големи шегаджии !... :)Бас държа, че следващото изстрерлване на тяхна балистична ракета ще е на ... 4 юли... :):)
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Северна Корея всяка седмица започна да изстрелва по балистична ракета.
1
0
 
48
 
! Отговори
Астронавт преди 8 години
Последно балистична или земя въздух, че както сте го написали балистична - най вероятно земя въздух , хич не се връзва.