Украйна заяви, че ще продължи пътя си към ЕС въпреки вота на холандците

Киев очаква решението на правителството и парламента на Холандия
7 апр 2016 12:22, Елка Василева
73
Украйна заяви, че ще продължи пътя си към ЕС въпреки вота на холандците
Петро Порошенко. Снимка: Reuters

Украинският президент Петро Порошенко заяви в Токио, че страната му ще продължи курса към Европейския съюз въпреки гръмкото отхвърляне от холандските избиратели на споразумението за асоцииране между Брюксел и Киев, предаде Ройтерс.

Широкообхватното политическо, търговско и отбранително споразумение вече е в сила до известна степен, но всяка част от него трябва да бъде ратифицирана от 28-те членки на ЕС, за да може да получи пълно правно действие. Холандия бе единствената страна, която все още не го бе направила.

Много украински политици смятат, че страната им заслужава договора и имат силно желание да покажат, че са постигнали напредък в покриването от Украйна на европейските стандарти след въстанието от 2014 г., което свали от власт проруския президент Виктор Янукович, отбелязва Ройтерс.

Още по темата

Холандските ръководители, които лобираха за договора, заявиха, че гласуването против него ще даде и символична победа на руския президент Владимир Путин.

"При всички случаи ние ще продължим да прилагаме споразумението за асоцииране с Европейския съюз, включително подробното споразумение за търговия", каза Порошенко пред репортери в Токио, където бе на посещение. "Ще продължим да се движим към ЕС."

Порошенко омаловажи важността на референдума, който има само консултативен характер, но посочи, че Украйна би трябвало "да го има предвид" и добави, че Киев очаква решението на правителството и парламента на Холандия.

Холандският кабинет заяви вчера, че не може да пренебрегне референдума, както и че може да минат цели седмици, докато реши как да реагира.

Референдумът се разглеждаше като тест за нагласите към Брюксел преди юнския референдум за еврочленството на Великобритания и може да засили позициите на Русия, отбелязва още Ройтерс.

В Токио Порошенко отново отрече да е влагал активите си в офшорен тръст, за да сведе до минимум данъците си, след като украинските данъчни власти съобщиха, че проверяват документацията за офшорните му активи, която се съдържаше в Панамските документи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
ххххаххааа преди 8 години
То хубаво да се бори, ама скоро ЕС няма да го има...
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво безумие! Вървят към пропастта! Вървят към гибелта! Европейският съюз няма да направи нещо добро за Малорусия(така се казва истинското име на Украйна). Западняците постигнаха целта си- да направят кървава революция в тази славянска православна страна-избити са много,много,украинци-мъже,жени,старци,деца,бебета..Ох,дано ЕС се разпадне! Тъкмо,когато има признаци за разпадането на този дяволски съюз,украинските предатели искат да натикат народа си в този ад! Украйна трябва да бъде само с Русия!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама има ли още такава държава Украйна?
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЩе продължи пътя си към собственото си затриване. От цяла Европа само нашия се намери да им каже, че ги харесва.Прочети още на: dnes.bg/world/2016/04/07/ukraina-zaiavi-che-shte-prodylji-pytia-si-kym-es-vypreki-vota-na-holandcite.298614,4#comment-newest
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като украйнците свалиха самолета с холадски граждани, мислители че ще ги приемат?А ако САЩ натиснат правителството на Холалдия да приемат, въпреки волята на народа, тогава къде е ДЕМОКРАЦИЯТА - само в американските филми ли???
57
0
 
1
 
! Отговори
До № 15 преди 8 години
"Украинците са много по-славяни отколкото монголотатарската смес наричана руснаци на изток от тях."Много си умен. Те "монголотатарите" изръшкаха цялата Русь, една част от която сега се вика Украйна! И хазарите останаха по тези земи, а те нали знаеш кои са? А ти откога започна да милееш толкова за славяните, нали викаше, че сме автохтонното население на България, че сме траки, ама ходили на командировка до Памир и Хиндукуш! Кога ще вденеш, че украинците са македонците на руснаците?Хай живе! Кой?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
64, като вземеш на предвид, че сме с най-ниския корпоративен данък и един от най-ниските акцизи, заплатите са ни най-ниски в Европа, цените у нас са баснословно високиотново да те подсетя, има световни борси които бълват информация за цените 24часа в денонощието, всяка секунда - това е пазара на горивата, според който губим огромни суми за нашите машаби поради монополното положение на доставчиците ни на горивасайта ти се обновява само 2 пъри месечно (пише го на лично място)
55
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 61ввв фуел-присес-еуропе инфо ти дава актуалните към момента цени на бензин а95, дизел и газ.Има много страни с по-ниски цени от нас но има и много с много по-високи. Ние сме по средата като цена. Два пъти по-скъпи от Русия и САЩ и два пъти по евтини от Норвегия.
54
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 58Умнико казах че Шпионските спътници които обикалят земята на различни от Геостационарна орбита нямат възможност да предават данни към земята за направените от тях снимки както примерно един геостационарен сателит за Интернет или цифрова телевизия. Те предават на шпионски наземни станции с доста по-ниски скорости. Все едно да предаваш през модем с 22кб/сКато ще цитираш някой цитирай го точно
53
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 58LNG - LIQID NATURAL GAS - ТЕЧЕН(ВТЕЧНЕН) ГАЗ (МЕТАН)КАКТО ПРОПАНА ТАКА И МЕТАНА СЕ ВТЕЧНЯВАТ ПРИ СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА ПРИ ОПРЕДЕЛЕНО НАЛЯГАНЕ И ТОВА ПОЗВОЛЯВА ЛЕСНО ДА СЕ ТРАНСПОРТИРАТ!
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същата работа е с нефта, рафинерията в Бургас приема суровия петрол тип уралс на цена в пристанището $68 за барел от началото на годината до сега, при положение, че на борсата през янурари и февруари беше под $30, а към момента е $38. После се чудим защо горивата ни без данъци и акциз са най-скъпи в Европа.
51
1
 
0
 
! Отговори
Do 59 преди 8 години
Българинът плаща и най-скъпите горива. От 2012 г. до днес без акциз и ДДС, цената в България изпреварва средноевропейската цена с 30% при бензина и почти 50% при дизела. Докато в същия момент в хазната постъпват минимални средства заради най-ниския акциз.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прогнозата за 2017 е, че природния газ ще падне до $1.54 за MMBTU, и като се вземе предвид неизгодните дългосрочни договори на р.овч. и сие, ние ще плащаме $5.13 за MMTU. Иначе казано само за 2016г по цените с намалението, ще платим $5430млн. за 3млрд.куб.м, вместо да платим $1632млн.Разликата е $3798млн. чиста загуба, което е повече от 7% от БВП на страната ни. Един вид поради антибългарите в управлението само заради неизгодни сделки по доставката на газ губим 7% от БВП
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби, Бобиии..я си провери метанът в автомобилните метанови бутилки дали е течен и тогава си построява логичните умозаключения. Никъде метанът не се пренася втечнен. От мен да го знаеш за напред.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NYMEX $/MMBTU$1.911
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 54,от същото място LNG природен газ $2.03 за MBTU
46
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 48Ето ти цени за Природен ГАЗ зя САЩ за Януари 2016 за $/Thousand Cubic Feet *35 =Thousand Cubic metersВнос Тръба 2,42 *35 = 84.7Внос ЛНГ 5,48 *35= 191.8Износ Тръба 2,54 *35 = 88.9Износ ЛНГ 10,74 *35 = 375.9Сайта е ВВВ ЕИА ГОВ ако искаш да ги провериш
45
0
 
0
 
! Отговори
уточнение преди 8 години
$1.96 за MBtu се равнява $69.2167 за 1000м3
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Източниците се филтрират тук, но световните борси за търговия на нефт и газ са достъпни всяка секунда. Относно цените в САЩ съм използвал правителствен сайт на EIA (U.S. Energy Information Adminstration), който е цитиран преди мен от някой подолу.
43
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 48Дай ми източник моля да го проверя