Москва: Ал Кайда планира настъпление в Сирия

Целта е да се пресече пътят между Алепо и Дамаск
Обновена: 12 апр 2016 07:02 | 11 апр 2016 22:49, Анисия Иванова
127
Москва: Ал Кайда планира настъпление в Сирия
Снимка: БТА

Бойци от терористичната организация "Джебхат ан Нусра" планират голямо настъпление в Сирия, за да пресекат пътя между Алепо и Дамаск, заяви началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Русия Сергей Рудской, цитиран от ТАСС.

"Има достоверна информация, че се планира голямо настъпление с цел пресичане на пътя, свързващ Алепо и Дамаск", каза днес Рудской на брифинг.

"Според информацията, с която разполагаме, на югозапад от Алепо вече са се събрали около 8000 бойци на "Джебхат ан Нусра", а на север от града - още до 1500 човека", каза той. По думите на Рудской не се планира щурм срещу Алепо.

"Ако обаче не се предотвратят действията на терористите, то северните райони в Сирия могат отново да се окажат под блокада. Затова всички действия на сирийските войски и руската авиация са насочени към проваляне на плановете на бандитските формирования", допълни Рудской.

Руският представител заяви, че "Турция не спира да подкрепя "Джебхат ан Нусра" с оръжие и бойци, включително през райони, където се намират отряди на опозицията, данни за чието местоположение са получени от американския център в Аман".

"Обърнахме се към колегите от САЩ по различни канали, за да попречат на подобни действия, които са дестабилизиращ фактор", допълни Рудской.

По негова информация вече 61 населени места в Сирия, са се присъединили се към процеса по примирие и са подписали съответните споразумения със сирийските власти. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
хасан преди 8 години
Нали ги унищожихте бе.толкова медали раздаде.значи пак опашата руска лъжа.шест месеца ви беше героизма.турчина храни три милиона души от пет години.жалка ***....
31
0
 
4
 
! Отговори
румен преди 8 години
Не разчитаите на "колегите" от сащ , защото няма да посегнат на доината си крава !
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този форум русофоби и американофоби си мерят чушлетата! А какво ще правят, когато руснаци и американци се разберат? Е все ще се намери нещо за "фобене"!
29
2
 
8
 
! Отговори
Хм? преди 8 години
Ами щом знаете къде и колко са се събрали, защо не ги бомбардирате, ами чакате да ви нападнат, че тогава да ги стреляте? В тази Сирия не можеш да разбереш какво става, кой срещу кого е, кой какъв е! Има много нелогични действия, което говори, че нещата не са точно такива каквито ни ги представят!
28
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 108"Вън русия от ООН, вън от всички международни организации и тотална изолация докато не си предадат целия ядрен и друг арсенал!!! " Ами вън *** като теб !
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 109: Да се надяваме да я създадат, защото никой народ не заслужава да живее под робство, особено под турско, а така ще се отхлаби и примката около нас под формата на ислямизация и радикализация на българското помохамеданчено население и ще се даде шанс на хора като отец Саръев да продължат делото си.
26
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма от какво да се притесняваме - безаналоговите *** ще униЧтожат всички терористи, както вече затриха ИДИЛ. Упс, те пък не успяха да затрият ИДИЛ, въпреки категоричното си желание. Май и сега ще си останат пак само с декларациите, в които се молят на САЩ за подкрепа, но вече няма кой да повярва на руските лъжи, които омръзнаха на целия цивилизован Свят.Вън русия от ООН, вън от всички международни организации и тотална изолация докато не си предадат целия ядрен и друг арсенал!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ, ЕС и РУсия са също виновни за всяка една жертва на радикалния ислям т.к. те финансират и снабдяват всички терористични престъпни ислямски групи чрез иранската сделка с билиони, с оръжия и дори с ограбени земи от суверенни държави чрез политическа измама в полза ислямска терористи- напр. ивицата Газа -израелска земя, открадната от терористичните организации Хамас и Палестинска автономия подкрепяни и финансирани от Обама и ООН арабски ислямски терористи престъпници срещу човечеството
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На турците не им харесва, че БЪЛГАРИТЕ се обединяват. Да знаете,че и Кюрдите ще се преборят за свободата си. Стиска ме им палци!
23
0
 
2
 
! Отговори
Бай Георги преди 8 години
До 102: Правилно. Това е доказателство, че ние можем да откриваме истината сами, това означава,че сме независими от разни идеологии и че, ще ни бъде.
22
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е Алкайда- не знам, но знам, че рашките са гадни терористи!
21
0
 
5
 
! Отговори
Бай Георги преди 8 години
Ти изглежда си свестно момче-ние по природа сме си такива. Станалото в Украйна е страшна трагедия,защото един народ се избива по между си, някой стреля на мейдана и по едните и по другите, и така ги насъска. Киев е столицата на първото Руско царство. Помисли ,защо "украинците" бягат от войната на изток, а не на запад. Също така да не пропускаме факта, че в Украйна има многобройно полско население,което е голям фактор за случващото се.
20
1
 
9
 
! Отговори
Бай Георги преди 8 години
До 74: Надявам се, че си Българин. Омразата винаги ще ни разединява и ще сме слаби. Врагът на юг не спи, а той си е все същият/миналият месец бяха изгорени 150 кюрди, след ,което отсечени иглавите им/. Трябва да четем историята от правилните документи,а те не са в интернет, а в библиотеките и архивите. Да ние също сме заслужили Свободата си,но биейки се и умирайки рамо до рамо до Човеци с братска кръв.
19
16
 
6
 
! Отговори
Ко? Не! преди 8 години
Русия не е освобождавала България, тя просто си е водила поредната имперска война с Турция. В тази война са загинали над 20 000 българи и вместо да са ни вечно благодарни, че сме им помогнали, тия азиатци продължават да ни натякват, че сме им длъжници. Егати наглите ...
18
7
 
14
 
! Отговори
Бай Георги преди 8 години
Преди да плюете против Русия си спомнете Батак /над 5000 хиляди души поругани и заклани/,спомнете си и Стара Загора/над 15000 хиляди души зверски поругани и заклани/, ако погледнем в историята си през този период ще открием, че няма кътче от Родината което да не е окървавено от поробителя, няма семейство, което да не е заченено. Българи не забравяйте саможертвата на Русия- забравяйки я, Вие предавате собствените си семейства. Запомнете за да ни Бъде, трябва да гледаме към Русия.
17
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин има интерес да поддържа войната Азербайджан-Армания,Сирия,Украйна за да остане монопол на доставки на нефт и газ от Катар,Азерите
16
17
 
5
 
! Отговори
демократ преди 8 години
"Турция не спира да подкрепя "Джебхат ан Нусра"..ха.ха Затова има хииляди руснаци в ИД но няма един турчин. И терористите са с руско оръжие.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бандитски формирования?
14
16
 
7
 
! Отговори
Хаха жизнен стандарт преди 8 години
Заплатите им с днешна дата с 40 евро по-ниски от нашите, ама жилищата в Москва почват от 5000 долара за кв. м. Живеят с 7 години по-малко от нас и убийствата на глава от населението са 6 ПЪТИ повече от тук. Стандарт африкански...
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a Mestan efendi stel da staa Sultan na Azarbedjasko_armeniansko-nnanagrokarabah vilaet