ЕС финансира настаняването на 1 млн. мигранти в Турция

Еврокомисарят за миграцията: Вече са приети 300 мигранти от ЕС
Обновена: 12 апр 2016 14:26 | 12 апр 2016 14:22, Елка Василева
16
ЕС финансира настаняването на 1 млн. мигранти в Турция
Снимка: Reuters

Европейският съюз финансира настаняването на един милион мигранти в Турция, съобщи европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, цитиран от ТАСС. Еврокомисарят говори на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.

"ЕС започна да финансира проект по приемането в Турция на един милион бежанци", заяви Аврамопулос, като добави, че страната вече е приела "300 преместени от евросъюза мигранти".

Еврокомисарят призна, че реализирането на положенията в споразумението между ЕС и Турция е "сериозно предизвикателство". От европейска страна се полагат големи усилия във финансовата и логистична област, за да се създадат условия за изпълнението на договореностите, посочи той.

С Турция се водят също разговори за предоставяне от нейна страна на гаранции за осигуряването на безопасността на мигрантите в тази страна - сирийци и други, поискали право на убежище, каза още Аврамопулос.

По думите на европейския комисар ЕС трябва из основи да преразгледа системата си за предоставяне на убежище, която според него "към момента е изключително несъвършена". Той се застъпи също за "създаване на коридори за легален достъп на мигрантите в Европа".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ЕСТурциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
osman преди 8 години
Evropa e na kolene.i znaete kakvo pravi.tova e velikata porta.i predi i sega....
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички мигранти обратно по родните им места,иначе Турция става клоака и заложник на Ердоган.
11
0
 
4
 
! Отговори
някой2 преди 8 години
A защо не ги връщат към арабските им съседи,хем няма да преживяват културен шок,да се работи и за омиротворяване на страните им и обратно там,какво сме запълнили гушите на турските политици,те милиардери станаха!!!А и нашите нали делят с каналджиите и граничарите и те разбогатяха и не искат гражданското общество да се намесва в защита на държавата ,която всячески се опитват да разпродадат и затрият!!!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами,то е пределно ясно,че,евробардакът,където ни натикаха с нашето мълчаливо съгласие,се превърна в сетовна дойна крава,за радост на ционистите.Сега ще има доитба на тъпите християнски овце,до привеждането им за кланицата.Браво и на Цион и на Ердоган.Браво и на вси Юроспийски овце.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A Дубай и Саудитска Арабия колко пари дадоха за украинските бежанци и построиха ли достатъчно църкви, заредиха ли магазините с водка? Те кого приютиха? Поне там от комшиите?
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция се напълни с кюрди, араби, либийци, ислямисти и прочие. Всеки ден гърмят бомби.
7
0
 
14
 
! Отговори
Djin преди 8 години
Много впечатляваща ЕС глупост! Оказасе че в целия тоз съюз има само 1 Държавник - Орбан!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ ФИНАНСИРАТ И КЮЧЕК ЩЕ ИГРАЯТ.ХЕМ АЛЛАХЪНА.....
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Апетитът идва с яденето!!Плащането сега,води до плащане на многократно по-големи суми в бъдеще!!А,проблемът си остава отново висящ и открит!!Това не е решение,а просто временно справяне с проблема!!Как Турция изкяри от нелегалната с години работна ръка на трудовият си пазар??Просто ги направи мигранти и бежанци!!Вместо да плаща на безработни ,ЕС и плаща пари за същите!!Направо пехливанът Ердоган тръшна в суплес цяла Европа и ЕС!!И вълкът сит,и агнето цяло!!Как се суче от две майки??
4
0
 
14
 
! Отговори
кръговрат преди 8 години
Турция ги приема срещу пари и после ги връща в ЕС за още пари.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС финансира настаняването на 1 млн. мигранти в ТурцияИзнудването на Ердоган към ЕС успя. Нарича се "договорености".
2
0
 
3
 
! Отговори
Върнахме 300 преди 8 години
в Турция УРАААА . Взехме 8400 от Турция ШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШ !!!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС трябва да работи за прекратяване на военните конфликти и връщането на "мигрантите" по родните им места.Всичко останало е напразно.