Партията на Асад спечели изборите в Сирия

"Национално единство" с огромна преднина
17 апр 2016 17:32, Александър Попов
63
Партията на Асад спечели изборите в Сирия
Снимка: Reuters

Партията на сирийския президент Башар ал Асад очаквано печели голямо мнозинство на парламентарните избори в страната, произведени в сряда, предаде Франс прес, като се позова на официалните резултати.

200-те кандидати на блока "Национално единство", част от който е партията Баас, са избрани в 250-членния еднокамарен парламент, съобщи централната избирателна комисия.

Избирателната активност е била 57,66 процента. 5,08 милиона сирийци са отишли до избирателните секции при общо 8,83 милиона потенциални гласоподаватели в страната, опустошена от петгодишна гражданска война.

Населението на Сирия преди избухването на конфликта наброяваше 23 милиона души. 13,5 милиона от тях са засегнати от войната по един или друг начин според данни на ООН.

Много експерти прогнозираха, че тези парламентарни избори ще произведат сходни резултати с предишните, от май 2012 г., когато, в условията на конфликт, за първи път бе разрешено участието на повече от една партия. Баас спечели мнозинство в сирийския парламент преди четири години.

Изборите бяха определени като нелегитимни от опозицията в изгнание, както и от Запада и регионални противници на Асад.

Според Русия, ключов съюзник на режима в Дамаск, вотът е бил в съответствие със сирийската конституция. ООН от своя страна се обявява за произвеждане на общи избори в Сирия догодина.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
Симеон преди 8 години
До OdysseusГледай си филмите и не се изказвай за неща от които си нямаш понятие. Нямаш интелектуални възможности за да разбереш събитията, които се случват в света.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МихалИзвинявам сеза грешката. В изречението"Отдавна е доказано, че Асад не е ИДИЛ използва химически оръжия" Асад не е да не се чете.
45
2
 
1
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен 45Дано не си българин, защото ме е срам толкова *** човек да ми е сънародник.Никой не го харесва Асад, а 4 години без никаква помощ защитава свободата на родината си. Отдавна е доказано, че Асад не е ИДИЛ използва химически оръжия, но детската психика продължава да твърди обратното. Много лесно показваш как трябва да си тръгват достойните лидери, но не помисляш, че някой може да реши и ти да си тръгнеш по същия начин, въпреки, че си слуга.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
американският фашизъм и отрочето им ислямска държава удариха на камък.да живее русия,честито на сирийците
43
6
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
52 Глупости на търкалета, опустошена от войната която води армията на Асад с народа на Сирия.
42
3
 
25
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Асад е гарант за целостта на Сирия и нейния светски характер.
41
5
 
40
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 8 години
Защо ли обаче тези дни *** призна, че свалянето на Кадафи е било една от най-големите му грешки, а ислямодемократе!?
40
4
 
42
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Тукашните ''демократи'' и ислямисти пак побесняха, защото сирийския народ отново избра Асад, а не ''демократичните'' ислямисти и техните атлантическо-юдейски господари!
39
38
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ТАКА СЕ ПРАВЯТ ИЗБОРИ ----ВЪВ ВСЯКА.... "СОЦИАЛИСТИЧЕСКА АРАБСКА ДЖАМАХИРИЯ"!!!КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ОПОЗИЦИЯТА ---ГО УБИВАТ!!!!!,/....ЗА , ПО-СИГУРНО......."ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ"...ха,ха,хааааааа/
38
31
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ПАРТИЯТА НА АСАД --СПЕЧЕЛИ!ТОЗИ , КОЙТО ГЛАСУВАШЕ ЗА ОПОЗИЦИЯТА ----ГО УБИВАХА....ХА,ХА,ХААААААААААААА.....ТАКА СЕ ПРАВЯТ ИЗБОРИ ПО "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ"...!!!!!
37
44
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изборите са манипулирани и фалшифицирани, да не мислите че някой го харесва в Сирия? Та той използва химическо оръжие срещу собствения си народ и войска. Най-лесно е да се фалшифицира и да се каже той печели. Подменя се вота и всичко изглежда чудесно. Хора като него си тръгват само по един начин - справка Кадафи, Садам и Осама.
36
9
 
10
 
! Отговори
От Израел преди 8 години
До АнонименЯд ме е за империята на злото, и най вече за еврейчетата от ФЕД! Не им се получи този път в Сирия! Затова, и на снимка да видиш еврейн, удари му един шамар-----------Ще се получи, ще се получи.
35
37
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То са били едни избори,не е за разправяне. Като референдума в Крим...
34
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само със 110% ли е спечелил Асад?
33
4
 
48
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
На пук на всички агресори и финансираните от тях терористи,Сирийците разбират истината за тази война.Сега хамериканците пак нещо н яма да ги устройва.Особено ако на власт дойде хардлайнера Хилари Клинтън.
32
4
 
57
 
! Отговори
пророка Олег преди 8 години
ИСтината за Сирия: Асад не пусна газопровода на Катар през своя територия , за сметка на Иранският. Тъй като Катарските *** са заедно със САЩ , същите организираха пуча и войната. Обаче тетя Вова се намеси и сега Дарт Сорос и амуджите са в паника. ИД е отроче на Дарт Сорос и Дарт Сидиъс Обонго Кенийски. Но княз Владимир отново ще защити християните от тъмната страна на исляма. Православни и англосакси нямаме нощо общо и никога не сме имали. Те ни мразят в червата.
31
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яд ме е за империята на злото, и най вече за еврейчетата от ФЕД! Не им се получи този път в Сирия! Затова, и на снимка да видиш еврейн, удари му един шамар
30
3
 
55
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Над 90% от населението на Сирия подкрепя Асад (в неислямизиранете територии даже над 95%). За това условието на щатите е той и БААС да не участват в управлението - защото с легитимни избори, ислямистите не могат да вземат властта в Сирия. А за който си мисли че Асад яде деца на закуска: Щатите не го искат, съседните държави не го искат, провеждат военна кампания срещу него от 5години, ако и народа му не го иска - брей много ще да е сериозна тая негова власт да продължава да удържа.
29
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа, ама Г-7 не го иска!Не ги е срам сирийците, да избират свой президент, който Кери не харесва!Не оставиха на мира светът да диша свободно!Чухте ли министърката на енергетиката какво каза-ако намерят нефт в морето, то е за добивниците, ние ще имаме от 3 до няколко процента.Познайте на кого ще са.
28
2
 
65
 
! Отговори
Гешев преди 8 години
Асад спечели! И да ривете и да беснеете по форумите, руската авиация и флота е там, за да охлажда злобните ви напъни да затриете Сирия!Адиос соросопитекантропи!група кан Телериг