Партията на Асад спечели изборите в Сирия

"Национално единство" с огромна преднина
17 апр 2016 17:32, Александър Попов
63
Партията на Асад спечели изборите в Сирия
Снимка: Reuters

Партията на сирийския президент Башар ал Асад очаквано печели голямо мнозинство на парламентарните избори в страната, произведени в сряда, предаде Франс прес, като се позова на официалните резултати.

200-те кандидати на блока "Национално единство", част от който е партията Баас, са избрани в 250-членния еднокамарен парламент, съобщи централната избирателна комисия.

Избирателната активност е била 57,66 процента. 5,08 милиона сирийци са отишли до избирателните секции при общо 8,83 милиона потенциални гласоподаватели в страната, опустошена от петгодишна гражданска война.

Населението на Сирия преди избухването на конфликта наброяваше 23 милиона души. 13,5 милиона от тях са засегнати от войната по един или друг начин според данни на ООН.

Много експерти прогнозираха, че тези парламентарни избори ще произведат сходни резултати с предишните, от май 2012 г., когато, в условията на конфликт, за първи път бе разрешено участието на повече от една партия. Баас спечели мнозинство в сирийския парламент преди четири години.

Изборите бяха определени като нелегитимни от опозицията в изгнание, както и от Запада и регионални противници на Асад.

Според Русия, ключов съюзник на режима в Дамаск, вотът е бил в съответствие със сирийската конституция. ООН от своя страна се обявява за произвеждане на общи избори в Сирия догодина.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
36
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Изборите в Сирия в условията на нестихващата война в редица региони , крехкото примирие сред част от враждуващите и милионите бежанци си е пир по време на чума за режимът на Асад . Гледали сте филма Лени с Дъстин Хофман , ако сте го гледали ще знаете защо наричам това чиста порнография.
6
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пристигнали ли са резултатите от задграничните секции? Все пак половината сирийци са извън пределите на Сирия.
5
44
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно бюлетините са били всички за Асад(едва ли някой друг е посмял да отиде до урните) но от асадова срама не са посмели да изкарат 99,99% .
4
51
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Сирийците все още не могат да се отърват от тяхната 45 годиншна диктатура.
3
42
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
80% за Асад , можеше и да е повече но си играят на обективност . Нали знаете коя е партията на Асад , социалистическата партия БААС нещо като БСП но дори и не сменила все още името си от БКП.
2
9
 
46
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Западноевропеец, горбетчия, ястреб.. коментари тук? Мне ;) Браво АСАД България е с теб!
1
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-висок резултат и от Путин-браво! На това се вика ученика да надмине учителя си.