Според Обама няма арменски геноцид

Президентът наруши предизборното си обещание
22 апр 2016 20:37, Александър Попов
150
 Според Обама няма арменски геноцид
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама отказа да определи като геноцид масовите убийства на арменци през 1915 г., като наруши обещанието, което даде, когато се кандидатира за президент, предаде Асошиейтед прес.

В изявление на Обама по повод Деня за отбелязването на паметта на арменците, избити през 1915 г., се казва, че това е било първото масово зверство през 20-и век. Той също така похвали Армения за това, че приема сирийски бежанци.

Не се очаква Обама да признае масовите убийства на арменци за геноцид преди да приключи мандатът му през януари 2017 г.

Турското правителство признава факта за масова гибел на арменци, но е против използването на думата "геноцид".

САЩ имат нужда от помощта на Турция в борбата срещу групировката "Ислямска държава", отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
11
 
! Отговори
PD преди 8 години
Арменските знатни родове са присъствали в управлението на Византийската империя. Вероятно няколко века са присъствали и в последващата я ранна Оттоманска империя. Днес ние учим глупости за завладяването на Византия от "османски племена" което е абсолютна лъжа. Просто на някакъв Осман от знатен род, му е писнало в столицата да си играят на религиозни реформи и в следствие на това, разни кръстоносци да опустошават земите и е спретнал преврат. А каква е била религията на масите се досещайте сами
34
11
 
19
 
! Отговори
Геноцид е имало преди 8 години
Турците много грехове имат, и сега според мен наследниците им плащат за това, защото повечето от турците които познавам са нещастни, доста нещастни случай преживяват.
33
2
 
20
 
! Отговори
Арменец преди 8 години
Най ме е яд че тази държава загива буквално пред очите ни. Никой друг народ не се топи с такава скорост. Ама и европейците ще го отнесат. Такива времена го чакат.
32
2
 
15
 
! Отговори
Арменец преди 8 години
Верно е че са били привилегировани. Самия султански дворец, желязната църква и куп други неща са от арменски архитекти.Чел съм чужди автори че са правели и страхотни крепости по времето на тамплиерите.
31
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли има изненадани. Все пак този е черен мохамеданин. какво да очакваш от него. Пък и туркието му е нужно, независимо от кървавия режим на ерджоган.
30
5
 
9
 
! Отговори
До 48 преди 8 години
Задаиси тоз въпрос защо Турция окупира Кипар...
29
4
 
32
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Не е голяма изненада.То американската политика открай време си е такава-безпринципна.Гледа се моментния интерес.
28
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук се пишат пълни глупости, ако ние бяхме като Отоманската империя могъщи и да сме правили злини за сметка на наша изгода сега никой от вас няма да гледа на българина с лошо а ще се пише колко могъщи сме били навремето и ще сме със голямо самочувствие като народ, но сме били от губещата страна и е нормално да мразим този който ни е поробил ! Защо само с гордост се говори как царете ни били побеждавали (трепели) византийците а никой не пише какви варвари сме били ? ? ?
27
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз като един ТУРЧИН не с гордея от факта, че близо 500 години българите са били потискани в собствената си страна и арменците, че са били клани (дори да не е пряко от турци а по-скоро от кюрди) но като се замислите и вие е по-добре да съм от тази страна на мразения от колкото на заклания и мачкания - ПРОСТО ЛОГИЧНО РАЗСЪЖДЕНИЕ ! ! !
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Евреите Арменците са били най привилигированата общност в Отоманската Империя . Следвани от гърците. Славянските общности както и тюркските и кюрдските в анадола са били ако може така да се нарече "провинция" или втора категория.
25
1
 
10
 
! Отговори
PD преди 8 години
Поколението вдъхновено за национално освобождение на БГ е закърмено с националните движения в Европа и отгласа от Фреската революция. Никой не плаща на празно място. И Ботев не е писал по поръчка, и ако прочетете фейлетоните му, ще разберете що е то турчин, и как български Изсметкяр е по и по долу. Владеещите тюркското византийско наречие, планински кавказки племена, редовно са се занимавали с набези по пограничните поселения с Русия и продажбата на бели роби на средиземноморски тържища.
24
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама казва каквото му напишат. И той самият вероятно не знае откъде го командват. Той е само сляп изпълнител. Както и много други държавни глави.
23
1
 
28
 
! Отговори
Зала Арменец преди 8 години
А дали е случайно че ИДИЛ се появи точно при управлението на това недоразумение?!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мразя турците , обичам арменците . А ти ? Те са трудолюбиви и имат чувство за хумор . Още повече обичам българите ! А ти ? За грамотноста - нали всички ти четат брътвежите . Говоря за граматическа и скромна лексика . Виж речника !!!
21
0
 
28
 
! Отговори
Сиуксите преди 8 години
Еми то и индианци не е имало в Америка.
20
14
 
11
 
! Отговори
Ахмед преди 8 години
По-време на османската империя в ИМПЕРИЯТА е имало над 10 народи подчинени на султана, един тези народи кюрдите са били тези които са вършели точна тази задача - да трепят тези които не са удобни, като арменците наред, тоест любимите Ви кюрди са фактическия извършител на убийствата под протекцията на империята !
19
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ биха продали и майка си щом имат интерес. Тази държава няма приятели, а има васали.
18
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeus Няма такъв народ. Турция е в лоши отношения с всички, защото политиката й е агресивна и слугува на радикалния ислям. Върви назад.
17
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За белгийците Крал Леополд е национален герой нищо, че е виновен за смъртта на 10 милиона в Конго. Франция пък казва, че "трябва да оставим на историците" смъртта на 1,5 милиона в Алжир. Американците изтребиха коренното население на американския континет. За Ленин и Сталин какво да кажем: Заточените хиляди кримски татари в Сибир. Повечето умират в конските вагони. За Гладомора в Украйна.Самите арменци си играха на футбол с трупове на деца през 1992 в Карабах.
16
6
 
22
 
! Отговори
Рик преди 8 години
Защо всички с протурска ориентация са неграмотни и интелектуално незрели . Но смели , много смели .