Младеж простреля двама на гимназиален бал в САЩ

Момче и момиче са били ранени, нападателят им е убит от полицията
25 апр 2016 07:44,
4
Младеж простреля двама на гимназиален бал в САЩ
Снимка: Reuters

Осемнайсетгодишен младеж откри стрелба с пушка пред сграда, в която бил организиран гимназиален бал в северен Уисконсин, и рани двама ученици преди да бъде прострелян смъртоносно от полицай, предаде Асошиейтед прес.

Следователите не съобщиха дали двамата ученици са били конкретната цел на нападението или какви са причините за стрелбата, но според училищен администратор стрелецът е имал намерение да влезе на бала и да стреля безразборно по присъстващите. Властите идентифицираха нападателя като Джейкъб Вагнер.

Момче и момиче са били ранени при стрелбата, но животът им не е в опасност. Те тъкмо излизали от сградата, където били организирани танците, съобщи началникът на полицията в град Антиго с население от около 8000 души.

На паркинга имало патрулиращи полицаи, които чули стрелбата. Служител на реда веднага е стрелял срещу нападателя, спирайки заплахата, заяви началникът на полицията в Антиго. Стрелецът е бил арестуван, но е починал в болницата.

Временният районен администратор Доналд Чайлдс заяви пред Асошиейтед прес, че изглежда Вагнер е имал намерение да влезе в сградата и да стреля по хората на дансинга.

Раненото момиче е изписано от болницата, докато момчето е подложено на операция.

Губернаторът Скот Уокър похвали реакцията на полицаите и заяви, че "несъмнено са били спасени човешки животи".

Стрелецът е от гимназията в Антиго, където учат около 750 ученици, но не е завършил. Негови приятели бяха шокирани, че той е заподозреният и го описват като "добро дете".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лесно е да се говори наизуст от спуснати опорни точки, но статистиката е друга: процентът на убийствата в Русия е 4 пъти по-висок от САЩ и най-високият спрямо европейските държави. И за сте сигурни в информацията си проверете сами в Yandex (не "чифутската компания Google") и в руските сайтове...
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
зодокеански особености
1
2
 
18
 
! Отговори
За преди 7 години
САЩ това не е новина, а ежедневие за изтрещелия им народ!