US самолетът - с изключено устройство за разпознаване

Руското военно министерство: Самолетите ни летят по правилата
Обновена: 30 апр 2016 15:56 | 30 апр 2016 15:53,
256
US самолетът - с изключено устройство за разпознаване
Снимка: Архив Reuters

Руският изтребител е бил изпратен вчера да прехване американски разузнавателен самолет над Балтийско море, който се приближавал към руската граница, защото му е било изключено устройството, служещо за идентификация. Това заяви днес министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

"Всички полети на руски самолети са в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство", посочи в комюнике ведомството.

"Военновъздушните сили на САЩ имат два варианта: или да не летят близо до нашите граници, или да си включват транспондера", за да могат да бъдат разпознати, допълни министерството.

Вчера Пентагонът съобщи, че разузнавателният самолет на военновъздушните сили на САЩ Ар Си-135 е летял по рутинен маршрут в международно въздушно пространство, когато бил прехванат от руски изтребител Сухой (Су)-27 по небезопасен и непрофесионален начин.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27, който е действал опасно и непрофесионално", заяви говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза.

"Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук в Балтийско море", каза още тя.

Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета.

"И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

По информация на Си Ен Ен руската машина се доближила на около 30 метра и извършила така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
8
 
! Отговори
от Ново село преди 8 години
Устройството за разпознаване няма нищо общо с транспондера. Що за глупости? И кога някой е виждал разузнавателен самолет с включено такова устройство? Това тотално би осмислило самата идея на такъв тип самолети. Разузнавателните самолети са само с включен транспондер, тоест може да се види от всички, че има някакъв самолет но щом устройството за рапознаване е изключено не може да се установи какъв точно е той. Какъв е смисъла от разузнавателен самолет, когато всички могат да разберат че е такъв?
101
1
 
1
 
! Отговори
до 144 преди 8 години
ще видим. едните са станали много тихи(необичайно тихи) и то не е от уплах.
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Иван 148Не много . Вече се сменя с демократичното алах акбар ... но ти си го знаеш .
99
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайците в училище Балтийско море вече го изучават като Севернокитайско. Даже Путин са го кръстили ***-Газ-Ху.
98
13
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Оох,свобода братя,въздух,свеж въздух и СВО-БО-ДА. Довечера всички ще отидем да вземем частица от благодатният огън. Без да бъдем възпирани от доброволни отрядници и милиционери. Без Руски пищов на тила ни.Без да се оглеждаме страхливо дали да изречеш благодатното" "Христос воскресе" Дали ще е за дълго?????????????????
97
2
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
Израел е дребна държава без особенна тежест ли.. хахахахахахаха кажи, че се шегуваш - поне никой няма да те помисли за луд.. а, знаеш ли, че тая дребна държава има и "дребен" ядрен арсенал и чрез могъщото си лоби във Вашингтон просто.. управлява Америка.. а битатата карта Британия освен да се крие под полата на САЩ - за друго смелост няма
96
1
 
14
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 8 години
При професионално разузнаване от страна на САЩ в теротирии, които смятат за свои и летейки обичайно над тях били прехванати изненадващо и непрофесионално от руски изтребител.Ако в статията сменим териториите с Флорида, то краят ще бъде, че разузнавателния самолет е бил свален.
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук в Балтийско море", каза още тя.----------Долна пропаганда, екипажът на "Доналд Кук" подаде оставка още миналата година.
94
7
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Ало, третополовите, само едно ще ви кажа:Ако Русия не е военна супер сила бъдете 100% сигурни, че НАТО отдавна щяха да я нападнат.Само СТРАХ възпира американците от агресия срещу Русия !
93
3
 
4
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
До Анонимен 131Рано си подкарал на водка май......
92
7
 
16
 
! Отговори
факт преди 8 години
По време на виетнамската война на 10 американски самолета имаше едва 1 свален руски самолет. Тогава американците откраднаха руски самолет и го разглобиха парче по парче, за да видят защо са толкова добри. Оказа се, че руските и амераканските самолети са на едно ниво - разликата е в руските пилоти, които са в пъти по-добри от американските. Тогава започнаха масова преквалификация на ам. пилоти, но така и не успяха да достигнат нивото на руските пилоти.
91
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо руснаците да се оплакват, краварите реват. Ревете кравари, вийте на умряло. На никой не му пука за вас. Както и на вас за нас...
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"когато бил прехванат от руски изтребител Сухой (Су)-27 по небезопасен и непрофесионален начин". Те мериканците разузнават по непрофесионален начин щом ги прихващат. :)
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже могат да излязат на манифестация е няма чернобилски радиоактивен дъжд *** нищо нека празнуват
88
12
 
9
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Безаналоговото руско оръжие в действие:1. Войната в Синай: за три дни израелците унищожават цялата авиация на Сирия , Египет и Йордания -основно руска2. Въздушни битки Ф-15/руски самолети 100:0 -няма грешка официална статистика е3. Войната в Ирак -отново пълен погром за руските танкове и самолети4. Суперподводниците им се самоубиват -Курск, К-29, к19 и други.5. Великия непроизведен супертанк не може да мине и на парада даже6. Великия Су-24 със система "хибини" го свали пилот с бикини!:)
87
6
 
14
 
! Отговори
факт преди 8 години
Всеизвестен факт е, че руските пилоти са по-добри от американските.
86
7
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 102"Другарю още помним вашите МОСКВИЧИ кай още като ги купих ме след 15 г чакане се разпадаха още след сто километра"*** как бе, другарю, не е вярно това което казваш.Москвичът е желязна неръждавейка, няма разпадане! Защото Москвичът не е кола, Москвичът е като танк, един вид БТР. Като се удариш челно Москвичът остава здрав, всички пътници в него измират. Докато истинските коли се смачкват, но пътниците остават живи.Москвичът е начин на мислене... бойна машина!
85
8
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 112Номер 112 каза:"Бъзливите краварчета всеки път опищяват целия свят като видят стар руски самолет - високотехнологичната армия на НАТО - смех!"Ами нормално си е. Представи си аз да съм с Мерцедес S класа, последен модел, и ти с някакъв ръждив Москвич да ми се доближиш на 5 сантима от ламарините. Еми ще се притесня някак си, особено ако се окаже че нямаш и ГО.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм. Обикновено е обратното: руските самальоти летят с изключени транспондери...Да не стане като с "лъжливото овчарче"?
83
6
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
До Ген. АлександровАми да навлезат във Руското пространство като са толкова отворени тия сатанисти гнусни,та да видиш чудо не-видяно.......като са толкова отворени тея хАмерикански ***....