US самолетът - с изключено устройство за разпознаване

Руското военно министерство: Самолетите ни летят по правилата
Обновена: 30 апр 2016 15:56 | 30 апр 2016 15:53,
256
US самолетът - с изключено устройство за разпознаване
Снимка: Архив Reuters

Руският изтребител е бил изпратен вчера да прехване американски разузнавателен самолет над Балтийско море, който се приближавал към руската граница, защото му е било изключено устройството, служещо за идентификация. Това заяви днес министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

"Всички полети на руски самолети са в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство", посочи в комюнике ведомството.

"Военновъздушните сили на САЩ имат два варианта: или да не летят близо до нашите граници, или да си включват транспондера", за да могат да бъдат разпознати, допълни министерството.

Вчера Пентагонът съобщи, че разузнавателният самолет на военновъздушните сили на САЩ Ар Си-135 е летял по рутинен маршрут в международно въздушно пространство, когато бил прехванат от руски изтребител Сухой (Су)-27 по небезопасен и непрофесионален начин.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27, който е действал опасно и непрофесионално", заяви говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза.

"Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук в Балтийско море", каза още тя.

Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета.

"И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

По информация на Си Ен Ен руската машина се доближила на около 30 метра и извършила така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сделай бочку!
81
8
 
6
 
! Отговори
Джукър преди 8 години
Ще пищят *** умряло пак като падне още един руски самолет. То *** си е тъпо братче. Хем се дървят, хем после реват като първолаци.
80
2
 
1
 
! Отговори
До 104 преди 8 години
По- лесно- погледни се в огледaлото,или виж кучкaтa дето те е родилa !
79
7
 
3
 
! Отговори
Комунистическa преди 8 години
Русия беше съсздaденa от същaтa евреискa сaтaнинскa върхушкa,която и сегa упрaвлявa СAЩ,целтa беше дa служи кaто отрицaтелен пример( плaшило) зa рaботниците нa Зaпaд,тa дa не прaвaт стaчки и дa не се борят зa прaвaтa си !
78
3
 
3
 
! Отговори
Във военнaтa преди 8 години
зонa 51 в СAЩ се дъздaвaт хорa мутaнти( живи мъртви) кaто целтa е тези мутaнти постепенно дa зaменят истинските хорa,тоест божието творение човекa дa се подмени със сaтaнинско творение !
77
2
 
8
 
! Отговори
Русия преди 8 години
Щото бракмите на ФАЩ са развалени още в завода !
76
0
 
18
 
! Отговори
Жеко преди 8 години
Пак са напълнили гащите братята американци
75
18
 
7
 
! Отговори
краварче преди 8 години
Единствено руската рубла може да падне по-бързо от руски боен самолет.
74
2
 
14
 
! Отговори
СAЩ не сa християни преди 8 години
и никогa не сa били,формaлно уж сa някaкви протестaнти,но всъщност сa сaтaнисти ,изповядвaт сaтaнинските " ценности" - пaри,aлчност,пaри,интереси,двоен aршин и лицемерие !Янките сaмо привидно изглеждaт хорa,a инaче сa демони и бесове ( който е гледaл филмa " Констaнтин" знaе зa кaкво говоря !
73
0
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Пилота на американския самолет понаакал ли се е доста ?
72
4
 
13
 
! Отговори
До Владимир преди 8 години
Сваляй , какво ги бавиш!!! Прати им и по един колет на ердоганя и маймуняка и толкова!Действай твърдо , какво търси мръсния кравар до руските граници? Русия случайно да обикаля около Ню йорк ????Само бой , сваляй и толкова!
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАТОВА ЛИ "КРЪСТОСВАТ" ТОЛКОВА МНОГО , КАКТО НИКОГА ДО СЕГА В НЕБЕТО ?! НЕ СМЯТАТ ЛИ , ЧЕ Е ЛУДОСТ ТАКОВА ИНТЕНЗИВНО ДВИЖЕНИЕ ПО ВЪЗДУХ?! НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ! ЗАБЕЛЯЗАХ ТОВА, ОТКАКТО НАТО "НАВЛЕЗЕ" В ЖИВОТА НИ ЗА ДА НИ "СПАСЯВА И ЗАЩИТАВА ОТ ВРАГОВЕТЕ"! НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ТОЛКОВА МНОГО НИ "ОБИЧАТ", А И НЕ ВЯРВАМ! НАШИ ДУХОВНИЦИ КАЗВАТ, ЧЕ "НЕБЕТО ЩЕ Е ОСЕЯНО С БЕСОВЕ" ТОЧНО ПО ТОЗИ НАЧИН/има още описания на тези "инсценировки" на антихриста и човешкия враг/!НЯМА "ИЗВЪНЗЕМНИ", А СИЛИ НА АНТИХРИСТА! АМИН!!!
70
13
 
6
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Абе Адмирал Кузнецов си е модерно руско постижение но ти виж в нета потърси "руски лаптоп". Лаптопа тежи "само" 10 кг. а батерията издържа цял час.
69
0
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 8 години
Ти не съди зa хорaтa по мaйкa си ! Тя врaчувa ли,или плете и продaвa кошници,a може би бaчкa в Чистотaтa !?
68
0
 
9
 
! Отговори
До 79 преди 8 години
Aбе роме,ти нa aнгличaнин и зaпaдняк ли се прaвиш ? Я си изтупaй слaмaтa от въшлясaлия ти ромски зaдник,нсй-нaпред!
67
0
 
18
 
! Отговори
ник преди 8 години
До генерал Тъпанандров Чудя се на детския ти разум!Това да не ти е Холивудски филм бе ,немного умник!Има си норми и правила - като летиш до чужда граница без да се обозначиш,пристига изтребител и те проверява кой си пък пиндоса нека си писка!А турските самолети вече 5 месеца не навлизат и на косъм в Сирия нещо!А по рано си летяха като у дома си?И резняка Ер на колене се моли 1месец да се срещне сПутин!Капиш?
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябвало да го освиткат щеше да донесе инфморация как пада в морето.
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В резултат на руските маневри, американците са извсдили две кофи кафяво от раузнавателния самолет. Миришело е много кофти, затова молят руснаците повече да не правят така.
64
19
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 8 години
Ти за международно въздушно пространство чувал ли си?! То е на всички. Англичаните да не би да се правят на мъже като съпровождат руските 60 годишни витлови таралясници Ту-95 над Атлантика?! Не - защото са джентълмени а не алкохолизирани комплексари в самолети еквивалентни на тунингован Голф 2-ка!!!
63
17
 
3
 
! Отговори
<.< преди 8 години
Файдата от всички тези демонстрации е никаква. От Доха дойде очакваната новина, че страните износителки на петрола не са се договорили нищо. Силуанов петък обяви 10% съкращение на бюджетните разходи, сега и 20% може да се окажат малко. Руският резервен фонд до 3-4 месеца се очертава да свърши. Като цяло се задава катастрофа за руската икономика и за всички тези демонстрации с ръждясалите си изтребители ще трябва после да се извиняват като почнат да просят пари и храна.