НАТО обмисля да разположи четири батальона до Русия

Това е отделно от US бригадата, която ще бъде изпратена в Източна Европа
Обновена: 3 май 2016 10:13 | 3 май 2016 09:44, Елка Василева
310
НАТО обмисля да разположи четири батальона до Русия
Ащън Картър. Снимка: архив, Reuters

Американският министър на отбраната Аштън Картър каза, че НАТО обмисля възможността да разположи сухопътни сили на ротационен принцип в балтийските страни и евентуално Полша като възпиращо средство срещу руска агресия, предаде Асошиейтед прес.

Картър направи изявлението пред репортери на път за германския град Щутгарт, където ще присъства днес на церемония, на която генерал Къртис Скапароти ще поеме от генерал Филип Брийдлав поста командващ на американските сили в Европа.

Той каза, че съюзниците обмислят разполагане на ротационни сухопътни сили, включващи четири батальона, което значи около 4000 военнослужещи.

Това е допълнително и отделно от американската бронирана бригада от близо 4200 военнослужещи, която САЩ вече се ангажираха да разположат в Източна Европа през февруари догодина.

По думите му идеята за отделни ротационни сухопътни сили на НАТО вероятно ще бъде допълнително обсъдена на среща на алианса през юни.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
2
 
! Отговори
хаджипенчовци преди 7 години
за незапознатите-този хаджи е българинът с кавички,подкрепил обесването на Левски.И Кириакстефчовци,продажни господинчовци,поне 1 път питахте ли народа дали иска да е в нато или не,лъжедемократи?Ако турция не беше в нато,щях да съм от първите за влизането в нато.
215
1
 
5
 
! Отговори
осман преди 7 години
ПО ДОБРЕ ТРЪМП ДА ДОЙДЕ. ДА ПОСТАВИ УШАНКИТЕ НА МЯСТО.ТУРЦИТЕ ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАТ.ЩЕ СТАНЕ БЕЛЯ....
214
0
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
До матросчоДА НЕ СПОРИМ С ТЕЗИ ПРОВОДНИЦИ НА НЕНАВИСТ, ОПЛЮВАЩИ ВСИЧКО ЦЕННО, което е градил народа и да не им обръщаме внимание.ЗА СТАТИЯТА - елементарна новина, с абсолютно никакво значение за развитие на цивилизацията - даже е смешна за повечето образовани хора.И РУСИЯ И САЩ СА ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ и ще станат още по велики АКО СЕ ОБЕДИНЯТ, ако това не надделее - край на цивилизацията.
213
0
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
А сега, малко по сериозно, ненавистта, която ни вкарват едно чуждо посолство, вече е известна на всички. След като разрушиха всичко ценно в България, сега са се захванали с душите на хората, чрез, промяна на съзнанието и морала - изкривяване на историята за заличаване на паметта и продажност - за пари.Каква е рожбата след тази "атака" - заслепени от ненавист хора, доведени до животинско озверяване - това е краят - вече е изпробвано в Африка и Арабия - резултатът го знаем.ДА СПРЕМ МОМЦИ.
212
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 273Забраниха не росстат а данните за загинали в мирно време при учения.Да те светна всички северни а и крайните Южни народи заради дългите нощи и студения климат са алкохолици в сравнение да кажем с ***.И да довърша РФ е единствената страна в Европа с положителен естествен не от имиграция прираст на населението
211
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 271Умникооо Лавров е представял Русия в СС на ООН над 10 години няколко пъти е бил председател. Ако тя иска да тръгне по стъпките на татенцето къде по-подходящо място от Ню Йорк където е ООН и където има дипломати от стотици страни. Абе мислете преди да пишете бре.
210
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА ЧЛЕНКА НА НАТО И ВСЕКИ КОЙТО Е ПРОТИВ НАТО Е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова са руски "хора"
208
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен тези племена които изброяваш за свят ли ги броиш приятел???
207
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СВЕТЪТ Е НАТОЦивилизования свят е НАТО, там където искаме децата ни да живеят или учат, останалия свят руслямска държава и техните съюзници сирийските главорези, хизбулах(иран), кюрдските терористи, зимбабве, судан, боливия...не целия свят е нато, но целия ЦИВИЛИЗАЦИОВАН свят е НАТО
206
6
 
6
 
! Отговори
До матросчо преди 7 години
През 2014 г. руската Дума гласува закон, с който забрани да се обнародват данните на Росстат. Тогава Русиябе на 1во място в света по брой на алкохолици на глава от населението и на трето място по брой на наркомани, изпреварена от Иран и Афаганистан, където пушенето на опиум е национален спорт. Но в Русия говорим за хероинови наркомани..Русия днес е единствената държава в света, в която мин. работна заплата е по ниска от официалния жизнен минимум, а по брой броя на абортите изпреварва броя на н
205
14
 
6
 
! Отговори
СВЕТЪТ Е НАТО преди 7 години
ПОВЕЧЕ НАТО ПО ГОЛЯМА СИГУРНОСТ
204
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиАбе щом щерката на лавров дипломат номер едно на русия учи в ню йорк не ми го хвали този дипломат номер едно, на кери дъщеря му да не би да е отишла да си вземе обучението в масква а ?
203
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ***-НАТОНато може и ще си и си прави каквото си иска, кой въобще се интересува какво искат руснаците? Ако трябва пак ще им припомним как завърши студената война за руснаците които сами те започнаха, как се насссра и непобедимия варшавски договор, и икономическото чудо на СИВ, и най лошото руските сателити бяхме докарани от чудото на СИВ до просяшка тояга от Източна Европа чак до Куба и Латинска Америка
202
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ннЕвропейците виждат агресията над украйна, грузия, заплахи над финландия и швеция, ти какво искаш да виждат?
201
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що бе русо роби, нали червената ви армия е близо милион солдати, от 4000 хиляди войничета ли напълнихте гащите си оСССРани ?
200
2
 
16
 
! Отговори
нн преди 7 години
Голямо ровене на НАТО. САЩ са далеко от Европа, но ще я подпалят. Те не искат силна Европа, а най-малко Русия. Тънко, тънко я баламосват с руска заплаха. Насаждат несъществуваща руска агресия към европейците. Не го ли виждат европейците?
199
12
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ-НАТО преди 7 години
ТОВА Е НАШИЯТ ДВОР И В НЕГО МОЖЕМ ДА РАЗПОЛАГАМЕ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ ! ТОВА Е ТЕРИТОРИЯ НА НАТО ! РУСИЯ ДА НЕ ПРЕТЕНДИРА КАТО УЧЕНИЧКА !
198
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учителят: "Иванчо, дай един пример за оксиморон!"Иванчо: "НАТО обмисля."Учителят: "Правилно, Иванчо! Разбрал си смисъла на думата."
197
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нато е престъпна организация