НАТО обмисля да разположи четири батальона до Русия

Това е отделно от US бригадата, която ще бъде изпратена в Източна Европа
Обновена: 3 май 2016 10:13 | 3 май 2016 09:44, Елка Василева
310
НАТО обмисля да разположи четири батальона до Русия
Ащън Картър. Снимка: архив, Reuters

Американският министър на отбраната Аштън Картър каза, че НАТО обмисля възможността да разположи сухопътни сили на ротационен принцип в балтийските страни и евентуално Полша като възпиращо средство срещу руска агресия, предаде Асошиейтед прес.

Картър направи изявлението пред репортери на път за германския град Щутгарт, където ще присъства днес на церемония, на която генерал Къртис Скапароти ще поеме от генерал Филип Брийдлав поста командващ на американските сили в Европа.

Той каза, че съюзниците обмислят разполагане на ротационни сухопътни сили, включващи четири батальона, което значи около 4000 военнослужещи.

Това е допълнително и отделно от американската бронирана бригада от близо 4200 военнослужещи, която САЩ вече се ангажираха да разположат в Източна Европа през февруари догодина.

По думите му идеята за отделни ротационни сухопътни сили на НАТО вероятно ще бъде допълнително обсъдена на среща на алианса през юни.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само си мисля ,какво ще правят нашите бошевики,когато путин се оттегли от власта.Атакистите ще прегърнат Ким чи ри...
155
1
 
2
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До 197,Отворих гугъл стийт вю и сравних Вилнюс и руски град с неговата големина- например Ярославл. Особена разлика в инфраструктурата на двата града не видях! Само дето в Ярославл няма небостъргачи! Освен на гугъл стрийт, можеш да гледаш актуални фотоси от различни европейски и руски градове на- skyscrapercity
154
1
 
1
 
! Отговори
200 преди 8 години
До Аз съм 190Модератора трие съобщения... Моето беше адресовано (когато го писах) към 190, който сега е 189. Добавих и цитат. Съжалявам, но номерацията не зависи от мен.
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами те руснаците обявиха, че ще строят плоскодънна речна военна флотилия, стреляща с калибри за Ладожкото езеро. С обхват от 1500 километра от плоскодънни катери стигат и до Франция, а удар до всяка точка от балтийските държави би отнел 1 - 15 минути максимално. При това ядрен удар. 1 катер може да изстреля 6 ракети на залп, те строят 28. Това прави 168 ракети на залп, всяка от която ядрена. Успех на балтийските държави с привличането на руските мерници... Интелигентния избор ;)))
152
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 2062005 годинаЛатвия забрани руския език на работното място и в медиите2015Литва забрани руската телевизия2016US изтребители F-22 кацнаха и в Литва, показват сила на Русияхе хе хе след няколко дена отлетяха защото са супер секретни да не би някой руски агент да си вземе някой чарк като сувенир хе хе хе
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 204 Аааа,че Нато са заприличали на алкохолици,, Недей така обиждаш Руските...Това право са си го заслужили само една нация.Ха ха ха
150
2
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Сега малко ще ви промия мозъците - защо мпращат военни на изток, без никой да ги вика -- елементарно - Донецк и Луганск тръгват, възстават Харков , Одеса, Мариопол, Днепропетровск, Киров град и т.н - ХУНТАТА - БЯГА, УКРАЙНА ОТНОВО Е РУСКА ЗЕМЯ, БУНТОВЕ в Грузия, Молдова, Азърбейджан и ПРИБАЛТИКА - Русия си връща укопираните незаконно, територии - ястребите в ЕС и САЩ - НА *** - МИР с помощта на ДРЕВНИТЕ, да се помолим братя за свободата на славянските племена.........
149
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Руска агресия" означава: демагогия за спечелване на прости хора, това е оправдание за агресията на САЩ към Русия. Всичко, което става в света, е предизвикано от сащ и има една единствена цел - ограбването и на Русия.После са на ред китайците, защото дразнят с икономиката си великите американци.По - лицемерна, агресивна, хулиганска и фашистка политика от тази на сащ - няма!
148
1
 
2
 
! Отговори
Аз съм 190 преди 8 години
До Анонимен 200Преди да си адресираш поста, увери се, че си запомнил правилно номера. Моят пост 190 започва с "Абе смотльо...". Ако не внимаваш, ще започна да се обръщам така и към теб, а май нямаме разногласия...
147
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО все повече заприличва на клуб на алкохолици и хора с психични проблеми...
146
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 197Умнико в прибалтийските републики има по един голям град - споменатите от теб и нищо друго. МАААМУУ те не могат армия да поддържат(ние можем но политиците ни се опитват да я загробят) по икономически причини и за това НАТО им праща по един Батальон на република помощ - реално ще намажат местните жрици на любовта.От военна гледна точка без ВВС, тежки ПВО и бронетехника тези 3 страни са загинали в рамките на 20-40 часа. А дори да доставят такива само ще отложат края с 72 часа
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 190Не ти стига капацитета да разбереш парада..."У нормалните хора..." Та за да разбереш парада на 9 май, трябва първо да разбереш ("У нормалните хора"), защо 500 год. турско робство, сега са 500 год. турска демокрация и интеграция. Когато разбереш това, трябва да прочетеш и за жертвите дадени през ВСВ и след това може и да те огрее (съмнително, но има надежда).
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава руска агреся?
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 182Не гастарбайтери, а жители на тези страни от столетия. Когато са били Эстляндия, Курляндия (ей, това не е *** дума, да не ме изтриете!), Лифляндия. Само ще припомня, че латвийските стрелци са били най-жестоките измежду болшевиките и в Кронщадтския метеж, и в Петроград! Да ви говори нещо Лацис, Райнис? Не ми се занимава с просветителство! Четете!До 190Ами Франция защо всяка година прави военен парад на 14 юли?
142
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 189Въпросните години Оди СЕЙ хората са работили бил е работен ден. Чак 65 година го правят празник и правят първия парад.След разпадане на СССР също най-вече по икономически причини до 50 годишнината от ВСВ пак няма паради. Не е не се отбелязва просто нито СССР първите години нито РФ в гладните години е имала пари да пръска за паради.Като говорим за паради има ли такива във САЩ, Франция, Великобритания и прочие? Да или НЕ? А в другите страни?
141
2
 
8
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
А война ще има, баба Ванга го е предсказала - за съжаление на сорос...та, с печален край за европа и шаш, лошото е, че такива като троянския кон одисеос, отново ни набутаха от губещата страна...
140
2
 
10
 
! Отговори
викинга преди 8 години
Пропагандата в бг в полза на САЩ съвсем е промила мозъците на много хора!!!Загубихме си идентичноста от продажни и подкупн политици !!!Станахме балканска ку.р.в.а ,която никой за нищо не смята!!!СЪБУДЕТЕ СЕ,АКО ВЪОБЩЕ МОЖЕТЕ !!!!!
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
191 Коя Литва ли има 20 години държава . Я пак
138
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 186 Добре бре дай 3 примера на кръст дето ме оборват.
137
2
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Не се правете на улави, на всеки е ясно, защо пращат тези нещастници - те са обучавани не да воюват с въоръжен противник, а с необученото възстанало мирно население - ето за това ги пращат, очакват БУНТОВЕ, Е, АЛАЛ ДА СА ВИ - МАЙ ЗАБРАВИХТЕ ПОЖАРНИКАРЯ, присмял се наскоро на родните прибалтийски военни..., същото като у нас .....