Европейските страни нямат милост, обвини Ердоган

Турският президент обвини Европа в диктатура и жестокост
9 май 2016 09:05, Елка Василева
45
Европейските страни нямат милост, обвини Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган отправи остри критики към Европа, като я обвини в диктатура и жестокост заради това, че затваря границите си за мигрантите и бежанците от Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Европейските страни нямат милост и не проявяват никаква справедливост, заяви Ердоган пред публиката на конкурс за късометражни филми в Истанбул.

По-рано тази седмица турският президент постави под съмнение бъдещето на споразумението с ЕС за справяне с миграционната криза, като намекна, че страната му няма да изпълни условието на Брюксел да реформира антитерористичното си законодателство, отбелязва АП.

Премиерът Ахмет Давутоглу, който договори сделката от турска страна, обяви, че ще се оттегли, след като се скара с Ердоган.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 8 години
ЕС, РУСИЯ И САЩ СА РАСИСТИ МНОГО ОТ ТЯХ СА ЗАКЛЕТИ ИСЛЯМОФОБИТА ЕРДОГАН Е НАПЪЛНО ПРАВ НИЕ СМЕ ЗЛОБНО И ЗАВИСТЛИВО ПЛЕМЕ И ВИНАГИ ГЛЕДАМЕ В ЧУЖДАТА ПАНИЦА КОМШИЯТА НИ КАКВО ИМА И ЗАВИЖДАМЕ ЗАТОВА И ЕС, РУСИЯ И САЩ ПОДДЪРЖАТ ТЕРОРИСТИТЕ ПКК И ИД И ГИ ПОЛЗВАТ КАТО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ТУРЦИЯ, НО НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ЧЕ ТУРЦИЯ СЪЩО ИМА МНОГО КОЗОВЕ КЪДЕТО НЕ ГИ Е ПОЛЗВАЛА ТАКА ЧЕ СПОРЕД МЕН ЗАПАДА РУСИЯ И САЩ ДА СПРЪТ С ТЕХНИТЕ КОЗОВЕ С МЕДИИНИТЕ ИМ АТАКИ И ПОДДЪРЖАНЕТО НА ТЕРОРИСТИТЕ И ПОЛЗВАНЕТО ИМ СРЕЩУ ТУРЦИ
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
психопат
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган се кани да вземе парите 6милиарда евро за бежанците и след това да пусне всичко що е поганец към Европа, която нямала милост, щото не пускала черно и брадато в страните си.
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Prav si Erdogan evropa i rusia da sprat krustonosniya pohod v musulmanskite strani
31
2
 
7
 
! Отговори
777 преди 8 години
А кога Брюксел ще върне Фехрие Ердал?
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен; Не мисля като тебе, един въпрос няма как да се реши след като първа задача на тайните служби на почти всички западни страни е да подкаждат огъня.За обстановката в България не си прав, винаги е имоло огън който тлее и недоверие.Защото скритата дискриминация и стремежът за"либерална асимилация"се прилага много усърдно.Моделът за който говориш е "демократичен модел за притопяването на малцинствата".Нищо под слънцето не може да се скрие вече.ПКК не представлява кюрдите.Тя е комунинисти
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Урдоганя е баш турчин и нищо турско не му е чуждо. Браво Ам Гълски , покажи си турските рога , с тази твоята политика никога няма да станеш член на еврогейския съюз, особено като обесят и Шмеркел догодина. Мисли да се включиш в анадалския съюз с културен център Диарбекир.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на косоварите им беше признато правото на държава именно, защото се считаше че косовари и сърби вече не могат да живеят заедно опради натрупаната непоносимост. Тогава обаче не се свеняхме да "замерваме къшщата на съседа с камъни", а напротив - акламирахме отделянето на Косово.
27
1
 
4
 
! Отговори
Фердо преди 8 години
До АнонименМного ми се иска да бъда вежлив с теб, но по извратено и отвратително твърдение може да се появи само в главата на сърбоман ОМОвец. България е единствената държава, граничеща със себе си и в четирите посоки на света!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
31, виж какво кюрдският проблем очевидно не може да се реши вече половин век. Очевидно тавм има огромна съпротивеа срещу турската власт. И когато има подобна непоносимост е най-интелигентното да се пердостави отделна държава. В България очевидно подобен проблем няма - създали сме някакъв модел, който позволява на отделните етноси да се чувстват относително незаплашени. Така че айде да не сравняваме нашият случай с очевидно сбъркания турски модел.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен29; Според твоето мислене, същата дилема предстои и пред България, сиреч България не спазва най-елемантарните права на македоското, турското , румънското и еврейското малцинство в страната и многократно е осъждана от съда по правата на човека. Много пъти съм предупреждавал тук,че не е добре да замерваш къщата на съседа с камани ако и твоята е стъклена. Въпросът е реципрочен и за България. Защото България още държи окопирани територий които никога не са й пренадлежали исторически...
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а оплакваната миналото лято от ямериканците и европейците Палмира, някак си между другото същите признаха с поливин уста, че е освободена. Само там идилците дадоха повече жертви, отколкото изобщо същесктвуват като организация. Благодарение на руснаците в Палмира преди няколко дена Мариинския театър изнесе симфоничен концерт в Палмира под вещата диригентска палка на един от най-великите съвременни диригенти - Валери Гергиев. Това е цивилизация!
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
въпросът с ПКК се решава в момента, в който турците признаят кюпрдкса държава. Нека урдоган да не се опитва да превръща кюрлдския проблем в общоевропейски проблем. колкото до това, че ердоган бил изтрепал идилци, това би било интересен случай на синеубийство. Или пък означав, че ердоган се е побъркал и унищожава онова което с много пари, труд и усилия е изграждал:)). да не говорим, че ердоганя е в близки отношения и с ар нусра.А опозицята е на масата на перговорите благодарение именно на Русия
22
2
 
10
 
! Отговори
777 преди 8 години
Ердоган казва:" Не може тези които бяха терористи в Париж и Брюксел да бъдат "борци за свобода" в Турция взривявайки се в Суруч, Анкара, Истанбул и Диарбекир. Щом убийците са терористи при вас, трябва да бъдат терористи и при нас. След атентатите в Париж и Брюксел бяха въведени драстични мерки за сигурност и това беше приведствено от другите страни, когато го направи Турция бива заклеймена. А Турция пострада най-много от тероризма, по-пвече от 40.000 нейни граждани загубиха живота си.Това казва.
21
8
 
9
 
! Отговори
ердоган преди 8 години
Ердоган изтрепа за два месеца повече идилци .отколкото руската *** за шест месеца. Впрочем руснака бомбардираше само опозицията.щото идил зарежда самолетите им с гириво..!
20
4
 
7
 
! Отговори
777 преди 8 години
Въпросът е диалектичен, западна Европо иска да се промени Законът за борба с тероризма точно в момента когато е най-необходим на Турция в борбата й с ПКК и ДАИШ. Западът дава подслон и закрила на членовете и ръководителите на ПКК.АК-47 използван от ПКК е майдин Булгария, противопехотните мини Майдин Италия,а координацията на действията на целия Запад. Белгия още не е върнала Фахрие Ердал-убийцата на САБАНДЖЪ и още двама. Това казва Ердоган,че Западът аплодира кървавите деяния на ПКК,тайните им с
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямахме милост,а тия пари където ти ги дадохме от къде са
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20, освен това не спорим кой може и кой не може да "конструира" ядрено оръжие във въображаемито бъдеще, а кой има в момента такова оръжие. Ясно ли е?! И въпреки ядреният си потенциал КНДР не тормози никого. Една терористична група не е организирал Ким в Южна Корея. Нито една. За разлика от любимият ти див.ак ердоган, който е направо в любовни, интимни отношения с една камара терористични организации в Близкия Изток
17
6
 
7
 
! Отговори
европа преди 8 години
Ердо май не е учил история.Европа и милосърдие.Газови камери,кръстоносни походи,колонизиране на целия свят и затриване на цели народи и хиляди племена.Че нали Европа запали войната в Сирия,ако на някой му пукаше за бежанците щеше ли да ги бомбардира.Добре че е Русия,иначе Ердо до сега да е изял сопата.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20, ти лу.д ли си, бе:))ами да им дадат "материалитие":)защо никой няма да даде материали на турция или япония, а?Кой би дал материали за ядрено оръжие на ердогановите див.аци или на японските подпалвачи на ВСВ?А ако е вярно, че севернокорейци има на страната на асад, това не само означава, че КНДР не е замесена във връзки с терористични групи, но дори напротив - води активна война срещу тероризма на любимите ти чал.малии, финансирани щедро от дива.кът ердоган:))