Садик Хан: Тръмп има невежа представа за исляма!

Лондон доказа, че той греши, заяви кметът на британската столица
10 май 2016 17:03, Елка Василева
65
Садик Хан: Тръмп има невежа представа за исляма!
Садик Хан. Снимка: Reuters

Садик Хан - първият мюсюлманин, избран за кмет на Лондон, разкритикува  "невежата представа за исляма" на Доналд Тръмп - вероятния кандидат на републиканците за президентските избори в САЩ през ноември, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

През декември, след атаката на двойка джихадисти в Сан Бернардино, Калифорния, Тръмп се обяви за пълна забрана за влизане на мюсюлмани в САЩ.

Още по темата

Но след като миналата седмица Садик Хан бе избран за кмет на британската столица, ексцентричният милиардер заяви вчера пред вестник "Ню Йорк таймс", че за него би направил изключение.

"Невежата представа на Доналд Тръмп за исляма може да накърни сигурността на нашите две страни", каза Хан пред лондонския ежедневник "Ивнинг стандард" и допълни, че възгледите на Тръмп "пораждат риск от отчуждаване на мюсюлманите в целия свят и отговарят на интересите на екстремистите".

"Не става въпрос само за мен", отбеляза Хан, "а за моите приятели, семейството ми и за всички с произход като моя, навсякъде по света." "Доналд Тръмп и хората около него мислят, че западните либерални ценности са несъвместими с традиционния ислям - Лондон доказа, че той греши", подчерта новият кмет на британската столица.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Доналд ТръмпСадик Хан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 56И аз по някой път цитирам Корана за да натрия носа на някой изперкал правоверен както и Библията на някой заблуден християнин. Всеки има право да се съмнява, не си единствения. Нека видим резултатите без предварително да правим преценка на база външен вид. Хората казват че гарван на гарван око не вади но аз видях как българин прецаква българин по най-безцеремонен начин. А уж сме Европейци и културен народ. Да ама не.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 56Ако говориш за Хан определено се е интегрирал за разлика от много нашенци които доста слабо владеят английския език. Англичаните не са отстъпили никакви позиции просто са прагматични и с желание да отстранят Консерваторския кандидат Голдсмит за кмет. Хан не говори за религия а просто изкоментира поканата на Тръмп и от там почнаха нещата. Да, ще поживеем и ще видим. Нека не забравяме че все пак си имат МИ5 и МИ6 които си вършат определено добре работата с сравнително малко грешки.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 50Не е само тази сура. Има доста такива подобни писания (да му се пререже аортата....) в Корана както и контра на тях. Контрадикциите не са малко и са доста добре описани от мюсюлмани които не са радикали и фундаменталисти. Никой нормален човек не подкрепя крайностите.
43
0
 
2
 
! Отговори
адис преди 7 години
Чакайте малко ама защо муе на Тръмп да е образован в областта на исляма? Сега всички президенти (не само американския) трябва да са прочели и да цитират на чист арабски корана. Какво е това не вежество ? Във всички училища коран и арабски да се ограмотята хората.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Невежата представа на Доналд Тръмп за исляма може да накърни сигурността на нашите две страни"---------Тоя камилар за премиер ли е избран или за кмет на Лондон? Много се е вживял че от него зависи политиката на цяла Англия. Айде обратно да ебкаш кози и камили, *** и чалмата вкисната!
41
0
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Осама бин ладен има много добра представа за исляма.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47Няма нормален човек който да хвали ислямския фундаментализъм. Аз лично многократно съм ги наричал генетично повредени хора заради кръвосмешението и не се отричам от това. Но за да може човек да се предпази от тях трябва да ги опознае. Има много мюсюлмани които са съвсем нормални хора и споделят моите виждания.
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тръмп не знам, но ние тук имаме отлична представа какво представлява тази мрабесна идеология. Не ми го хвалете.
38
1
 
16
 
! Отговори
Дея преди 7 години
То вече в Лондон англичани няма.Отиваш там и започваш да се чудиш в някоя арабска държава ли си попаднал,в Африка или Индия!!!Жалко за хубавата европейска до преди няколко години столица.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, исляма има около 16 различни деноминации. Те си се трепат по между им както и някои от християните. Суни трепат шиити и тем подобни. Най-много от жервите на Ислямска Държава са други ислямци. Има една жена на Ютюб (Syrian Girl) която много добре обяснява разликите и причините заради които се избиват помежду им. Клиповете са на английски но за тези които имат желание да научат повече по въпроса биха могли да си ги преведат. Тази жена предупреди още през 2012 година за опасността от радикали
36
1
 
7
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 7 години
На крив ''правоверен'', а то други няма, всичко му пречи, даже и събратята му! Целият свят гледа изпълненията на ''правата'' вяра, която се пъне да го владее! Може ли р.зани питекантропи да владеят света!?
35
0
 
12
 
! Отговори
обективен преди 7 години
А някой замислял ли се е защо няма бежанци от Иран? Също е интересно какво е мнението на българите за българите от прословутата "Волжска България"(Татарстан), които по вероизповедание са мюсюлмани! Донякъде е прав този кмет, има мюсулмани и мюсулмани! Въпроса е повече да станат тези като него- образовани и с жени, които не са забулени с бурки!
34
3
 
10
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Тоя никога няма да забрави кои са избирателите му. Може да се кълне и да говори за справедливост колкото си иска, но на практика ще прави всичко възможно за да се хареса *** муслетата.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36То и нашите български лекари полагат Хипократовата клетва ама след това им сърбаме попарата. Ще поживеем и ще видим. Нали видяхме и нашия цар колко е 'убав.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34То щото ние българите сме осъзнати във всяко едно отношение и отрасъл. Нашата държава е най-културната и най-силната в Европа. Икономиката ни е супер, здравната система, правната система, ортодоксалното християнство (опедерастено) и всичко останало с което би се гордяло едно разумно общество. Нямаме стигане!
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните ги отпиши щом тоя си избраха.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този след като се е клел за встъпване на кметския пост в църква, то това не го ли прави двуличен? Следва ли, че клетвата му има тежест и стойност? Как могат англичаните да му се доверят? А така изглежда и вероотстъпник в очите на самите ***.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Ех де да можеха английските кирливи ризи да са повече от българските!:)))))) Като Ви слуша човек да вземе да ни завиди за нашата страна която е даже над Швейцария. :))))))) Култура, лукс, просперитет плюс отраслите им. Делириумът си е казал думата.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе лондон... англетата са недоносените и неосъзнати братовчеди на германците.
27
1
 
15
 
! Отговори
Тенев преди 7 години
В Лондон отдавна исляма е в настъпление и то тотално,но доверчивите англичани някак си не се замислят върху това.В Лондон всеки ден пристигат стотици от забулените с бурки и техните деца,на много места открито се води пропаганда в името на исляма,но полицията си затваря очите и мищо чудно че току-що иабраният кмет на Лондон е мюсюлманин.Самият той може да е добър човек и отчасти верен на английските принципи и начин на живот,но са мото му избиране на такъв пост е повече от тревожно...