Германия иска и имамите да се борят с тероризма

Федералната криминална служба се притеснява от салафисти в джамиите
Обновена: 14 май 2016 11:06 | 14 май 2016 11:00,
24
Германия иска и имамите да се борят с тероризма
Снимка: архив Reuters

Председателят на Федералната криминална служба в Германия Холгер Мюнх изиска имамите в страната да поемат по-голям ангажимент в борбата срещу тероризма, пише националният всекидневник Die Zeit.

„Не чувстваме никакви резерви относно полицейската работа. Но някои общности трудно биха признали, че тяхната вяра се ръководи от радикали. Тук се нуждаем от повече от ангажираност – също и от страна на имамите“, отбеляза Мюнх.

Същевременно председателят на Федералната криминална служба подчерта, че салафистите използват тежкото положение на търсещите убежище в Германия. Голяма част от бежанците искат интеграция към доминиращото общество, но в същото време и да практикуват религията си.

"А ако а джамиите ги чакат салафисти, възниква съвсем реална опасност от радикализацията им", коментира Мюнх, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Еми я обясни какъв е истинския ислям. Кажи ми къде в корана пише , че хората са равни , без значение тяхната религия , пол или раса. Къде в корана пише да не убиваш и да прощаваш, къде в корана пише , че религиите са равнопоставени. Айде дай ми сурите да ги прочета . Аз мога да те залея със сури, дето се говори за убийства в името на Аллах. Ислямът има нужда от революция или просто да се забрани, той възхвалява смъртта и саможертвата, но убивайки неверниците . А наградата е вечна ерекция .
21
0
 
5
 
! Отговори
норa преди 7 години
Хa- хa... Гермaния искa. A имaмите дaли искaт?
20
0
 
4
 
! Отговори
лесно, просто преди 7 години
Имамите са там за да призовават за джихат.Няма джамии,няма имами,няма салафисти,няма радикалисти,няма проблем. Кой от къде е, да си изповяда каквото ще.
19
1
 
7
 
! Отговори
СС преди 7 години
Германия да изсели талибаните и да забрани исляма докато може !!!
18
3
 
2
 
! Отговори
POBEDA преди 7 години
We takin' over ;))))London padna, Bruksel padna
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тва беше смешно , без майтап, имамите да се борят срещу тероризма мухахахаха . Направо ми разведрихте деня, винаги е гот да видиш че има някой по смотан от теб , така де за тва в цирка се смеят на клоуните.Пожелавам им на швебеците 500+ години османско съжителство , пък после ще се смеем пак :)
16
1
 
7
 
! Отговори
да но преди 7 години
Едно да иска Германия,второ е да може да го наложи,трето е дали имамите ще го направят и четвърто и най-главното е дали ислямът изобщо има място в Германия.
15
6
 
5
 
! Отговори
до 12 Стефанов преди 7 години
Радвам се, че тук пишат и мислещи хора :) Абсолютно сте прав и за щастие повечето имами, които аз поне съм чувал, го правят. Най-голямата вреда която тероризма нанася е за исляма и мюсюлманите. Първо защото повечето му жертви са мюсюлмани и второ защото поставя всички мюсюлмани в позиция да се оправдават за неща за които са категорично против. Имамите разбират това много добре и правят всичко по силите си да го разберат всички, но за съжаление им се налага да работят в много враждебна среда.
14
1
 
6
 
! Отговори
Да,бе! преди 7 години
Все едно да накарат дявола да ходи на църква!
13
2
 
8
 
! Отговори
християнин преди 7 години
Мюсюлманската вяра е незаконна!Да не говорим че да се упражнява в Европа е кощунство.
12
0
 
14
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
За начало имамите трябва да се разграничат публично от терористите. Не с половин уста, а официално. Аз до сега не съм чул да порицават извършителите. И това да бъде критерии за легитимиране на дейността им - ако не проповядват СРЕЩУ тероризма, значи негласно го подкрепят и проявяват съпричастност. И така - за всички джамии. Нека излезат с лицата си по медиите.
11
1
 
10
 
! Отговори
Дядо преди 7 години
Късно е чедо! Както каза Мути, ТЕ СА ВЕЧЕ ТУК! Нама спасение! Бюргерите ще станат мулти-култи джунгла
10
0
 
6
 
! Отговори
Никола преди 7 години
много глупави германци. бива ги само да строят машинарийки, но извън това са гола вода - out of space
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те точно тези, са основните му проводници. Чрез терористите те упражняват власт. Същите не желаят нищо светско, щото ще си умрат в джамиите сам, самички. Това е все едно да искаш саудитска арабелия да спонсорира създаването на двигател, който се движи без петрол.
8
1
 
17
 
! Отговори
DO 7 преди 7 години
Нещо си объркан , Исляма и Аллах са казали че трябва да се убиват неверниците .Това е истинския ислям . Тази религия и шефа и са като Хитлер и Нацистите .Не виждаш ли че те се самовзривяват с викове да живее аллах , и вярват че ако убият християнин ще отидат в някакъв рай като публичен дом , за мъжете са 52 девици , за жените 52 мъже .
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата на имамите е да запознават хората с истинския ислям. Ако успеят да си свършат тази работа, няма да има нужда да говорим за ислямистки териризъм, защото в религията няма място за тероризъм. Най-ефективния метод за борба с него би бил да дадем възможност на имамите да си вършат същинската работа. Колкото по-малко са необразованите и непознаващите религията си, толкова по-малко ще са и тези които попадат под влиянието на чудовищната ИДИЛ и други подобни.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те пуснаха вълка в кошарата, сега искали ***... късно е вече....
5
3
 
21
 
! Отговори
KAK преди 7 години
Как ще се случи това ?Та нали Имамите и Ходжите проповядват че трябва да се убиват деца и майки .Исляма е канибалска религия .
4
3
 
17
 
! Отговори
българина преди 7 години
*** лицемери непознаващи по божията воля същността на исляма, за разлика от източна Европа и Балканите. Сега ще имат уникалния шанс да го опознаят. Американците искаха бил ладен да се самоубие и накрая го самоубиха. Тез германци са големи льо мани
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГА ШЕ ПОЧНЕТЕ ДА КАЗВАТЕ ИСТИНАТА ИСЛАМА Е РЕЛИГИЯ КОИЯТО УЧИ НА ОМРАЗА КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ СИЧКИ МУСОМАНИ СА ЕДНИ И СШТИ. МРАЗИЯТ ХРИСТИЯНИТЕ НО ЯДТ ХЛЯБА НАШ