Британски изтребители прехванаха руски до Естония

Руските самолети не са предали идентификационен код
Обновена: 18 май 2016 08:07 | 18 май 2016 07:24,
290
Британски изтребители прехванаха руски до Естония
Снимка: Архив Reuters

Изтребители на британските кралски военновъздушни сили са били вдигнати днес въввъздуха, за да прехванат пет руски самолета във въздушното пространство близо до границата с Естония, предаде ТАСС.

По данни на британското министерство на отбраната изтребителите Тайфун, дислоцирани във военновъздушната база Амари в Естония, са действали в рамките на мисията на НАТО в Балтийско море и са били вдигнати във въздуха след подаден сигнал за тревога.

Първо са били прехванати два самолета Су-27, после самолет за радиоелектронно разузнаване Ил-20 и накрая още два самолета Су-27. Руските самолети не са предали идентификационен код и не са имали връзка с регионалните центрове за управление на въздушното движение.

За втори път за една седмица британските кралски военновъздушни сили са задействани в отговор на руски действия, пояснява британското министерство на отбраната.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokospa 248Ил-18 е различен от Ил-20 КокОИл-20 е създаден на база на последната модификация на Ил-18, Има допълнителни резервоари(6400км срещу 4500км) и огромен радар под тялото. Да ако свалиш всичкото спец оборудване и монтираш товарен под ще получиш почти Ил-18 товарен самолет
205
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям прас, сега няма да мога да спъ. Друго е да четеш че в НАТО вече има генерал команвашт сухопътни войски ГЕЙ. Някакси по заспивам приятно
204
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Руските самолети не са предали идентификационен код"Не бе, предали са го, ама по морзовата азбука.... с пръцкане. Пасле са се ос рали от страх.
203
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 242Същото каквото и руските. Прибалтийските държави вече на са в СССР.
202
2
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
То и Ил-20 е една заплаха!?Бракувани Ил-18(през 1990 от Аерофлот)се"модернизират" и се превръщат в разузнавателни!?С остатъчен ресурс!!За пестене на средства?!Смех......
201
3
 
6
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
До АнонименПроверяват международнот въздушно пространство от НЕИНДИФИЦИРАЩИ се самолети!!Машини който НЕ спазват нормите на ИКАО за полети.Това трябва да ти е достатъчно.Международните норми са ВАЛИДНИ за всички въздухоплавателни средства.Даже и за руските!!
200
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Сашшш 244Турция заради един свален Стар самолет (1970г първи полет) загуби инвестиции и ползи от Син Паток, Ядрена електроцентрала, Туризъм и МАСОВО изкупуване на селскостопанска продукция и прочие. Освен това Рашките си затваряха очите за връзките на Турция с ИД. 5 дена бяха необходими да намерят пресни доказателства за връзките с ИД и кой от Семейство Ердоган се облажва от това. След това избомбиха конвоите и изгониха местните про турски племена по северната граница на Сирия.Неочаквано а?
199
5
 
6
 
! Отговори
Сашшш преди 7 години
Пак ще има да плаче *** като му гръмнат самолетчетата, че било неочаквано и отзад
198
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
отговарям подреданглийски изтребители има в Прибалтийските защото НАТО на ротационен принцип праща 8 изтребителя да пазят"Лозето" на трите Прибалтийски държавици.Всеки неидентифициран самолет близо до твоите граници трябва да се догони и опознае или Прехват без ползване на оръжие. Рашките услужливо летят без включени транспондери. Всеки такъв прехват за чисти безсмислени допълнителни разходи за НАТО. И за това много ги е яд.
197
0
 
7
 
! Отговори
РККА преди 7 години
и като се прихванали друснали една ръченица,ама забрави май да споменеш къде са се прихванали ....по отдоле или по изодзад и кой кого...............НОВИНА НА БРОЯ БРАВОС...
196
5
 
4
 
! Отговори
Хм, хм преди 7 години
До НаивенИ на мене ми е по-спокойно да дрънкат оръжия в Балтийско море, а не в Черно.Иначе кофти, че за да си подсигурят достъп до Проливите, с цел да застанат срещу Русия откъм юг, хамериканците толерират Турция. Путин се опита да се и той да се сдуши с турците: кани ги в Евразийския съюз, откри в Москва заедно с Ердоган най-голямата джамия в Европа, как ли не им се слагаше, ама турците от една страна най-ориенталски го подхлъзнаха, от друга със САЩ им по- изгодно - и го ритосаха.
195
8
 
3
 
! Отговори
Нагел преди 7 години
Тези руснаци много нахални. Преди един месец там бомбардировачите им СУ-24 прелетяха на 9 метра от американския ракетоносец "Доналд Кук". Ама не бяха натоварени с бомби, "Доналд Кук"-ът не знам дали е бил зареден с ракети.
194
0
 
16
 
! Отговори
Радар преди 7 години
До seiraДа-аа. Същото заглавие може да се напише и така:"Руски бойни самолети прихванаха британски изтребители". Най-точно е че взаимно са се прихванали. Не вярвам едните да не са набелязали другите.
193
0
 
11
 
! Отговори
Радар преди 7 години
Те си летугат на същото основание като британските. Не са във въздушното пространство на Естония. Просто Балтийско море не е чак толкова широко, че да се натъпчат там сума ти натовски и руски военни кораби и самолети, без да се прихващат. Ако беше Атлантическия океан друга работа.
192
1
 
14
 
! Отговори
seira преди 7 години
ДВА ВЪПРОСА:1. ПОД "ПРЕХВАНАТИ" ДА СЕ РАЗБИРА ЛИ "ЗАСЕЧЕНИ"?2. КАКВА ТРЕВОГА МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ САМОЛЕТИ В МЕЖДУНАРОДНО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО?!ТОЛКОВА МНОГО САМОЛЕТИ ЛЕТЯТ В МЕЖДУНАРОДНОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО, ЧЕ АКО ПРИ ВСЯКА РЕГИСТРАЦИЯ НА ТАКЪВ ПОЛЕТ СМЕ "ВДИГНАТИ ПО ТРЕВОГА", ТО ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ВДИГА "МЕДИЙНА ПУШИЛКА" И КАКВО ЦЕЛИ ТЯ?!
191
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сваляйте ги бе. Поне пилотите ще се приберат по живо по здраво, не както в Сирия.
190
4
 
12
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 231Авиацията ми е Хоби и знам много по-добре от теб какво става тук в БГ. Да го кажем в прав текст ХАмериканското ЛОБИ в МО и ГЕРБ иска да купуваме САМО АМЕРИКАНСКО ОРЪЖИЕ. А ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА СССР ОРЪЖИЕ ДУМА ДА НЕ СЕ ИЗДУМА.Обаче действителността е толкова жестока че не можем да си позволим Хамериканско оръжие. Сега пак Сучат и Вият от де да вземат Ф-16 на старо. Сорри в момента имаме една реална алтернатива - ГРИПЕН ама ЛОБИТО се зъби и иска кокала.
189
5
 
7
 
! Отговори
до Bobyбобът преди 7 години
ойбий, България зниш ли колко самолута има?1.(един)В неизправност.Значи то Бобий, България е най-демократичната и развита държаваСамо дето, заради такива Бобита като теб, държавата ни, моята държава, никаква я няма вече.Но, не мисли, че все ще е така.Ще те намеря аз тебе бобчо, и америка за унищожаване на България ще намеря. И ще ви задам въпросите си.Един ден това ще стане.Нищо не е вечно на този свят и силата на тираните не е вечна, да знайш.
188
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 229Фашизъм - тоталитарна система, силно милитаризирана, търсеща смесена изолационистична икономика и развиваща се за сметка на численост и територия чрез война и други средства на гърба на Низшите народиИ така в РФ има повече от 150 националности, Коя е висшата кои са низшите? Диктатура да но не Тоталитарна такава. Силно милитаризирана - В сравнение със САЩ и Китай ... изостават по всички показатели. Изолационистична икономика заради санкциите и то само за западни инвеститори.
187
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиМного хубаво го обясни бе Боби !!! Само че това не ти ли прилича на чиста проба РУСКИ ФАШИЗЪМ ??? /ако изобщо знаеш какво значи това/