Румъния и Полша – на мушката на Русия

Путин: Ще предприемем действия срещу ПРО на САЩ
28 май 2016 08:14, Елка Василева
324
Румъния и Полша – на мушката на Русия
Влдимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва няма друг избор, освен да предприеме ответни действия срещу американския противоракетен щит в Европа и предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на Русия, предаде Ройтерс.

Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки, за да сведе до минимум заплахата, която представляват разположените в Румъния елементи за противоракетна отбрана, каза Путин на пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Атина, предаде ТАСС.

 "Ако довчера хората в Румъния просто не знаеха какво значи да бъдат под прицел, то днес ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки за гарантиране на сигурността си", каза Путин.

 "Същото важи и за Полша", допълни руският държавен глава.

Руският президент не уточни какви действия ще предприеме Русия, но настоя, че страната му не предприема първата стъпка, а само отвръща на ходовете на Вашингтон.

По-рано този месец американската армия - която казва, че щитът е необходим за защита от Иран, а не е насочен срещу Русия - задейства румънската част от противоракетния щит. Напредва работата и по намиращата се в Полша част на системата за противоракетна отбрана.

На 12 май в румънската военна база Девеселу бе организирана церемония с участието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по привеждането в оперативна готовност на противоракетната система "Aegis Ashore".

Русия е готова да разгледа всякакви проекти за газопроводи в Европа, но са й нужни предварителни гаранции, заяви също така Владимир Путин.

Руският президент каза, че Русия вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно.

Според него сътрудничеството в сферата на енергетиката и икономиката е най-добрата гаранция за мир.

Той допълни, че натискът на САЩ и ЕС не е позволил на България да построи своя участък от "Южен поток" и затова Русия е била принудена да се откаже от този проект.

Путин каза, че Русия работи по разширяването на газопровода "Северен поток" към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
7
 
! Отговори
До Оди Сей преди 8 години
Ами нямат нищо общо одисейчо-само искаха да си спратнат една база в Крим и сега там вместо руски флаг да се вее американски.И разбира се пак нищо общо на САЩ с Майдана-просто само едни 5 милиарда долара дадени от САЩ на Украйна за "развитие на демокрацията".Разбирай да я скарат с Русия.Иначе всичко е наред според теб.Американците да са на руската граница и в същото време да реват колко агресивна е Русия.Все едно аз да дойда у вас и да опъна женати ,и да кажа ,че тя агресивно ми се е надянала
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ се хвалеха, че майдана в Украйна им струвал около 5 милиарда долара. Но това в никакъв случай не е намеса във вътрешните работи на суверенна държава , нали? За нашето майданче през 2013-та да не говорим. То беше доста по-евтино.
80
2
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 8 години
Abre.. ..Bolgari ako Putin ja gori Rumunija kaj vas sto ke bide ke cvetaat rozi ..???? Ami i vie ste NATO E.ati komsiite ke ja zapalite cela Evropa....
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ - най-големия носител на мир и благоденствие. На върха на щиковете. Ама че щели да измрат 100-200 000 за нула време чудо голямо /Хирошима/, Важното, че после се демократизират. Сега гледаме сеира с Украйна.
78
8
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
Русофилската безродна измeт ще бъде лекувана по метода на проф. д-р Савченко от Украинската академия на науките.
77
10
 
4
 
! Отговори
Путнярката преди 8 години
Пуслето може само да вие, но е безсилен пред модерната военна свръх супер сила САЩ и съюзниците им от НАТО
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съединените американски щати имат дълг 20 трилиона долара - със 17% повече от брутния им продукт, всичко което произвеждат няма да и стигме да си покрият дълга. Това автоматически означава, че Съединените американски щати са фалирала държава.
75
1
 
9
 
! Отговори
What if... преди 8 години
Всъщност ПРО поне за момента е насочен наистина срещу Иран. Чак след като се смени режима в Иран, тогава всички усилия ще се насочат срещу Русия.Непосредствената цел е смяна на властта в Сирия. За да се отстрани и последния потенциален съюзник на Иран в региона. За да се неутрализира руската база в Тартус, трябваше Черноморският им флот да бъде изгонен от Севастопол. Провали се. И пускът на ракети от Каспийско море беше неприятна изненада. Очакваме развръзката.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
118 Страшно лошо е там , за това беж към НовосибирскТи що не заминеш за Триполи, Багдад, Дамаск, Киев - там нали е рай, американците им донесоха демокрацията.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До смрът на краваритевсички русофоби трябва да се избиват , да се отваря Белене и на прасетатаЩо бе, нека си пишат, такива ypoди като кафеджията, шопа, одисей, гурбетчия само развеселяват, едно време кралете са се забавлявали с такива ***.
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на мене страшно ми писва от тия кравари. На където се обърнеш по света се кравари намесени. То не са цветни революции, които носят "демокрация", то не са майдани със същата цел. А върхат беше, че с Япония пък щели заедно ядрено да се разоръжават. Пък за защита от Иран изграждат ПВО в Полша.
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Mr STARBUCKSОтиди в Детройт и Кливладн да видиш как е положението с икономическата криза - за 30 години Детройт от 2 милиона стана на 600 хил, по зле от евратлантическа България.
70
7
 
2
 
! Отговори
смрът на краварите преди 8 години
всички русофоби трябва да се избиват , да се отваря Белене и на прасетата
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали Русия е изостанала страна, мамалигарите и шляхтичите защо се пocpaха от страх, защо реват?
68
5
 
5
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 8 години
наш Владимир яко го е стегнала икономическата примка по вратлето.Отиде и до Гърция да се клани за тръбата на спасението. Само че, пак прави сметка без кръчмар.Първо трябва да направи метани на Бойко, за да мине тая вълшебна пущина през нами.И в отчаянието си, пак плаши гаргите с неговите железа.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
08 Не са шест а четири , бъди спокоен и това ще стане .Браво. Не са се провалили 6 пъти а само 4. Лъжа в, че са се проваляли 6 пъти. Разбира се, че ще стане, след 50 - 100 години ще настигнат руснаците.
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо реват, нали натовския щит ги пази от Русия, какъв им е проблема?
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не спряха да плачат горките *** :)
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Бъкгария кога ?
63
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия е бита карта