Румъния и Полша – на мушката на Русия

Путин: Ще предприемем действия срещу ПРО на САЩ
28 май 2016 08:14, Елка Василева
324
Румъния и Полша – на мушката на Русия
Влдимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва няма друг избор, освен да предприеме ответни действия срещу американския противоракетен щит в Европа и предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на Русия, предаде Ройтерс.

Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки, за да сведе до минимум заплахата, която представляват разположените в Румъния елементи за противоракетна отбрана, каза Путин на пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Атина, предаде ТАСС.

 "Ако довчера хората в Румъния просто не знаеха какво значи да бъдат под прицел, то днес ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки за гарантиране на сигурността си", каза Путин.

 "Същото важи и за Полша", допълни руският държавен глава.

Руският президент не уточни какви действия ще предприеме Русия, но настоя, че страната му не предприема първата стъпка, а само отвръща на ходовете на Вашингтон.

По-рано този месец американската армия - която казва, че щитът е необходим за защита от Иран, а не е насочен срещу Русия - задейства румънската част от противоракетния щит. Напредва работата и по намиращата се в Полша част на системата за противоракетна отбрана.

На 12 май в румънската военна база Девеселу бе организирана церемония с участието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по привеждането в оперативна готовност на противоракетната система "Aegis Ashore".

Русия е готова да разгледа всякакви проекти за газопроводи в Европа, но са й нужни предварителни гаранции, заяви също така Владимир Путин.

Руският президент каза, че Русия вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно.

Според него сътрудничеството в сферата на енергетиката и икономиката е най-добрата гаранция за мир.

Той допълни, че натискът на САЩ и ЕС не е позволил на България да построи своя участък от "Южен поток" и затова Русия е била принудена да се откаже от този проект.

Путин каза, че Русия работи по разширяването на газопровода "Северен поток" към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплахите на Путин показват безсилието на Кремъл. Историята показва, че типично за КГБ ченгетата да са активни именно там където не са отправяни заплахи !
121
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРО прихваща ядрените ракети и ги унищожава на височина около 100 км, на земята не пада нищо.
120
9
 
2
 
! Отговори
от Калининград преди 8 години
Чух че в Калининград се организира референдум за присъединяване към Европейския съюз по подобие на този на Крим. Тъй като решението ествествено го взимат само живеещите в съответната територия по демократичен и честен начин, мисля че трябва да признаем резултата и да уважим резултата.
119
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз ако съм на мястото на Путин ще се радвам. Навсякъде пропагандата му тръби, че руските ракети никакво ПРО не ги лови.----------------Може да се е досетил, че никой не се лови на пропагандата му...
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците вчера за четвърти път кацнаха първата стешен на Фалкон-Х на морска платформа. След като изведоха спътник. Така стоят нещата.
117
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин не казва нищо ново...Полша, Румъния и всички съседи са отколешни времена на "мушката" на империята на злото. Нали затова всички са и обърнали гръб !
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русия е изостаналаТова изречение, тыпо впрочем, съм го чел тук поне 20 пъти. Скучно! Нещо ново, някакво творчество? Размърдай си самотната малка сива клетчица!Вярно, че американците използват нигерийски ракети, да си возят астронавтите до МКС и постоянно пищят, че Нигерия ги задминава по военна мощ. Какво прави "Доналд Кук" до бреговете на Нигерия, бе презокеански лайнер?
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СоциопатФормулирай "мисълта" си по-точно. Хайде да не гледаме този път Русия. Предлагам да видим плътността на населението на Канада, Монголия и Чад. Може и на Дания заедно с Гренландия. Да видим също така и Люксембург, Холандия и Ватикана. Хайде поразсъждавай, Спиноза!
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 178Аз си зададох въпроса: защо ПРО в Румъния е достатъчно на ЗАПАД от Букурещ? Та ако стане нещо, то да е над Букурещ ли? Има нещо гнило тук! Важното е у нас да няма никакви инсталации от този тип. Американците дълбоко се заблуждават, като се надяват над Дакота, Монтана, Върджиния и други известни с точност до метър места, че няма да израстнат гъби! Напразно набутват европейците, да си хапнат горещите картофи сами! Каквото и да правят, ще получат отговор, неприемлив за "ползите"!
113
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха,ха..,каза руския пенсионер и лапна маркуча на пожарникаря
112
3
 
8
 
! Отговори
Турбодемократ преди 8 години
До ПатриотКолега, този не е шапшал, той просто е платен дупедал.
111
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са обречени държави, дори да не са "на мушката на Русия". ПРО ще унищожава ракетите, но бойните глави в тях ще се взривяват, защото атомната бомба представлява две разделени части уран 235, при съединяването на които верижната реакция започва спонтанно. На това няма как да бъде попречено, дори идващите от руска територия ракети да бъдат унищожени над Румъния и Полша. Просто взривовете няма да са над Щатите, а над Източна Европа.
110
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
логиката на путин: човек си купува врата за къщата и оня решава да я разбие, защото "ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки за гарантиране на сигурността си"....
109
9
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Калининград e руска територия бе шапшал!
108
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТурбодемократВ Калининград имаше ли референдум за настаняване на Искандерите бе умник ,?
107
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То се е видяло, че Русия ще яде натовската хурка ама покрай нея и доста пишман "Патриоти" ще пострадат.
106
6
 
41
 
! Отговори
Турбодемократ преди 8 години
Единствено в интерес на демократичните ценности питам - в Румъния и Полша имаше ли референдуми дали населението е съгласно с разполагането на противоракетни щитове?Питам аз и отговор не искам.
105
12
 
45
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Смърт за враговете на Русия и България!
104
24
 
11
 
! Отговори
куку преди 8 години
както иска този убиец до вчера за Украйна били "братя и сестри "а сега ги избива Какво иска този *** Варшавски договор ????Умря Марко можеш само да сънува видяхме ги какво правеха в Чехия Полша Унгария с танковете Нашите не останаха назад с голямото си "братче" да убива Долни мръсни гадове мястото ви е само в пъкала
103
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това рускините масово идват в България. С п***а ще ни превземат :)