Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море

Според Русия целта е засилване на напрежението преди срещата на НАТО
10 юни 2016 13:02, Елка Василева
193
Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Руското външно министерство заяви, че Москва ще отговори на навлизането на американски военен кораб в Черно море, но не конкретизира с какви мерки, предаде Ройтерс, като си позова на агенция РИА Новости.

Руската държавна медия съобщи, че преди дни американският ескадрен миноносец "Портър" е навлязъл в Черно море за рутинна мисия, което според нея поставила нащрек Москва, тъй като корабът е въоръжен с нова ракетна система.

Според министерството целта на тази и други мисии е да се засили напрежението преди срещата на високо равнище на НАТО във Варшава в началото на юли.

Висши представители на американския военноморски флот обявиха в сряда пред журналисти, че този месец американските военни ще изпратят също два самолетоносача в Средиземно море преди срещата на върха на алианса, с което Вашингтон се стреми да бъде противовес на руската военна активност.

Ние, разбира се, не одобряваме това и несъмнено ще вземем ответни мерки, каза Андрей Келин, висш служител на руското външно министерство, във връзка с действията на "Портър". Той определи разполагането на американски самолетоносачи в Средиземно море като демонстрация на сила, която според него задълбочава хладните отношенията между Москва и Вашингтон, предизвикани от действията на Русия в Украйна и Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиI V KRIM ot 25 procenta glasuvali ot cqloto naselenie ,glasuvali sa za nezavisimost 90 procenta koeto pravi 20 procenta ot cqloto naselenie i ne se zachite zashto to nqma 50 plus 1 razbra li KRIM e aneksiran ot Putin i nikoga nqma da e ruski
61
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Амереканците се питат дали Москва река е достатъчно голяма за самолетоносач !
60
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Косово имаше доказан геноцид"Очевидно не си наясно със значението на думата "доказан". Конфликта в Косово беше инсцениран с цел да се създаде гнездото на фанатици ислямисти което е днес.
59
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SuhojКога ще стане възможна трансплантацията на мозък, че да се избавиш от страданията
58
4
 
36
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Договорът се казва "Договорът от Монтрьо" (Treaty of Montreaux) от 1936 г. и е намираем в Интернет. Военни кораби от нечерноморски страни могат да пребивават 21 дни и могат да бъдат сменяни от други кораби. Определен е и тонажът на корабите. САЩ редовно го нарушават по някой пункт, за да дразнят руснаците.И понякога си го получават по носа! Руснаците са много шашави, когато трябва да натрият някой нахален нос. Всеизвестен е случай, когато с по-малък кораб са се катерили върху US есминец (навал)!
57
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свиреп спор без смисъл между навити латерни, руснаците това, ама американците онова.. Тинтири, минтири. Кибици без работа. Най-вредното нещо за човека е бездействието.
56
4
 
38
 
! Отговори
Suhoj преди 7 години
Кога ще вкарат самолетоносача, за да могат сутата да тренират кацане на палубата ?
55
5
 
37
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 64Ано СектирТи ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ОБЕКТ И СУБЕКТ на дадени действия?1. КРИМ ОБЯВЯВА НЕЗАВИСИМОСТ(казус Косово) - ОБЕКТ(на действието) КРИМ - СУБЕКТ(Свързан) УКРАЙНА2. КРИМ ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ - ОБЕКТ КРИМ(Украйна вече не играе никъде)3. Признават по програма минимум КРИМ - ОБЕКТ КРИМ - СУБЕКТ(признаващ) РФ (казус Косово)4. КРИМ подава молба за присъединяване към РФ и се присъединява ОБЕКТ - КРИМ и РФ (казус ГДР / ФРГ)КОЙ създаде КАЗУС КОСОВО - САЩ
54
3
 
34
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Пак ще има напукани стъкла по рубките, пак ще има вопли и писъци на английски...
53
1
 
33
 
! Отговори
от60до боби преди 7 години
Такали я да ми кажеш за борба с сомалииските пирати или с ливан случката от преди няколко години колко бяха корабите на брегова охрана без значение от държавите. Пак наглеете искате все по ваща да е е нема стане не вие ше казвате кои, как , с какво, и кого ще учи при положение че несте нито убучаваноя нито убучаващият. Седете си гледаите си и траите тва е.
52
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Българин"Недей лъга, тотален турчин си. България дърпа толкова "напред" откакто ни скараха с Русия, че след някоя друга година ще завиждаме на сомалийците.
51
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дотук добре. А какво дирят в Черно море рашките?Че даже и претенции имали, разбираш ли. Та целия им черноморски флот ще се побере в столовата на един самолетоносач. Барем ще ги нахранят ако не друго.
50
4
 
37
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 60Ано Умни В ЧЕРНО МОРЕ КАКВИ КОРАБИ ПРАЩА АМЕРИКА?ОКЕАНСКИ УДАРНИ КРАЙЦЕРИ или МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ МОДИФИЦИРАНИ ЗА РАЗУЗНАВАНЕ КОРАБИРумъния, България и Турция в Черно море се нуждаят от обучение за Морски Полисинг и Блокадни действия при мироопазващи мисии на ООН. За това САЩ трябва да прати кораби на БРЕГОВАТА ОХРАНА НА САЩ за тренировки те са тези дето вършат тази работа.Ако не се усещаш за какво говоря да ти го кажа в прав текст:АМЕРИКАНЦИТЕ ПРОВОКИРАТ С ТЕЗИ СИ ДЕЙСТВИЯ РУСИЯ
49
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам как едно СУ-27 с "Хибина" под крилата как облита тоя кораб на малка височина няколко пъти без нищо да му направят .... и после да си отивааааа. Но това са само едни закачки. И да не забравяме, че въоръжаването струва трилиони. И САЩ и Русия са една и съща страна на злото. Не са били и няма да ни бъдат приятели.
48
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашъните да го лапат. От 6 черноморски страни 3 са членове на НАТО и други 2 кандидатстват.
47
6
 
39
 
! Отговори
до боби преди 7 години
Е те от кво им писна ,че кораб от една натовска държава влиза в море което е граница на 3 други натовски държави. Не на руснаците им писна, на света му писна от руснаците простащините им стига са ревали кат са мъже да станат да се бият. Ама то да крещиш истерично че всичко ти пречи е по лесно нали .имаше един лаф ше го перефразирам( на калпав космонафт звездите му пречат) .
46
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Боби, я обясни защо рашките напълниха гащите като видяха тоя Портър в Черно море?"Така като гледам събитията от последните години, краварчетата са тези които пълнят... не гащите а памперсите. Толкова, че им се налагат извънредни спирки за презареждане на памперси.Дневния ред на ФАЩ е ясен - агитират за война на територията на европа, аз ако бях на мястото на Путин щях да заявя открито, че в случай на война, целия ядрен арсенал на Русия ще бъде изстрелян едновременно срещу ФАЩ.
45
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не е руско но пък централата на Черноморският им флот се намира в Крим(,който искаха да вкарат в НАТО и да накарат руснаците да се изнесат от там). И вие да видите вълци да ви обикалят стадото и вие ще се замислите как ли да ги пребиете и изгоните...
44
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ракетата е изобретена в азиякраварите имат ракети само заради нацистките учени, които заграбиха след ВВ2и след 100 години няма да стигнат руската ракетна програма... не че ще има кравария след 100 години де...
43
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БорбатаNapadayki i grabeyki zemite na sasedite li ,zashto ot Latviya nadolu do Siria nikoy ne iska i da chue za rusnacite