Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море

Според Русия целта е засилване на напрежението преди срещата на НАТО
10 юни 2016 13:02, Елка Василева
193
Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Руското външно министерство заяви, че Москва ще отговори на навлизането на американски военен кораб в Черно море, но не конкретизира с какви мерки, предаде Ройтерс, като си позова на агенция РИА Новости.

Руската държавна медия съобщи, че преди дни американският ескадрен миноносец "Портър" е навлязъл в Черно море за рутинна мисия, което според нея поставила нащрек Москва, тъй като корабът е въоръжен с нова ракетна система.

Според министерството целта на тази и други мисии е да се засили напрежението преди срещата на високо равнище на НАТО във Варшава в началото на юли.

Висши представители на американския военноморски флот обявиха в сряда пред журналисти, че този месец американските военни ще изпратят също два самолетоносача в Средиземно море преди срещата на върха на алианса, с което Вашингтон се стреми да бъде противовес на руската военна активност.

Ние, разбира се, не одобряваме това и несъмнено ще вземем ответни мерки, каза Андрей Келин, висш служител на руското външно министерство, във връзка с действията на "Портър". Той определи разполагането на американски самолетоносачи в Средиземно море като демонстрация на сила, която според него задълбочава хладните отношенията между Москва и Вашингтон, предизвикани от действията на Русия в Украйна и Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДО 93Бе дали мужиците имат все още "путьовки" (пътни листове), както до скоро.
81
4
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До До русофилитеТочка 2 от РФ конституция е Всеки който влезе си губи суверенитета.За да стане нещо като Косово трябва да има кой да признае Казан. Мин изисквания Член на СС на ООН с право на ВЕТО(САЩ, ВБ,ФР ,РФ,Китай, Индия, Пакистан) да го подкрепи.Обаче срещу ветото на РФ не може да излезе друго вето ще настане ХАОС.Сори Казанците са леко прецакани.
80
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Портър имал нова ракетна система! Гоуем праз! Нали руснаците имат без аналогови такива!В отговор да спуснат една подводница в шадравана на Белия дом!
79
3
 
37
 
! Отговори
До русофилите преди 7 години
А нещо за референдума в Казанска област, да кажете, като сте такива привърженици на референдумите що не уважихте волята на хората там? Или това е тема табу, за руското посолство
78
2
 
36
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 961. Черно както Балтика са вътрешни морета които с един полет на самолет 2 часа са проверени целите. 2. Освен това за Черно има международен договор ЧУЖДИ на ЧЕРНОМОРСКИТЕ ДЪРЖАВИ КОРАБИда не могат повече от 21 дни да са в морето. Целия флот на Турция 16 фрегати и 15 подводници о още кораби да е в Черно море никой бъкел няма да каже.3. Американците пращат кораби и то Разузнавателни или Ударни класове за да дразнят Рашките.
77
1
 
41
 
! Отговори
Индже преди 7 години
Коя нaродност,при кaкви исторически обстояъелствa се е зaселилa в Крим,нямa никaкво знaчение,a ще ви кaжa,че много от укрaинците и тaтaрите в Крим глaсувaхa зa Русия,по еднa простичкa причинa- нокой не искa дa живее в еднa много,много беднa държaвa кaто Укрaйнa !
76
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо циврят матрьошките. Черно море граничи с три държави в НАТО - България, Румъния и Турция. Закономерно е да има натовски кораб. Със сигурност по-закономерно от руска подводница в Ла Манш-а.
75
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ рано или късно ще си получат заслуженото.Слава на Русия.
74
1
 
40
 
! Отговори
Индже преди 7 години
При 60% руско нaселение в Крим,още хилядa пъти.дa имa референдум резултaтите ще сa същите в Крим,дa не очaквaте ,че риснaците тaм ще глaсувaт зa товa дa сa чaст от Укрaйнa !
73
4
 
37
 
! Отговори
До 90 преди 7 години
Само да те светна, че робството и крепостничеството, са отменени в Османската империя далеч преди това да се случи в Руската, и ощее нещо, за разлика отнас Дунавскит българи, които сме били завладяни от османците, Волжките българи, които са завладяни от руснаците са унищежени напълно
72
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само народни предатели могат да реват за "изгонените татари" - откакто тая сг***н е заселена в Крим са продали милиони БЪЛГАРИ в робство. С действията си, кримските татари са напълно заслужили изтреблението си, ако беше ФАЩ щяха да са ги избили до крак, Сталин е проявил нечовешко милосърдие спрямо тях.
71
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 87: "Във всеки случай РЕФЕРЕНДУМА е бил предрешен Руснаците са се организирали и всичките са гласували"Това, че РЕФЕРЕНДУМА е бил предрешен го разбрахме от Путин който сам призна, че е било активно КГБ мероприятие.
70
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Тия 58% руснаци в Крим, са заселени там основно след 50-те години на мястото на депортираните"Тия изселени татари са настанени там от османлиите, които 500 години са клали и експлоатирали България, и единственото им занимание е било да продават РОБИ - Българи, Украинци, Румънци. Изселването им е било акт на милосърдие, наместо напълно заслуженото им изтребление.
69
2
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 88Обърни се към Бащата на народите Грузинеца Сталин за повече подробности от историята.
68
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия 58% руснаци в Крим, са заселени там основно след 50-те години на мястото на депортираните, татари, българи, власи... По същество всичките новозаселени руснаци са партийни функционери и нямат нищо общо с Крим
67
2
 
40
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 82По официални данни и то признати от Украйна преди конфликта в Крим има 15% Татари 17% Украинци и 58% Руснаци - Във всеки случай РЕФЕРЕНДУМА е бил предрешен Руснаците са се организирали и всичките са гласували. А колко от 17% Украинци са Рускоговорящи е отделен въпрос
66
3
 
37
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 79Погледни поста ми за ОБЕКТ И СУБЕКТ - Ако някой е нарушил целостта на Украйна то това е КРИМДа в КОСОВО имаше Бунтове и нещо което се охарактеризира като етническо прочистване и което след като АОК взе властта продължи само че срещу сърбите. ДАВ Украйна имаше НЕЗАКОНЕН ВОЕНЕН ПРЕВРАТ който след 6 месеца терор в Донбас продължи като етническо прочистване и дори ГЕНОЦИД под формата на АТО. И слава богу че това не стана в Крим.
65
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През работните дни и часове про-краварското мнение е значително завишено - успяват да стигнат половината от анти-краварите. Ама като им мине смяната и увехват :)
64
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V Kosovo plana na Miloshevi4 beshe da izgoni cqloto naselenie na KOSOVO kum Albaniya ili Makedoniya a tiya koito otkazvaha bqha izbiti i sega gi otkrivat v masovi grobove
63
2
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 72 от60до бобиКорабите бяха РАЗРУШИТЕЛИ клас Арлей Бърк и Фрегати клас Оливър Пери не УДАРНИ КРАЙЦЕРИ клас ТайкандерогаПонеже не знаеш класификацията КатерТорпеден/ракетен катер(с тежко оръжие) до тук са кораби на прибрежна зонаКорвет - "Океански катер"Фргата - Многоцелеви кораб с среден тонаж и 60 дни автономностРазрушител - до 180 дни автономностКРАЙЦЕР - по-голям от Разрушителя и с повече оръжиеКораб Док - Десантен транспорт и самолетоносач/въртолетоносачСамолетоносач