Ердоган се заканва: Турция щяла да строи самолетоносачи

Можело още 2021 г. да почне производството
20 юни 2016 12:42,
166
Ердоган се заканва: Турция щяла да строи самолетоносачи
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реждеп Тайип Ердоган заяви, че страната му е способна да построи самостоятелно свои самолетоносачи, предаде Al Alam, цитирана от "Фокус".

"Няма никакви препятствия за производството на собствен самолетоносач. То е напълно възможно с решителни правителство и страна. Турция не може да изпадне в мързел по отбранителните и военните въпрос“, заяви Ердоган.

Той посочи, че турският флот може да започне производството на самолетоносачи от 2021 г., като дотогава се очаква щурмовият кораб-амфибия "Анадолу“ да бъде завършен.

"Анадолу“ се очаква да стане най-големия и скъп боен кораб на Турция с екипаж от 900 души. Турция, страна член на НАТО в момента има голямо присъствие в Черно море, което според президента се е превърнало в "руско езеро“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
16
 
37
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 години
Турция е с изключителни икономически възмажности. И след счепкването с Путин ,като нищо маже да му натрие мунзата.
33
0
 
39
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 45СЕАРАМ е прерасъл Стингер с ИНФРАЧЕРВЕНА глава за самонасочване. Идеята е че най-горещата част от приближаващата се ракета е носа и той излъчва най-много топлина. Да ама Не за да работи радара във всички свтъхзвукови ракети има охлаждане - Чист азот, който на всичко отгоре се изпуска през тръбичка на самия връх на ракетата за да се постигне по-малко съпротивление или КАВИТИРАЩ ЕФЕКТ(Ракето Торпедо Шквал ползва същия принцип но под вода) съответно и по-малко съпротивление и топлина
32
3
 
46
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Боже, колко мъка има по света. Турция щяла да строи самолетоносачи? Ми да строи бе. И да си потъват колкото си щат. Имат си достатъчно армия да си я избиват със самолетоносачите. Само да не им ги купуваме ние турските гемии щото хващам гората!
31
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кого "се заканва"? Че чак се уплаших. Да строи ако иска и космически кораби и да не ни занимава със себе си. Фукльо.
30
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Султана и Императора са като братя! Не стават и не си лягат без дрънкане на оръжие! Психари отвсякъде!
29
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиПосмешището "Адмирал Кузнецов' е едно голямо нищо което едвам се крепи над водата. Автономност на плаване.......45 дни!!!!!! Ххахахахах! Американските имат 20 ГОДИНИ. Тази опорна точка, че им замръзват катапултите на американците я разправяй на децата. Кузнецов носи 15 стари самолета които поради спецификата на пистата могат да излетят само с половината си гориво. Абе......едно голямо нищо което не е нарязано за скрап по политически причини:)) На практика е абсолютно небоеспособен.
28
1
 
38
 
! Отговори
SS преди 7 години
До АнонименБрат ми, тези истории с противоракетната защита са за балъци като тебе дето хич и не се замислят. Няма такава работа 100% защита от ракети , а на тези корита и една им стига, та като ти кажат яхвай кораба и напред а ти си наясно с нещата почваш да го усукваш да преглъщаш и хич не ти се вярва че ракетен щит ще те запази.
27
3
 
39
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 35А Кузнецов за твое сведение има 4 пъти повече локална ПВО от колкото Американските Самолетоносачи, Може да оперира в Северно море, а американците не защото замръзват катапултите, и да довърша има на борда си 14 свръхзвукови противокорабни крилати ракети БАЗАЛТ с обсег 700км - тоест дори да свалят самолетите Кораба не е безъба баба.Да довърша Су-33 носят на борда си свръхзвуковите КР-41 SUNBURN с обсег 300км и скорост 3м(обсег самолет и ракета до 1300км)
26
5
 
48
 
! Отговори
SS преди 7 години
До Анонимен 12 Мале ама е пълно с бъбреци!Сутринта по Дарик имаше разговор по този повод и основното което стана ясно е , че всяка една брегова артилерия може да контролира цялото "Черно море", та не знам къде ще ги кара тези кораби Ердоган.Ако решат руснаците целия турски флот ще се нареди под моста на Босфора да се крие от ракетите.
25
7
 
49
 
! Отговори
Боби преди 7 години
ЕрдоГаньо СЕ ИЗХВЪРЛИ до Юпитер и обратно.Съгласен съм че Турската морска промишленост може да построи голям класически кораб от кила до палубата където се държат самолетите. Може да построи хангара и полетната палуба. Настройките са детска игра. ОБАЧЕтова е 25% от един самолетоносач25% са радиоелектроника от всякакъв вид и род25% са ПВО комплекси за непосредствена защита25% е Авио Крилото на самолетоносача.Последните 75% Турция няма нито разработки нито традиции.
24
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При всички случаи ще е хиляди пъти по-добър от руското посмешище "Адмирал Кузнецов"
23
3
 
48
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Кюрдите ще помагат с кеф за изпитването на самолетоносачите срещу експлозия отвътре! Уйдурма вар му?!
22
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този превъртя !!!
21
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, да ..давай в същия дух. Ракетният крайцер Москва само това чака. Както го има така ще стане на изкуствен риф..тамън нещо ползено за морската фауна ще излезне от това..
20
4
 
36
 
! Отговори
Ali Kemal преди 7 години
Erdo e edin fantazior
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Одисей, не се крий под името Анонимен 19, защото разбрахме че си ти. Разконспириран си.
18
0
 
38
 
! Отговори
българина преди 7 години
А ние ще си продадем поредния реактор на турция.... На всички предатели да им умрът децата! И те ще умрът във войната която те ще предизвикат
17
3
 
49
 
! Отговори
:) преди 7 години
Точно да има желязо, по което руснаците да се упражняват. А иначе е ясно, че ислямистчето се дрогира постоянно и не знае какви ги плещи. Техническите възможности на турците са ограничени до сглобяване на френски таратайки. Не стават за нищо горкичките.
16
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяла жабата че подковават вола и......опааа и тя вдигнала крак. То ако ставаше само с гледане и мерак кучето щеше да е най-добрия касапин.
15
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2021 г. ще се казвате Кюрдистан и този кораб ще е част от кюрдския флот!