Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!

Бен Ходжис призна, че Алиансът не може да защити Балтика
22 юни 2016 22:48,
612
Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!
Снимка: Reuters

В момента НАТО не може да защити балтийските страни срещу руска инвазия, заяви пред германския седмичник "Цайт" генерал Бен Ходжис, командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, предаде Франс прес.

"Истината е, че Русия може да завземе балтийските страни по-бързо, отколкото ние можем да им се притечем на помощ", заявява Ходжис за утрешния брой на "Цайт".

В момента в Полша се провеждат ученията "Анаконда-16" с участието на 31 000 войници от 24 страни. Те се готвят за противопоставяне на хипотетичен агресор, нападащ балтийските страни и Северна Полша.

На 8 и 9 юли във Варшава ще се състои среща на високо равнище на НАТО, на която се очаква да бъде одобрено увеличаване на присъствието на НАТО в Източна Европа.

Ученията бяха критикувани от Русия. Официално те са маневри на Полша, а не на Алианса, отбелязва генерал Ходжис.

"Някои страни като Германия и Франция сметнаха, че ще е прекалена провокация към Русия да ги наречем "учения на НАТО", казва той.

НАТО започна безпрецедентно след Студената война засилване на военното присъствие по източния фланг в отговор на анексирането на Крим от Русия и конфликта в Източна Украйна.

Алиансът планира разполагане на четири батальона на ротационен принцип в балтийските страни и в Полша през 2017 година. Решението трябва да бъде одобрено от лидерите на НАТО на срещата на високо равнище във Варшава.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
2
 
4
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
Някакви откаченяци тук дискутират за Крим,като забравят за това, което наричаме свършени факти.И кокалите им ще изгният,когато пак някой ще го боли за пропуснатата АВАНТА!
295
3
 
6
 
! Отговори
до 429 преди 7 години
Не си заравяй главата в пясъка!Не само,че никой от никъде не се омитал,но базата там се разширява,а руснаците проектират да построят още две,с течение на времето!Съжалявам натовците за безсилието,но Асад ще стои на власт докато каже Путин!Толкоз!
294
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 430В момента по официални данни има 12 самолета в Сирия(че са повече повече са)Тези самолети да правят по ЕДИН полет дневно и да хвърлят по ДВЕ бомби това прави по 60 полета седмично с 120 бомби(респективно цели)(Считам че събота и неделя си почиват и те са хора)реално самолетите носят по повече бомби и летят на повече мисии.
293
0
 
2
 
! Отговори
до 428 преди 7 години
Щом ми задаваш такъв въпрос,по този начин, разбирам,че си много далеч от бойните спортове,дожо етикеция и традиции,а за Кодокан чуваш за първи път.Добре,хубаво е човек да чува и научава нови неща,стига да ги запомни!Що се отнася до тигрите и мечките,тях ги язди любимият ни премиер,друт не може!Нали и собственият му футболен отбор се казваше нещо с тигри?
292
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 428И Путин и Обама и другите първи представители на големите страни много се поддържат включително и с ботокс няма смисъл да се отрича. А че Путин е плувец и Джудист се знае още от преди да стане министър председател при Елцин
291
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 425Няма смисъл от товаПАРАГРАФ 22 - или член 2 на конституцията на РФВторо реално населението на Кьонинсберг отдавна е подменено с етнически руснаци а те при референдум ще гласуват за Москва.Просто загуба на време и пространство и в този форум
290
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 421Да де,не е от най-високите Путин,но на тези години е активен спортист и има старши пояс по джудо защитен в Кодокан!!!Ти бил ли си там, когато го е защитил или така си чувал? Щото аз съм виждал руски клипчета как ядзи мечки и тигри, плува в Северния ледовит океан, управлява атомни подводници и изтребители :)Идолът на ***!
289
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 426САЩ от позицията на ТОЯГАТА разказа играта на Югославия като черешката на Тортата беше Косово. Именно САЩ от членовете на СС на ООН с право на ВЕТО призна КОСОВОВ следващия момент Русия прави абсолютно същото за Осетия, Абхазия и най накрая за КРИМ и О БОЖЕ - ПОЗИЦИЯ НА СИЛАТА, АНЕКСИРАНЕ, АГРЕСОР и прочие Щото ИМАМ ЯДРЕНА ПРАШКА ...
288
0
 
4
 
! Отговори
до 424 преди 7 години
Значи признаваш,че едни ***(както наричаш руснаците в безсилната си злоба) и арабите,според твоята формула Путин+Хизбула,разказаха играта на супермените Обама+ИД!Браво,имало значи макар и малко разсъдък в куха шо.рошка кратуна!
287
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май е време за референдум за присъединяване на Кьонигсберг (Калининград) към Германия.
286
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 419Сори има си правила - Гадни, справедливи , лицемерни или каквито щеш ги наречи но правила. Проблемът е че тези дето пишат правилата обикновено не знаят какво правят. След това се вдига вой до небето когато трета страна ползва същите тези правила за тяхно облагодетелствуване.
285
0
 
1
 
! Отговори
до 414 преди 7 години
Да де,не е от най-високите Путин,но на тези години е активен спортист и има старши пояс по джудо защитен в Кодокан!!!Бих искал да те видя ти как си с физическите данни и бойни умения!
284
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 417Аз лично не мога да говоря по тези въпроси компетентно но понеже са доста интересни с радост ще чуя твоето мнение.
283
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 412Давай нямам проблемПърво ни въоръжи с Ядрено оръжие, После се добери да бъдем член на СС на ООН с прави на ВЕТО и след това ще говоримМалко трябва да се направи а?
282
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 408два Ф-16 излитат 45мин пред и ЗАЕМА ПОЗИЦИЯ ЗА ПРЕХВАТ 30мин ПРЕДИ Су-24 да излетятСу-24 излитат и чакат във въздуха 25мин целСу-24 бомбят цели в СИРИЯВТОРИЯ Су-24 е свален над Сирия от Ф-16 на 2-3км Южно от границата и 15-20 км от вероятното място за нарушаване на тур възд прострна земята има Турски ПРОФЕСИОНАЛНИ ЖУРНАЛИСТИ С РАЗВЪРНАТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОФЕСИОНАЛНА СНИМАЧНА ТЕХНИКА която показва последните минути от падането на самолетаВсичко е било предварително ПОДГОТВЕНО
281
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 407Аз като стар ловец знам в района на дружинката къде има леговища на мечки.С удоволствие ще те заведа и ще гледам как я вадиш,***!Ква мечка е твоя Путин бе? Лакът и 5 пръста, колкото голяма мишка.
280
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 403Поради факта че международното право е формирано с дейното участие на САЩ и англосаксонците това право ползва системата на тъй наречените прецеденти/казуси пример в Черно море не важат всички международни морски закони. Дори сега Турция променя част от законодателството по въпроса.Казус ХХХ - Минимални изисквания за Казус ХХХ - Казуса става ли ФАКТ ДА - В следващия случай като се изпълнят Минималните изисквания и КАЗУСА СЕ ЗАДЕЙСТВАПОЛИТИЦИ КАЗВАТ НЕ ПРИЕМАМЕ а не НЕЗАКОННО Е
279
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиСуто ако е нарушил турското възд простр го е направил за макс 20сек ...а кадънчето го свали за макс 3-4 секунди. Машалла!
278
2
 
2
 
! Отговори
до 404 преди 7 години
Кой щял да вади Путин и от коя дупка?Я дай пак!Някакъв мишок като теб ли или някой друг?Първо трябва да тренираш.Аз като стар ловец знам в района на дружинката къде има леговища на мечки.С удоволствие ще те заведа и ще гледам как я вадиш,***!
277
5
 
2
 
! Отговори
Ура! преди 7 години
Агресивното джудже е най-мирното от всички агресивни джуджета!