Фараж дава назад: Вотът – игра на демокрация

Някои от обещанията на кампанията за напускане били кухи
Обновена: 24 юни 2016 11:15 | 24 юни 2016 11:14,
60
Фараж дава назад: Вотът – игра на демокрация
Снимка: Reuters

Найджъл Фараж, лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство, евроскептик №1, вече започна да се отмята от обещанията, дадени по време на кампанията за напускане на ЕС.

Още по темата

В коментар, едва час след като резултатите от референдума станаха ясни, Фараж обяви, че кампанията за напускане на ЕС е направила огромна грешка, пише британският "Телеграф".

Обещанието на привържениците на напускането заявиха, че Великобритания ще спести 350 милиона паунда на седмица от излизането от ЕС. И къде щели да отидат въпросните спестени пари? В NHS, здравната каса на Острова.

Но тази сутрин, запитан дали може да гарантира, че наистина 350 милиона паунда ще отидат в британската здравна каса, Фараж отговаря: "Не, не мога. Никога не бих обещал такова нещо!"

И допълни: "Това беше една от грешките на кампанията за напускането". Фараж призова и днешната дата да бъде обявена за национален ден на независимостта, за да се "отпразнува историческият вот".

"Беше едно голямо упражнение на демокрация", призна Фараж пред британското Radio 4.

Въпреки това Найджъл Фараж беше доста доволен от резултатите, особено с оглед на това, че късно снощи ранните резултати показваха, че британците са гласували за оставане в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
Стели преди 7 години
Англия взе своето решение, но не помислиха, че българите който им робуваха, няма да ги има а нашият Велик премиер Бойко не е притеснен защото той няма да гладува, какво го е грижа него че народа който живеем в България работим за 300 лв . или пък за тълпата която има вероятност да се върне важното е неговата и на останалите гушите до са пълни срам и позор.
52
1
 
0
 
! Отговори
Нашенец преди 7 години
Малка Англия победи Велика Британия.
51
0
 
6
 
! Отговори
gazaro go6o преди 7 години
Прекрасен ден за България и Европа! Сега вече ще има затягане на коланите в ЕС, което означава повече действия, създаване на обща армия, спиране с приемането на емигранти, по-малко безсмислено харчене на парите на хората.. Днес Великобритания се превърна от глобална в регионална сила, да им е честито... За нас е добре, че ще има по-централизиран съюз понеже без него до 10-15 години изчезваме като нация от картата на света.. Ясно е и на децата, нашите политици не стават, по-добре друг да ни води.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито Англия! Живо-здраво догодина индийски щат!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато позволиш на ***, социални *** и неграмотни *** да гласуват обикновенно това е резултата.
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този на снимката скоро ще го обесят точно тези които му повярваха.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжи яко това стадо. Така е когато простолюдието му е разрешено да гласува... Само образователен ценз би спасил една държава от подобни грешки!
46
2
 
18
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Англичаните си направиха харакири. Паунда ще се обезцени и англичаните ще искат пак да се върнат но това може да стане при по лоши условия. Затова да внимаваме от популисти. Англичаните живеещи в България искат български паспорти.
45
1
 
10
 
! Отговори
solarisvn преди 7 години
До БББ "Оказа се, че и болшинството от британците са прости и гласуват като овце. Сега някои ще направи милиарди на борсата, а инглиш селинджърс ще платят сметката.": Този филм сме гледали вече 2008,когато в САЩ 6 милиона изгубиха домовете си,а 8 милиона работата си и ПРАВИТЕЛСТВОТО СПАСИ БАНКИТЕ СЪС ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАДЦИТЕ,БЕЗЦЕННО 5 ТРИЛИОНА ДОЛАРА - 5 000 000 000 000 ИЗЧЕЗНАХА,КТБ РЯПА ДА ЯДЕ ;)
44
0
 
22
 
! Отговори
българин преди 7 години
Да се види добре какви лъжци са много от политиците, и колко лесно се заблуждава голяма част от населението !
43
5
 
8
 
! Отговори
shte se ozabim преди 7 години
Ами сега?! Като се изсипе българската емигрантация на Острова в България...Ко шъ при Бойку - нито пенсионни фондове, нито социални фондове, нито нищо. То и еврофондовете спират след 3 години.Ще се озъбим хей хора! Каква беше тази политическа клатуркласа в България и преди и сега. Какви бяха тия дебилиии? Преди вързани за Рус, сега вързани за Ес и накрая - погром. Служи, слугинажи и антибългари и преди и сега са т.н. български политици doupedavateli na koi im padne!
42
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шотландците ЩЕ НАПУСНАТ Великобритания, Северна Ирландия е под въпрос. Т.е 85% от петрола, 72% от питейната вода, почти цялата зелена енергия, за уиски не говорим излизат вън от Британия (която вече не е велика). За ядрените и флотски бази в Шотландия да не говорим. Англия ще спести 8 милиарда паунда годишно от членски внос в ЕС и ще изгуби 70 милиарда паунда данъци годишно от петролния бизнес. 3 милиона европейци ще напуснат Англия, но 6 милиона англичани ще бъдат изгонени от Европа.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ген полк ГадорянА в Швейцария живеят немскоговорящи, френскоговорящи и италианскоговорящи пък.... Усещаш ли се колко си плосък?
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ген полк ГадорянТо и Северна Корея и Венецуела са независими, но.... Усещаш ли се за тъ*пият си пример?
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то, като им гледаш запалянковците изхода от гласуването е ясен. Пък и толкова си приличат с руските си колеги!
38
2
 
32
 
! Отговори
БББ преди 7 години
Оказа се, че и болшинството от британците са прости и гласуват като овце. Сега някои ще направи милиарди на борсата, а инглиш селинджърс ще платят сметката.
37
19
 
9
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Хубу бе. Някой да ми обясни що така Сингапур, Корея, Китай, Япония са все независими държави и просперират. Явно ЕС е скапан проект и края му настъпи с днешна дата. Турците ще спрат да се напъват за членство. За къв дявол им е.
36
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искате средно образовани европейци да ви джиткат из Британията,ами ето ви тези необразовани пакистанци, мюсюлмани ! гУлям кеф!
35
5
 
21
 
! Отговори
ьцж преди 7 години
За да не случват подобни неща и в Бг-да пребием навреме Бялата Златка с камъни!!! Щото ако английските образовани хора бяха смачкали тоя гноясал грозник ФараШ-щяха да си живеят супер. А сега точно про3тите пенсионери и необразованите ще го ядат още по-дебел, и ще бъдат отново излъганите камилчета!! Богатите ги предупреждаваха да внимават, ама те не слушат.....
34
4
 
33
 
! Отговори
лелее преди 7 години
Ко стана сега, шах с пешката?!? Зор да излизате-сега английската Бела Златка дава назад, щото явно е усетил квадратен по форма чвор да го подпира отзад!! Лошото е, че Путин отдавна е превел милионите по спонсорския договор (питайте Мари Льо Пен-и на нея *** и е спонсор) и чака резултати! Сега великата Британска империя се разпада напълно, ще остане без Шотландия, без Сев. Ирландия и ще се превърне в селска провинция! Така се случва, когато власт получават плазмодии като Фараж и Волен Сидера!!