2015 г. в ЕС: Родените са по-малко от починалите

Евростат: 2 млн. бежанци обаче компенсират демографския срив
8 юли 2016 17:07, Анисия Иванова
28
2015 г. в ЕС: Родените са по-малко от починалите
Снимка: БТА

Установяването на най-малко 1,9 милиона мигранти в Европейския съюз позволи населението на съюза през 2015 г. да продължи да нараства, достигайки 510 милиона души, но за първи път починалите са повече от новородените, посочва днес статистическата служба на ЕС Евростат, цитиран от Франс прес.

Ражданията в ЕС миналата година са 5,1 милиона, докато починалите са 5,2 милиона, което означава, че за първи път в Евросъюза се наблюдава отрицателен естествен прираст на населението, посочва Евростат.

Устойчивата, положителна демографска промяна се дължи основно на миграционния приток, който за 2015 г. наброява 1,897 милиона души, уточнява статистиката. Цифрата представлява разликата между броя на установилите се в ЕС лица с неевропейски произход и хората, които са го напуснали.

Голяма част от мигрантите, пристигнали в Европа през гръцките острови, тръгвайки от турските брегове, са бежанци - главно сирийци, иракчани и афганистанци. През 2015 г. са подадени 1,2 милиона молби за убежище в ЕС, което е два пъти повече, отколкото през предходната година.

На 1 януари 2016 г. населението на Европейския съюз е наброявало 510,1 милиона души, при 508,3 милиона на 1 януари година по-рано, сочат данните, цитирани ог БТА.

Запазва се наблюдаваната от няколко години тенденция раждаемостта в държави като Ирландия, Франция, Великобритания и Швеция да е най-висока в ЕС и да надхвърля равнището на смъртността.

Най-малко раждания са регистрират в южноевропейски страни като Италия, Португалия и Гърция. Най-значителен спад в числеността на населението заради голямата разлика между раждаемостта и смъртността обаче се отчита в страните от Източна Европа - България, Хърватия, Унгария, Румъния, Литва и Латвия, отбелязва Евростат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
3
 
! Отговори
ж преди 7 години
До 1 Ама като ги учат мъжете, че трябва да ходят да сменят жени до 40-50годишна възраст, защо жените все да са ви виновни?Ами вие и да не ги изнасилвате физически,го правите душевно с психически тормоз да искате само неангажиращи връзки.Така сте възпитани от хилядолетия навсякъде.Вследствие на,което се получават и изнудвания, принуди и насилие. А после ги наричате слаб пол- откъде накъде.А когато искат да си облекчат страданията в живота- ги наричате лигли. Анатема.
16
0
 
6
 
! Отговори
Сбъркал е адреса преди 7 години
онзи, който иска да ни залъже подобно на криСталинка, че пришълците ще ни решат демографския проблем!Във всяка държава причините за отрицателния принос са специфични.У нас проблемът е на 72 г.:- Колективизацията на сел.стопанство - хората бягат в града заради ниските трудодни на село; в града обаче има квартирна криза.- Заплатите на младите висшисти са жалки.- Днес насила ни тласкат към ромски Ориент.Ако се решат тези проблеми, градивната част от нацията ни ще създава повече деца!
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е само началото - сега в пенсионна възраст излиза поколението на следвоенния бейби-бум и картинката ще стане страшна. Европейците не създават деца и това разрушава основите на обществото. Вместо да се прокламират безброй деградантски идеи, трябва много силно да се налага като основна ценност семейството и децата, това трябва да е общоевропейска инициатива. Стига вече с този феминизъм, гейове, мултикултурализъм, екофанатизъм и т.н., трябват деца!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава махнете Шенген и визите.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво общо имат налазилите Европа скакалци с европейците?
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Евростат: 2 млн. бежанци обаче компенсират демографския срив"Koмпенсират? Как? Нито са интелигентни, нито могат да поддържат икономиката, нито могат с нещо да допринесат за развитието ни. Това са ***.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казано накратко: крайната фаза по подмяната на коренното население на континента вече започна и върви успешно. Подкрепена и рекламирана от цялата политическа, финансова и медийна мафия. И разбира се от задкулисните Господари на въпросните мафии.
10
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 7 години
Сега е модерно да си гей, феминист и какво ли още не, само не и нормален човек.Основната градивна единица на едно здраво общество е семейство от мъж и жена които се грижат един за друг, раждат и отглеждат деца. Семейството в европа бива унищожавано всеки ден. На жените се обяснява, че е по - добре да имат кариера вместо деца. Феминизма ги учи, че мъжете са чудовища които изнасилват по природа. Съвременните мъже са неграмотни, лошо образовани и травмирани. За това не се говори и пише !
9
1
 
11
 
! Отговори
ужасссссссс преди 7 години
Учете децата си на арабски и корана иначе ще им е много тежко в бъдеще при мнозинство от араби,до там ни докараха политиците на Европа.
8
0
 
28
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Страшно и срамно е каква Европа ще оставим на децата си с нашата толерантност и малодушие.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евростат са и дио тиииии!
6
1
 
13
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
В Европа искаме да сме рядко населени с бели хора от нашата си раса.
5
0
 
16
 
! Отговори
Ротшилд и сие преди 7 години
Всичко върви по план.
4
0
 
19
 
! Отговори
Да бе, да ... преди 7 години
Разликата между починали и родени е 100 хил, които са компенсирани с 1,9 млн. бежанци! Браво, големи са математици! И без тези милиони имиграцията пак щеше да компенсира разликата!
3
0
 
35
 
! Отговори
чао преди 7 години
Реално вече започва подмяната на коренното население на Европа,вече официално!
2
0
 
23
 
! Отговори
страшно става преди 7 години
А така изплюха камъчето,2 млн. бежанци компенсирали умрелите и не родените европейци....
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова яловата мути канеше амунджи под път и над път!