Русия: Турция да докаже сигурността в хотелите си!

Първият чартър до Анталия днес не се е осъществил
8 юли 2016 17:52, Анисия Иванова
17
Русия: Турция да докаже сигурността в хотелите си!

Руски туроператори ще искат от приемащите компании в Турция нагледно, а не само на думи, да покажат как гарантират сигурността на туристите в хотелите. Това съобщи директорът на асоциацията на туроператорите във външния туризъм Турпомощ Александър Осауленко, цитиран от ТАСС.

Досега руската страна не е получила гаранции за сигурността на своите туристи от турските колеги, отбеляза Осауленко. Шефът на Турпомощ допълни, че всички туристи, които се обръщат за информация към туристически фирми и се интересуват от почивки в Турция, питат как се гарантира сигурността на летовниците в тази страна, подчерта Осауленко.

Още по темата

Новината, че вече се продават почивки за Турция доведе до спад на цените по дестинациите, които досега бяха сред водещите за руските туристи - Гърция, Кипър, България и Испания, съобщи днес Асоциацията на туроператорите в Русия, цитирана от ТАСС.

"Средно стойността на туровете в популярните курорти от Средиземноморието спадна с 10 - 11 на сто в сравнение с края на юни. Това, на свой ред, привлече туристи и продажбите се засилиха", се посочва в съобщението на асоциацията.

Президентът на Русия Владимир Путин отмени на 30 юни с указ забраната руснаци да почиват в Турция и възложи на правителството да вземе мерки, предвиждащи отмяна на забраната на чартърни въздушни превози между Русия и Турция.

Очакваният с нетърпение първи чартър с руски туристи в турския курорт Анталия днес не се осъществи. Службата по въздухоплаване на руската федерация (Росавиация) не е разрешила на самолета с руски туристи да излети от летището "Пулково" в Санкт Петербург. Самолетът е трябвало да докара туристи в турския курорт Анталия, където са били резервирани места.

По данни на сайта "Фонтанка" туроператорската агенция Катекавия е наела самолет на компанията Азур еър, който е трябвало да докара руските туристи на Анталия. Преди това бе съобщено, че първият чартър с руски туристи ще излети на 7 юли от летище Домодедово в Москва и ще пристигне на 8 юли сутринта в Анталия.

7 юли се посочваше за начална дата на възобновяването на чартърните полети за руските туристи, които бяха спрени преди 8 месеца заради кризата със сваления руски бомбардировач от турските ВВС. След затопляне на отношенията между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и руския му колега Путин бе премахната забраната за пътуванията, а до края на сезона се очаква около 750 хиляди руски туристи да посетят страната.

Прессекретарят на Съюза на руската туристическа индустрия Ирина Тюрина заяви, че посочената дата за възобновяването на чартърните полети не е реална, понеже няма решение на Руската агенция за въздухоплаване, която трябва да се произнесе.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз досега не съм видял някой да дава пари на глу.....ци да ходят на почивка където и да е.
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак партенка. Първите вече си пекат дупeтaта на плажа.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Путин! Първо нареди на руските туристи да ходят в Турция, а после, вече в самолета, ги върна!Сега Ердоган е напълно объркан. Само Гросмайстора може да измисли такива ходове!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно си го каза Путин. На Турция няма да и се размине само със санкции за убитият руски пилот.
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвайте на турчина......до преди няколко месеца го раздаваше ербап......а сега изведнъж извинявайте......нали нямаше за какво да се извиняват щом им е нарушил въздушното пространство.......
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7 юли но коя година
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би АМА надали