Противоракетната отбрана на НАТО – в начална готовност

Системата е напълно отбранителна, обяви шефът на пакта
9 юли 2016 08:32,
64
Противоракетната отбрана на НАТО – в начална готовност
Снимка: архив Reuters

Системата за противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО в Европа е приведена в начален стадии на готовност.

Това е съобщил генералният секретар на НАТО по време на срещата във Варшава в петък. За това информира Deutsche Welle в руската си редакция, съобщи "Фокус".

Още по темата
"Това означава, че корабите на САЩ и Испания, радарът в Турция и системата за прехващане в Румъния сега са способни да работят съвместно под командването на НАТО", поясни Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО подчерта, че системата ПРО "е напълно отбранителна" и "не представлява заплаха за стратегията на ядрено сдържане, която осъществява Русия".

По-рано Москва заяви, че системата на НАТО фактически може да се използва за нападателни цели и е насочена към отслабване на руския ядрен арсенал.

По-рано на срещата във Варшава лидерите на страните-членки на Алианса одобриха разгръщането на четири батальона в Полша, Естония, Литва и Латвия.

Йенс Столтенберг определи тези мерки като един от методите за противодействие на заплахата, идваща от Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
справка преди 7 години
ВСИЧКИ ДИКТАТОРИ СВЪРШВАТ ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН
38
0
 
2
 
! Отговори
Edin преди 7 години
До АнонименДа не би Иванчо да заселва и насъсква свои кучета из дворовете отвъд голямата локва? А някой пита ли собствениците дали искат кучета в двора си подчиняващи се на някой друг? Тоз въпрос е за 6 годишните.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И един въпрос към бързоразвиващия се:Ако въпросния Иванчо убеди единия си съсед да махне кучето от двора си като декларира, че няма да влиза там и веднага след като кучето е махнато влезе и загради половината двор и обяви, че вече е негов какво трябва да направят останалите съседи?Не се мъчете- трябва да му наритат каската на въпросния Иванушка.
36
4
 
3
 
! Отговори
х преди 7 години
НАТО наистина е гола вода. Мирът е в ръцете на Владимир! Име, което значи "Владей света". В Сирия бйха изпробвани какго оръжейни системи, така и тактиките. А ЕС си е село без кучета и Ердоан го доказа с пробата на невъоръжено нашествие. Исламът почна да разказва играта, но НАТО и РФ все още се карат като деца и не разбират разказа. Все пак, в РФ са по-наясно и са по-готови.
35
0
 
3
 
! Отговори
Edin преди 7 години
До до 37 *** накрая последен въпрос към 5 годишните - Ако Иванчо натрупа гранати в собствения си двор дали съседите няма да го обвинят в агресия?
34
0
 
2
 
! Отговори
Edin преди 7 години
До пyтинoид......Един слънчев ден съседите на Иванчо си купуват и екипират с бронирани жилетки и каски. Въпрос към 2 годишните - Какво трябва да си помисли Иванчо? Въпрос към 3 годишните - Ако Иванчо е твърде едър за жилетка, какво трябва той да стори? Въпрос към 4 годишните - Дали в този случай трябва да приеме че каските и бронежилетките са само отбранителни?
33
1
 
1
 
! Отговори
Edin преди 7 години
До пyтинoидЩе обсясня, като се обяснявя в детската градина. Повечето тук са май на това интелектуално ниво. Та да започнем с няколоко ролеви игри. Иванчо си има къща с голям двор но със съседите не могат да се понасят. Съседите от ляво и от дясно си купуват пистолети а този от другата страна имат пушки. Иванчо си купува пистолет и въпреки омразата съседите живеят в мир. Въоръжени са и никой не напада никого. Съотношението на оръжието не е в полза на Иванчо но системата на студен мир работи.....
32
0
 
1
 
! Отговори
ракета преди 7 години
Тия системи не гарантират 100% сигурност, около 1/5 от ракетите минават, в Израел американската система Iron Dron не хваща около 20%
31
1
 
11
 
! Отговори
Пу майка ви... преди 7 години
Абе що не пуснете новина За Гражданската война в Сащ... Всички черни са дискриминиране... полицаите ги убиват на място а иначе ние сърбите руснаците сме фашисти и убийци по големи лицемери и фашаги от сащ НЯМА!!!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, шум да се вдига, че нещо правят и са нужни. Иначе - НАТО е гола вода! Изтъпанили се два чируза и се перчат пред камерите, а и нашето малоумниче се дере с пълно гърло! Ако ги сложат на фронта в Сирия, всите тези са се оцапали.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Системата е напълно отбранителна, обяви шефът на пакта - само дето с нея може да се изстрелват крилати ракети и руснаците не му вярват....
28
1
 
5
 
! Отговори
до 37 путиноид преди 7 години
С тоя ник некоа сутрин шъ тъ намерат у некоа канафка удръвен.
27
5
 
2
 
! Отговори
пyтинoид преди 7 години
Бе те и бронежилетките може да служат като оръжия. Има нападателни бронежилетки!А също и нападателни каски има - можеш да удряш с опакото им врага по главата!
26
12
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Браво! Само така! За да има мир в Европа!
25
1
 
12
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Редовно ли приемате наркотици ?. Между другото май имате "нежни" евроатлантически наклонности.
24
0
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Мери си приказките за да не те намерят някоя сутрин истинал.....
23
0
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Тези системи все по на близо до русия ве да ги сложат напрово пред кремъл или пред спалнята на путин за по сигурно
22
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проруската изметт пак е на раздумка :)
21
0
 
9
 
! Отговори
нико преди 7 години
Е вече руснаците ще спят спокойно щом системата е отбранителна но това не важи за армията им там дежурството е 24 часово за всеки случай
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още ми е чудно защо няма ПВО системи на френската и немска граници например