30 000 бежанци в Германия с работа. А колко нямат?

В същото време 130 000 чакат за убежище и получават помощи
11 юли 2016 09:07,
14
30 000 бежанци в Германия с работа. А колко нямат?
Снимка: архив Reuters

Най-малко 30 000 бежанци са намерили работа в Германия от пролетта на 2015 година, съобщиха от германския център за трудоустрояване.

По техни данни правителството продължава да полага усилия да осигури прехрана на много повече безработни чрез мерки за интегриране и езикови курсове, съобщава ДПА.

От постъпилите на работа между април 2015 година и март 2016-а всеки четвърти е с временен трудов договор, а повечето позиции, заетите от бежанците, са в чистотата и сигурността.

"В същото време в момента има 130 000 кандидати за убежище, които са без работа и получават помощи", отбеляза ръководителят на Федералната агенция по заетостта Франк-Юрген Вайс.

В четвъртък германският парламент прие нов закон, с който се определят мерки за намаляване на помощите за хората, които отказват да правят стъпки за интегриране в германското общество.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Как така 130 000били преди 7 години
кандидати за убежище, които са без работа и получават помощи?Нали неотдавна ни съобщиха, че най-малко ПОЛОВИН МИЛИОН пришълци пребивават в Германия, без да имат сигурни документи за самоличност?Тук се говори за 130 000, но не се отбелязва дали става дума само за пълнолетни. Ако част от тях са деца, то колко са те на брой?Бежанките, влезли в Германия през последните 1-2 години колко деца родиха?А колко са децата, купени за дребни пари с цел по-лесно влизане в Европа и после изоставени?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Останалите може да се занимават със земеделие , да орат и торят пресъхналати сливи и задни дворове на тия дето ги поканиха.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се учат от американския пример. Там има милиони, които от цели 3 поколения са на помощи. За сега само предполагаме защо са й на Меркел подобни реалности в Германия и Европа като цяло.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дават им по 800 евро на месец и за какво им е да учат език и да работят , абсолутно ненужни неща
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По големата част от тях ще затъната в Социалната им система и никога няма да изплуват , както местните чужденци 20 години на Социални пари и цял ден по кафенета
6
1
 
16
 
! Отговори
^^^^^^ преди 7 години
30 000 от 2 000 000 е все едно капка в морето , и то само на места където нама кой друг да работи , ето защо искат Бежанците защото местните Гастарбайтери са мързеливи само на Социални но такава е Системата просто произвежда търтеи
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо в чистотата,нали бяха микробиолози,лекари,адвокати...?
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КалинаЗащото се ползват с политически чадър - евтиния електорат осигури на всички минали през властта средства за няколко поколения напред. Само факта, че на всички депутати и управляващи децата им живеят извън България, и то при завиден стандарт, обяснява ситуацията. Липсва и най-малка политическа воля да променят нещо, просто защото тях не ги засяга.Изкарват си мандата и отиват да си харчат парите далече от тук.
3
1
 
20
 
! Отговори
Невен преди 7 години
".... а повечето позиции, заетите от бежанците, са в чистотата и сигурността. "Чистотата е ясна, но сигурността?
2
0
 
23
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Уважаеми г-н западноевропеец, тези, които се хилят с главни букви, имат нужда от преглед при специалист.А аз искам да попитам защо гледаме в канчето на Германия, а не се вгледаме в нашите си "емигранти" от Факултето и подобни квартали? Докога те няма да работят?
1
23
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Германия ЩЕ СЕ ВЪЗДИГНЕ след това по-могъща и по-велика. ЕС ще просъществува. Раша ще се разпадне и ще загине. ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХА