Германия затегнала режима за гражданство през 2015-а

От Централна и Източна Европа мераклиите за паспорт са най-много
11 юли 2016 21:12, Анисия Иванова
6
Германия затегнала режима за гражданство през 2015-а
Снимка: Reuters, архив

Броят на чуждите граждани, получили германско гражданство миналата година, е намалял, въпреки че броят на молбите за издаване на германски паспорт, подадени от граждани на страни от Централна и Източна Европа, е нараснал, предаде ДПА.

Около 107 200 чужденци са получили германско гражданство през 2015 г., което е с 1,1 процента спад в сравнение с 2014 г., съобщи днес германската Федерална статистическа служба.

Чужденци от Централна и Източна Европа водят по броя на молбите за германско гражданство. На първо място са украинците. Миналата година има увеличение с 32,6 процента на натурализираните украинци.

Сирийците, които искат германски паспорти, също са се увеличили миналата година с 11,2 процента в сравнение с 2014 г., съобщава БТА.

Броят на турците, натурализирани в Германия, миналата година е намалял с 12,4 процента в сравнение с предходната година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 7 години
"Германия затегнала режима за гражданство през 2015-а" "...което е с 1,1 процента спад в сравнение с 2014 г..." Че то голямо затягане, спад със 1.1 процента.
4
1
 
6
 
! Отговори
До 4 Анонимен преди 7 години
Аз се чудя майтапчийски ли да ти отговоря или сериозно...Хайде и аз сериозно:Ами то няма да остане и един коментар, бе! :) :)Какви мислиш, че сме всички в тоя сайт?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излизам със съвсем сериозен въпрос: - не трябва ли да триете коментарите, на очевидно психически нестабилни хора, като коментар 1(Браво!) и коментар3 (слава на сащ) ?
2
22
 
9
 
! Отговори
СЛАВА НА САЩ! преди 7 години
ЕДИНСТВЕНО В ОТВЪДОКЕАНСКАТА СУПЕТ-ДЪРЖАВА ЗНАЯТ КАК ДА СЕ СПРАВЯТ С МИГРАНТИТЕ И ДА ГИ ПРЕВРЪЩАТ В БВП!ТОЧНО ЗА ТОВА СЛАВНИЯТ ИМ НАРОД, ОБЕДИНЕН ПОД ЗВЕЗДНОТО ЗНАМЕ, Е СИМВОЛ НА СВОБОДА И ПРОСПЕРИТЕТ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ!ТОЧНО ЗАТОВА ТЕЗИ ХОРА, ЧРЕЗ САМОЖЕРТВА, ОСВОБОДИХА БЪЛГАРИЯ ОТ РУСКО РОБСТВО!GOD BLESS AMERICA!
1
15
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Единствено генерал Борисов умее да взима от всички народи хубавото и в същото време да отклонява лошото!Копираме Германия по отношение на икономика, енергетика, външна политика, образователна система и още редица други.В същото време спряхме мигрантите още преди няколко години! Тогава малцина разбираха ясно какво се случва, само ген. Борисов прозря!