Нов кървав ад във Франция: Камион се вряза в тълпа в Ница

Броят на жертвите е най-малко 80 души, други 50 са тежко ранени
Обновена: 15 юли 2016 06:50 | 15 юли 2016 06:26,
206
Нов кървав ад във Франция: Камион се вряза в тълпа в Ница
Снимка: БТА

Неизвестни лица се врязаха с камион в множество хора по известната "Английска алея" в Ница. След това открили огън. Телевизия БФМ съобщи, че е имало престрелка между хората в камиона и полицията.

Броят на жертвите на атаката във френския град са най-малко 80 души. Това заяви френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов, цитиран от агенциите.

Други 50 са тежко ранени, от които 18 са в критично състояние.

Множеството се е било събрало, за да гледа празничната заря по случай националния празник на Франция Деня на Бастилията.

"Камион се е врязал в множеството, като е изминал дълго разстояние - около 2 км, което обяснява изключително големия брой жертви", каза Себастиен Юмбер, префектът на департамент Алп-Маритим пред телевизия БФМ.

Юмбер посочи, че шофьорът на камиона е астрелян и че за момента разглежда произшествието като нападение.

"Всичко сочи натам, че действията на шофьора са били преднамерени. Произвел е и няколко изстрела по множеството. В камиона са открити много оръжия, а също и гранати", каза Кристиан Естрози пред телевизия БФМ.

Оръжията и боеприпасите, намерени в камиона в Ница, са били напълно готови за използване, заяви пред френските медии Кристиан Естрози.

"Както съобщиха сапьорите, които започнаха оглед на камиона, оръжията и боеприпасите в него са напълно готови за използване", каза той.

В момента автомобилът се намира на Английската алея в Ница, където управлявалият го човек е извършил преднамерено врязване в множество хора. На показаните от френските телевизии кадри по предното стъкло на камиона се виждат над 30 дупки от куршуми, отбелязва ТАСС.

Водачът на камиона е бил бързо застрелян от полицията. Самоличността му "засега е неизвестна", каза Естрози. "Не е ясно и дали е имал съучастници", заяви той.

Префектурата и кметът призоваха хората да не излизат от домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
7
 
! Отговори
Вот дъ фак преди 7 години
Какъв късмет са имали ,че оръжията са останали не използвани. Две-три гранати сред събралото се множество и щеше да има повече жертви отколкото за седмица в боевете край Мосул.
72
2
 
22
 
! Отговори
аз преди 7 години
Еми, отворихме границите за Кутията на Пандора, и пускахме всеки, който пожелае. Брадясали млади, здрави мъже висяха по границите, а по новините ни разказваха как това всъщност са жени и деца, бягащи от терора. А всъщност жените и децата се давеха по лодки и замръзваха до смърт навън. И арестувахме Динковците, които поне хващаха нелегалните, най-малкото за да се знае кой точно е преминал, докато антиг***ските организации ги съдеха. Преди това нямаше атентати в Европа!
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
18 са в критично състояние..значи жертвите ще са към 90. Успешна работа. Ще има девственици на небето отвсякъде.
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашият идиооот ще отиде ли пак да подсмърча и ридае пред френското посолство?
69
0
 
2
 
! Отговори
234 преди 7 години
tova e rabota na usa iskat da vyvlekat i franciq vyv voynata i vk rayna smetka nevinnite umirat !
68
0
 
7
 
! Отговори
роско преди 7 години
Бъдете широко скроени европейци.И не спекулирайте... :)) Вие сте част от голямото европейско семейство.
67
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предполагам шофьора пак е от онези с мирната религия?
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
французите бяха тия който разрушиха либия и после сирия и се почнаха тия тълпи в европа. да продължават още да вървят по акъла на сащ има си цена за всичко
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
продължавайте да вкарвате о рки драги толеранти и инфантили,войската на мордор е голяма,още много чакат да влязат,омразата витае във въздуха,задава се война на културите и религиите,15-ти век на омразата срещу 21-ви век на толерантността,бъдете толерантни отидете в зоологическата градина и нахранете животните с добро, те няма да ви откажат,лъвовете са гладни за добри самаряни.Знаете как се възпитават животни,в едната ръка тоягата в другата храната,ама сме загубили тоягата
64
3
 
13
 
! Отговори
1234 преди 7 години
100% терористите са фенове на мирната религия!Сега като са убили 80 неверника са в рая и ги чакат един куп девици!Не всеки ислямист е терорист ,но всички терористични атаки направени до сега са от ислямисти!Този случай ще е поредното доказателство!
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 000?, учител, доктор за всеки имигрант... И ши цъфним!
62
0
 
12
 
! Отговори
Muncho преди 7 години
"Камион се е врязал в множеството, като е изминал дълго разстояние - около 2 км, което обяснява изключително големия брой жертви""Водачът на камиона е бил бързо застрелян от полицията."Нещо не се връзва..
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички игри с терористите завършват зле................
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #89 писах!
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #82Напълно реално е!Човек не умира така лесно. Наскоро в Средец, прострелян в сърцето крадец пробяга 50 метра!
58
1
 
11
 
! Отговори
българина преди 7 години
Днес меркел ще обяви,че Цената която Брюксел ще плаща за интегриран арабски емигрант се е покачила от 10000 Евро на 500 000, с тенденция за утровване до края на годината. САЩ оае са и Турция вече инвестират в безценни нехора но на европейската борса
57
3
 
33
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
Днес, след поредния ислямистски терористичен атентат всички Нормални хора са Русофили!!!!!!Защото днес Единствено Русия Реално Мачка Камиларите!!!!!
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що трябва да жалим френци, англичане, нашите връждебници! Мосьо Кабан да каже нещо по повод френската държавност, чакаме с интерес!
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това само ще изкара Англия по бързо от евросъюза, та дано те поне си опазят държавата.
54
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шофьорът бил застрелян бързо, и иначе пише че бил изминал 2 километра. Да ви имам бързината. И продължавайте с успешната интеграция....