Щели да депортират взривилия се сириец у нас

Атентаторът лежал в психиатрия, пробвал да се самоубие два пъти
Обновена: 25 юли 2016 13:20 | 25 юли 2016 13:09,
132
Щели да депортират взривилия се сириец у нас
Снимка: Reuters

Говорител на германската полиция, заяви, че нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България.

Нападателят, чието име все още не се съобщава, е бил известен на полицията за притежание на наркотици и също така е бил известно време в психиатрично заведение заради два опита за самоубийство.

Още по темата
27-годишният мъж се самовзриви пред препълнен вино бар в Ансбах, близо до Нюрнберг, снощи в 22 ч. местно време. Той загина, а други 12 души бяха ранени.

По това време в града е имало музикален фестивал на открито с 2500 посетители. Атентаторът не е имал билет и се е самовзривил навън.

Разследващите са открили голямо количество метални частици в раницата, в която е бил експлозивът. Това, по думите им, означава, че сириецът е искал да остави след себе си голям брой жертви и ранени.

Днес органите на реда са разпитвали близки на сириеца, правили са и оглед на мястото, в което е живял. Познат на самоубилия се твърди, че редовно са пили кафе заедно и са обсъждали религиозни въпроси. Самовзривилият се твърдял, че Ислямска държава не са проводници на исляма. "Казваше, че не е като тях, не харесвам такива неща", разказва той, но признава, че често го е хващал в лъжа.

Сирийци не може да бъдат депортирани директно в Сирия поради ситуацията там, напомни говорителят Тобиас Плате. Той уточни, че не може да каже "към този момент защо депортацията на 27-годишния сириец с отхвърлена молба за убежище не се е състояла. Не е ясно кога се е предполагало той да бъде депортиран, отбелязва АП.

Този инцидент идва след други три атаки в Германия само за седмица. При първата афганистански младеж рани с брадва пътници във влак в Бавария. При втория 18-годишен германец от ирански произход откри безразборна стрелба в Мюнхен, а при третият - сирийски бежанец уби с мачете жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Германияатентатсириец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
25
 
! Отговори
ЕДИНСТВЕНО РЕШЕНИЕ преди 7 години
МОМЕНТАЛНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И МОМЕНТАЛНО ИЗМИТАНЕ НА КЛИКАТА ГPОБ ОТ ПАРЛАМЕНТА !!!!!
30
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tрябва да ви напомня, че сме изчезващ нород, в демографска катастрофа.И не е ни най-малко моментът да се правим на "елфи" и "снежанки", защото най-малкото сме "***".И бидейки "застрашен вид" трябва да интегрираме и да се смесваме с всички чужденци, особено по-качесвени от нас, като тези бежанци. Най-малкото за да облагородим пркажените си гени, плод на смесване на всякакви ориенталски такива за 1300-те полуробски години.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този път ни е опазил Господ, ама докога ще може да ни пази, не знам!
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз съм българин ром и не ги искам тези примитивни майймуни в България
27
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демографското полжение на България е толкова катастрофално и безнадежно, че неизбежно ще се наложи интегриране и заселване на бежанци за да компенсират огромното обезлюдяване.Бежанците от Афганистан и Пакистан са най-предпочитани, защото са с близък до прабългарите корен и манталитет.
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи *** в българия ще го връщат ааааааза кофа ли ни имат
25
0
 
31
 
! Отговори
:( преди 7 години
ПЛАНЪТ: Арабите със семейства в Германия, Франция и т.н., които могат да бъдат полезни ще останат, за да работят робския труд на Запад, а тези, които за нищо не стават ще се "складират" в България.
24
1
 
15
 
! Отговори
евробюрократ преди 7 години
До P.K.Да, така е. Прав си! Доста е притеснително.За това държавата се старае да незалавя трафикантите които ги вкарват в страната, за да ги преведат през страната без да бъдат регистрирани! Или ги държат с месеци без да ги регистрират и ги оставят да се разхождат свободно - с цел ако може да избягат!Лицемерие! Пародия на човеколюбие!Разпределят ги по квоти - сякаш са човали с картофи! welcome to EU
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като е разбрал къде го пращат се е гръмнал !
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук щеше да попадне на хора и да стане чОВЕК.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не се намери разрешение на въпроса с тея талибани колкото и да милеем за Европа трябва да я напуснем защото става въпрос за оцеляването ни като народ .Ние все пак сме си по мили.
20
1
 
30
 
! Отговори
Maks преди 7 години
И този ще го изкарат , че е с психически проблеми и за това се е убедил. Толерантността е глупост и германците ще си плащат за нея. Шмеркел докато го осъзнае много още атемнтати ще има.
19
1
 
15
 
! Отговори
P.K. преди 7 години
До евробюрократТова е доста тревожно, при положение че всеки ден има нови които преминават границата а те са доста, а за една малка част се съобщава!
18
1
 
19
 
! Отговори
маг преди 7 години
Такива като ги депортирате тука.БХК да невземе да започне да ги интегрира.Че тогава ще има бои
17
1
 
39
 
! Отговори
G преди 7 години
След всеки атентат в Германия се залъгват хората, че видиш ли, това не били атентати на верска основа. Афганистанеца не бил ИД и бил луд, иранецът пък бил германец и се увлякъл по атентати амок, сега пък сириеца и той бил луд...Да не говорим за абсурдните закони да не можеш да депортираш престъпник. Всичката тази младеж да хваща пушката и да ходи да се бие. Те стоят като търтеи, само пият кафенца и бъркат под полички,а после другите да им спасяват държавата!
16
3
 
23
 
! Отговори
евробюрократ преди 7 години
До P.K.Защото е първата държава членка в която е бил регистриран!За момента са регистрирани около милион - така, че много скоро ще ни ги завръщат на обратно и ние щото сме по папа от папата ще си ги отглеждаме, докато ни изтребят до крак!
15
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си ако съобщат на 1000 мигранти, че ги пращат тук. Камък върху камък няма да остане в немско.
14
2
 
19
 
! Отговори
P.K. преди 7 години
А защо в България?
13
0
 
34
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Да не вземем да им "депортираме" между 800 хил. и 1.1 мил. ромеи на тези германци, че толкова имаме? Тва да не е лесно като баница- да режеш и да ядеш? Откъде на къде пък щели да го депортират тук!??!
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да видим сега немските власти ще разпределят ли мигранти у нас!!!Леле тоя каква хубава работа ни свърши, ашколсун, аферим!!!