Щели да депортират взривилия се сириец у нас

Атентаторът лежал в психиатрия, пробвал да се самоубие два пъти
Обновена: 25 юли 2016 13:20 | 25 юли 2016 13:09,
132
Щели да депортират взривилия се сириец у нас
Снимка: Reuters

Говорител на германската полиция, заяви, че нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България.

Нападателят, чието име все още не се съобщава, е бил известен на полицията за притежание на наркотици и също така е бил известно време в психиатрично заведение заради два опита за самоубийство.

Още по темата
27-годишният мъж се самовзриви пред препълнен вино бар в Ансбах, близо до Нюрнберг, снощи в 22 ч. местно време. Той загина, а други 12 души бяха ранени.

По това време в града е имало музикален фестивал на открито с 2500 посетители. Атентаторът не е имал билет и се е самовзривил навън.

Разследващите са открили голямо количество метални частици в раницата, в която е бил експлозивът. Това, по думите им, означава, че сириецът е искал да остави след себе си голям брой жертви и ранени.

Днес органите на реда са разпитвали близки на сириеца, правили са и оглед на мястото, в което е живял. Познат на самоубилия се твърди, че редовно са пили кафе заедно и са обсъждали религиозни въпроси. Самовзривилият се твърдял, че Ислямска държава не са проводници на исляма. "Казваше, че не е като тях, не харесвам такива неща", разказва той, но признава, че често го е хващал в лъжа.

Сирийци не може да бъдат депортирани директно в Сирия поради ситуацията там, напомни говорителят Тобиас Плате. Той уточни, че не може да каже "към този момент защо депортацията на 27-годишния сириец с отхвърлена молба за убежище не се е състояла. Не е ясно кога се е предполагало той да бъде депортиран, отбелязва АП.

Този инцидент идва след други три атаки в Германия само за седмица. При първата афганистански младеж рани с брадва пътници във влак в Бавария. При втория 18-годишен германец от ирански произход откри безразборна стрелба в Мюнхен, а при третият - сирийски бежанец уби с мачете жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Германияатентатсириец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
45
 
! Отговори
евробюрократ преди 7 години
така се работи в европа., първо ги каним - после ги депортираме!А по междудругото харчим милярди (чрез фирми на наши хора) за да ги хрантутим докато ни избиват!Лицемери!
10
0
 
28
 
! Отговори
afafsafafas преди 7 години
Милия изпаднал е в дълбока депресия
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и като го депортират какво пак ще се варне там
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щели, ами да го депортират де! :)
7
7
 
14
 
! Отговори
Българите сме роби! преди 7 години
Роби сме били Роби сме и Роби ще бъдем!!!
6
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече е ясно, разбрал е, че ще го пращат тука и е напълнил раницата. Тука даже и дявола няма да дойде.
5
3
 
55
 
! Отговори
Кристалиноооо преди 7 години
На какво основание са смятали да го депортират в България?КриСталинкееееее, оглушки ли си правиш? Отговаряй!!!Поляците решиха да поставят условия - приемат само малък брой семейства с най-много 3 деца, християни и минимум със средно образование. А ние?!?! Поне документ за психично здраве не се иска? На кого още не са се на/ду/пили нашите управляващи?Няма ли нито една политическа или гражданска организация, която да настои за референдум по тези въпроси? Да се попита народът кого би приел.
4
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха, значи те му съобщяват, че ще го пращат в България и той се взривява.... Странна логическа връзка намекват господа журналистите.
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хубавото, че не успели да го департират. Че в България можеше тоя да получи е голям амок ...
2
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдааа докъде води хората заплахата с живот, като в България!
1
0
 
80
 
! Отговори
L. преди 7 години
Това вече си е шок, който обяснява всичко.